Интериорни съвети за вашия дом

Мечтаете ли за пълна промяна на дома си? Представяли ли сте си дом , изпълнен с топлота и лукс?  Но как да превърнете вашето жилище в най- прекрасното място, без да това да ви струва прекалено много?

Знаете ли, че малките детайли от интериора на дома ви имат най- голямо значение? Има няколко неща, които играят важна роля за атмосферата на дома ви, и едно от тях е подовата настилка.

Ако вашата цел е да създадете дом, в който да цари уют и незаменим комфорт, заложете на естественото, красивото и автентичното - паркет. От години паркетът е най-предпочитаният вид подова настилка, благодарение на удобствата които предлага.

Често хората се затрудняват при избора на паркет. Дали да бъде ламиниран или естествен? Истината е, че и двата вида имат своите предимства и всеки един от тях може да преобрази дома ви.

Много специалисти ще ви посъветват да обръщате специално внимание на цветовете на вашия паркет. В крайна сметка не е толкова важно какъв вид ще е паркетът, а каква атмосфера ще създаде.

Голямото разнообразие от паркет на пазара ви дава възможността да избирате между много и различни цветове. За да изберете най- подходящият сред тях, е добре да знаете значението на цветовете.

Ако обичате топлите сезони и искате да създадете по-приветлива атмосфера в мрачната стая, най-добрият вариант е да изберете жълто-бежов цвят паркет. В такива цветова са паркет от дъб, клен или бук.

За вашата спалня най-подходяща е  романтичната атмосфера. За да  цел изберете червено-оранжев паркет. Подова настилка от череша или мерабу създава екзотично усещане.

Ако сте от хората, които ценят автентичното, насочете се към паркет в кафяв цвят. Кафявото винаги се свързва с природата, а подова настилка в този цвят идеално ще пасва на старинните ви мебели.

Несъмнено стая, обзаведена в бяло, изглежда шик. Можете да придадете по- съвременно излъчване на помещението с бял или светло-бежов паркет. Този цвят ще накара стаята да изглежда модерно.

Ако вашият дом е обзаведен според най-модерните тенденции в интериорния дизайн, идеалният завършек е сив паркет. Под в сиви отенъци се съчетава с модерните цветове днес – бяло, черно, лилаво.

Знаете ли, че подовата настилка паркет може да ви помогне да придадете простор на помещението? Например, можете да комбинирате тъмен под със стени в светли цветове. По-светлите цветове ще направят стаята да изглежда по-голяма.

Много е важно да съчетавате цветовете на вашия паркет с мебелите в стаята. Уверете се, че цветът на пода ви е или малко по-светъл или много по-тъмен от цвета на мебелите.

Паркет - https://nastilkite.com

 

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

9 идеи за интериорен дизайн, които ще направят всяка стая по-красива и стилна

9 идеи за интериорен дизайн, които ще направят всяка стая по-красива и стилна

По природа те са акреативни и обичат да си представят, мечтаят и реализират своите планове, следвайки интуицията си. И все пак всеки добър и...

Съвети при избор на интериорни врати от Борман Комерс.

Съвети при избор на интериорни врати от Борман Комерс.

С Борман Комерс избора на интериорни врати е лесенЕдно от украшенията на модерния апартамент - това са интериорните врати. До преди няколко ...

Общи сведения за инфекциозните болести

Общи сведения за инфекциозните болести

Инфекциозните (заразните) болести засягат предимно детската възраст. Те се причиняват от невидими с просто око микроорганизми (вируси, бакте...

Майката - първият възпитател

Майката - първият възпитател

Възпитанието започва още в първите седмици след раждането и продължава през всички периоди на детската възраст. То трябва да бъде съобразено...

Спорт на възрастната жена

Спорт на възрастната жена

Периодът на климактериума Възрастта е условно понятие. Твърде често хората изглеждат или по-възрастни, или по-млади от истинската си възрас...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

04.03.2014

Обновено
Обновено

28.02.2014

Прочетено
Прочетено

2432

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия