Къде да прекараме вълнуваща SPA почивка

Къде да прекараме вълнуваща SPA почивка
Ако търсите почивка, посветена на възстановяване и релаксация, добре е да се насочите към СПА хотел в България.

Идеи за пролетни празници на СПА хотел

С разгара на пролетта и настъпването на лятото всеки се замисля, къде да посрещнем майските празници?
Вариантите са доста, но най-лесно и икономично е да ги посрещнем в България.


Все повече туристи се убеждават, че нашата страна притежава не само чудесна природа, но и все по-разнообразни възможности за почивка, спорт и туризъм.


Месец май може да бъде посветен не само на хубавите празници като Деня на труда - 1 май, Гергьовден – 6 май, Деня на славянската писменост – 24 май, но и на активен отдих и откъсване от добре познатата обстановка.


Според сайта събрал най-много оферти за почивки Onfire.bg, ако търсите почивка, посветена на възстановяване и релаксация, добре е да се насочите към СПА хотел.

В световен мащаб броят на СПА курортите става все по-внушителен. Европа е на първо място по приходи от СПА туризъм, а в тази индустрия са ангажирани над 1,9 млн. души. Нашата страна също е сред държавите, които развиват успешен СПА туризъм. Някои от градовете, които могат да ви предоставят чудесни условия за СПА почивки през пролетта в България са Велинград, Хисаря, Сандански, Огняново, Девин, Павел баня и други спа курорти. Целия списък с локации и оферти за "Spa" може да видите в сайта на Onfire.bg тук: https://www.onfire.bg/bg/offers/category/12/SPA-pochivki-12.html

спа процедури и релакс в хотел

Можете да ги посетите заедно с децата си, защото повечето хотели са се погрижили, те да не скучаят около басейна. Предлагат се анимации за най-малките и кътове, в които те могат да си прекарат страхотно и да дадат възможност на родителите си да се поглезят със СПА процедури.

Друго интересно предложение за почивка през май е на място, където се предлагат атракции и възможности за планински спортове като скално катерене или пещернячество.

След като Родопите влязоха в топ 10 на европейската класация на National Geographic Traveler и бяха определени за една от най-добрите дестинации за приключения и пътуване, не можете да пропуснете да ги разгледате отблизо.

Какъв е месец май в Родопите? Зелен, свеж, приветлив, спокоен. Промените в природата са най-удивителни, когато ги наблюдаваме от първа линия. Метаморфозите и възраждането на планината със стоплянето на времето и стапянето на снега са повече от вълнуващи, особено за любителите на природата.

Подобни Spa почивки през май са подходящи за хората, които ценят времето сред природата и искат да прекарват колкото се може повече време сред натуралната и чиста среда на планината.
Съчетаването на спорт и почивка е идеален начин да влезете във форма и да се подготвите за летните месеци. Планините ни дават доста възможности за спорт, а и за екстремни преживявания, които да ни събудят от зимната летаргия.

Всичко, което се иска от вас е да запазите вашата почивка и да прецените колко далече искате и можете да стигнете със спортуването.

За по-кротките туристи и тези, които искат да почиват с децата си, препоръчваме почивка сред горите и планините на родината. Тя може да се превърне в любимото време на децата. Подарете им разнообразие и чист въздух като ги заведете сред природата по време на пролетните празници в България, съчетавайки вашата Спа ваканция във Велинжрад, Хисаря, Огняново или Сандански.

Категории

Туризъм, България

Подобни статии

Великден в България

Великден в България

С идването на Великденските празници, за щастие на работещите, почивните дни започват от 1ви Май, нека да помислим къде може да прекараме та...

Почивка на море – къде?

Почивка на море – къде?

Вече е средата на март 2013 и все повече хора започват да си задават въпроса къде ще е най-добре да отмарят след напрегнатата зима, придруже...

Гимнастика по време на бременността

Гимнастика по време на бременността

Природата е създала жената, за да дава живот, да бъде майка. Да, това е с нищо несравнимо чудо - да родиш човек! Но често се случва и така:...

Спорта след четиридесетте

Спорта след четиридесетте

Да пълнееш значи да старееш Има и такива лоши дни - от сутринта само неприятности! Иска­ли сте да облечете любимата си рокля, но тя не ...

Спорт и отдих през почивните дни

Спорт и отдих през почивните дни

Как прекарваме свободното си време В този дом е винаги приятно да отидеш на гости. Може би от гледна точка на някоя образцова домакиня тук ...

Vikentii

Vikentii

8 публикации

Публикувано
Публикувано

18.05.2017

Обновено
Обновено

30.05.2017

Прочетено
Прочетено

1204

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия