Излизат и новите домейни .domains

Излизат и новите домейни .domains
Къде могат да ви послужат новите .domains домейни

Новите домейн имена продължават да завладяват пазара. Очаква се на 5 март нови разширения да станат достъпни за регистрация. Революцията в света на регистрацията продължава. Все още има непримирими позиции, които защитават достойнствата както на новите, така и на традиционните наименования. Всички тези спорове обаче нямат голямо значение, защото времето продължава да си тече.

Датите
Компанията, която отговаря за пускането на новите имена, се казва Donuts. Тя отговаря и за всички други домейни от нов тип, които са от първо ниво. От компанията са обявили фаза, която се нарича Early Access Program. Това ще осигури на най-нетърпеливите достъп до новите наименования. Тя започва на 5 март и ще даде възможност на потребителите да регистрират домейн името, което пожелаят. Точно седмица по-късно, на 12 март, разширенията ще бъдат на разположение, без предварително записване.

Цените
Новите домейн имена ще бъдат в рамките на стандартното ценообразуване от 30 – 40 щатски долара за една година. Това е по-висока цена от тази за регистрацията на суфиксите .com и .net, които могат да са ваши срещу само 10-15 долара за дванадесет месеца.
Домейн имената от ново поколение имат сериозно предимство, което балансира разликата в цената. Повечето имена са свободни за регистрация, което не може да се твърди за класическите окончания.

Любопитни въпроси
Наистина е много интересно да се види кои ще са първите регистрирани имена. Компанията Donuts вероятно ще запази premium.domains, така че никой няма да може да го регистрира. В списъка със свободни и много желани имена е register.domains, което вероятно ще бъде продадено доста бързо.
Друг адрес, който ще бъде свободен при обявяването на регистрациите ще бъде expired.domains. Това домейн име обаче може да бръкне дълбоко в джобовете ви, защото е обявено в премиум нивото. Хостинг доставчикът GoDaddy иска невероятните 1499 долара на година за регистрацията му. А техният конкурент, който се занимава с регистрация на домейни, Name.com иска сумата от 960 долара годишно. В случай, че решите да го закупите още през Early Access Program, вероятно ще трябва да платите повече.

Специалистите
Хората, които се занимават с покупката на домейн имена, няма много да харесат новата ситуация на пазара. Причините за това са две. Едната е, че тези, които наричат себе си домейнъри, не харесват имената, които съдържат думата „домейн". Това е факт, колкото и нелепо и смешно да звучи.
Инвестициите, които тези хора правят в имена, са обикновено на стойност от 10 до 15 долара. Те не обичат да плащат много за инвестицията в наименования, защото често регистрират повече от едно такова.

Всички останали
Всички останали са потребителите, които се нуждаят от домейн име, с което да асоциират сайта си. Те търсят информация отново по две причини - за да разберат дали желаното от тях име е свободно, или да научат повече за същността на тази част от интернет. Собствениците на сайтове, които ще имат разширение .domains, печелят потребители и в двата случая. Новите наименования могат да бъдат използвани и в двата случая. Те имат и друго голямо предимство. Отговарят на едно от златните правила на оптимизацията - съдържат ключовата дума. Това означава, че потребителите дори няма да се нуждаят от търсачка, за да намерят правилния сайт. Те инстинктивно ще се досетят за суфикса на името.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е този материал за възможните употреби на домейните .domains). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Какво растение е лозата Лозата е многогодишно растение и в зависимост от грижите, които се полагат за нея, може да живее 40-60 и повече год...

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

Какви методи за борба се прилагат срещу болестите и неприятелите по овощните растения? Борбата с болестите и неприятелите по овощните расте...

Как се осъществява дезинсекция?

Как се осъществява дезинсекция?

Все по-нарастващият брой на вредни насекоми налага да се усъвършенстват методите за дезинсекция. Под това понятие се разбира съвкупността от...

Избирането и покупката на парфюми онлайн също може да бъде нещо специално

Избирането и покупката на парфюми онлайн също може да бъде нещо специално

Сигурно мечтаете за 1 – 2 часа да се откъснете от рутинната динамика на ежедневието и да се поглезите с отпуснато, неангажиращо разглеждане ...

Кои суфикси за домейни предстоят?

Кои суфикси за домейни предстоят?

Много специалисти, които се занимават с домейн имена и следят промените на пазара, казват, че ни очаква голяма „имотна" треска. Тя ще бъде п...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

07.03.2014

Обновено
Обновено

06.03.2014

Прочетено
Прочетено

1011

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия