Избор на матраци

Изборът на матраци е много важен, тъй като от това зависи сънят ни, а сънят е здраве! Затова правилният избор е много важен, а за да изберем най-подходящия вариант трябва да бъдем информирани.

В зависимост от клиентските предпочитания, има различни видове матраци. Такива, които са по-меки и такива, които са направени от по-твърди материали. Това е най-важният критерий, който трябва да ви ръководи при избора на матраци.

Твърдите матраци не са подходящи за равномерното разпределяне на тежестта в областта на бедрата и раменете. Поради факта, че са съставени изцяло от твърда материя, двете най-активни области от тялото не могат да си починат активно през нощта.

Прекалено меките варианти на матраци пък не предоставят максимална подръжка на тялото и водят до изкривяване на гръбнака и перманентни болки.

Изборът на матраци трябва да бъде съобразен и с теглото. Ако човек е до 50 килограма по-добър вариант са меките матраци, а ако теглото е над 90 килограми, по-подходящи са твърдите матраци.

Повечето от хората избират матраци само и единствено по ценови клас, но често пъти евтините матраци излизат по-скъпо, защото след като пружините се развалят, условията за сън се влошават и неизбежно трябва да се купи нов модел. Цената им варира различно, защото фирмите имат различни ценови листи и предлагат различни характеристики. Ценовият клас е в диапазона от 300лв и достига до 3 000 лв.

Важно за избора на матраци е и правилната преценка на габаритите на леглото. Те трябва да са съобразени с размера на рамката, за да бъдат точно по мярка. Днес може да закупите матраци както от мебелни магазини, така и от онлайн магазини. Ако изберете онлайн вариантът ще спестите време и обикаляне и може да разгледате повече модели.За да сте сигурни, че ще изберете най-доброто, проучете какви цени предлагат фирмите за матраци. Някои предлагат отстъпки, а други талони с намаления за други продукти.

Важно също е да се интересувате от каква гаранция предлагат фирмите за матраци. Едни не предлагат такава, а други предоставят гаранционна карта със срок от година, или две за експлоатационен срок.

Изборът на матраци е лесен и бърз стига да знаете какво точно искате. Характеристиките на матраци обикновено са почти еднакви, трябва само да изберете какво точно искате за вашата спалня.Качествените матраци са добра инвестиция за дома ви, защото те са гаранция за добър сън. А ако се чувствате отпочинали, вашата трудоспособност ще бъде на ниво.

Качествените матраци са важен избор и те трябва да притежават всички характеристики за комфорт и антиалергични свойства, за да се чувствате добре. Затова изборът трябва да бъде направен информирано и отговорно.

За да купите най-доброто на приемлива цена, допитайте се до специалисти, защото матраците са най-важното нещо в спалнята - https://matraci-simeonov.com

Етикети

избор, матраци

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Как да изберем правилното спално бельо за нас?

Как да изберем правилното спално бельо за нас?

Сънят е важен, съотвено и спалното бельо.Сънят е много важна част от нашият живот. Тогава тялото се отпуска и се презарежда за изпитанията, ...

Как да изберете Вашия матрак

Как да изберете Вашия матрак

Понеже сънят е неразделна част от ежедневието ни, важно е да имаме добра почивка през нощта. За целта е важно  да  спим на матрак, който е п...

Латексът намира приложение в различни области

Латексът намира приложение в различни области

Обикновено, думата латекс се свързва с боядисване на стени, тавани и помещения. Латексът е продукт, които се произвежда от каучук. Съществув...

Не купувайте матрак онлайн

Не купувайте матрак онлайн

Приблизително всеки човек прекарва поне по 8 часа в денонощието в спалнята, възстановяващ силите си спейки върху удобен матрак или неспокойн...

На какви матраци е препоръчително да спят децата? Правилното развитие е важно!

На какви матраци е препоръчително да спят децата? Правилното развитие е важно!

По-голяма част от родителите обръщат повече внимание на рамката на леглото, завивката и чаршафите, отколкото на матрака. Матракът е най-важн...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

04.11.2013

Обновено
Обновено

02.11.2013

Прочетено
Прочетено

1492

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия