Идеи за покани за сватба

Идеи за покани за сватба
Поканата за сватба е първото нещо, което запознава гостите и близките с традициите на бъдещото ново семейство. За булката и младоженеца подготовката на покани за сватба е свързана с много въпроси.

Класически сватбени покани


Нека започнем нашето ръководство с традиционните класики - те винаги са актуални и винаги в тенденция. В дизайна на класическа сватба бялото се счита за основен цвят. Допускат се и пастелни нюанси: бежово, розово, бледосиньо, кремообразно, перлено. Възможни са меки акценти в злато или сребро.

За класически покани за сватба заложете на прости, минимални дизайни.

Съвет: използвайте дизайнерски хартии
Поканата за сватба, дори и с много опростен дизайн, ще изглежда стилна и скъпа, ако бъде отпечатана върху дизайнерска хартия и подчертана в релефно злато или сребро.

Дизайнерските хартии предават естетика чрез цвят и текстура и предизвикват приятни тактилни усещания. В специализирани магазини можете да намерите:

дебела проследяваща хартия и хартия с блясък и седеф;
хартия с кадифена текстура;
хартия с текстура на лен, дърво и дори кожа.
Този прост дизайн ще изглежда много впечатляващо върху хартия с ленена текстура, ако отблъснете модела със злато:

Покани за сватба в стил Ар нуво
Високотехнологичните и градски мотиви, простота и лаконичност, контраст и острота са характерни за съвременната сватба. Отличителна черта на стила модерн е използването на метални цветове, но не традиционно злато или сребро, а индустриална стомана и бронз.

Съвет: следвайте тенденциите и не се страхувайте да експериментирате
Модерният е модерен, леко смел и провокативен стил. Можете да търсите вдъхновение, когато подготвяте сватба в стил Ар нуво в музеи на съвременното изкуство, в арт пространства в стил таванско помещение и в модни ревюта на нови колекции от висша мода. Погледнете отблизо тенденциите в модата и дизайна. Например прозрачното стъкло и акрилът вече са в тенденция. Картички с покани, отпечатани върху прозрачен плексиглас, идеално ще се впишат в концепцията на тържеството.

Селски покани за сватба
Рустик (или селски стил) е един от най-известните сватбени стилове. Този стил се отнася до естествеността и красотата на природата, естествените материали и цветове са присъщи за него, използването на диви растения, груби текстури, лен, памук, чул, сено в дизайна.

Покани за сватба в скандинавски стил
Скандинавският стил е идеалното решение за зимна сватба. Характеризира се с минимализъм, екологичност и естественост. Основните цветове на скандинавския стил: сиво, наситено зелено, маслинено, теракота, бежово.

Съвет: използвайте естествени материали
Можете да използвате борови игли, шишарки, кора и дърво като декор за пликове или да създадете свои собствени покани за сватба. Намерете красиви референции, за да изглежда вашата покана стилна и естетически приятна.

Шаби шик сватбени покани
Shabby chic се превежда от английски като „изтъркан шик" или „изтъркан блясък". Шаби шик сватбената декорация се характеризира с пастелни цветове, използването на състарени материали от дантела, мъниста, лъкове, разнообразие от елегантни фигурки и предмети, стилизирани като антики. Поканената сватбена покана за сватба трябва да се чувства като винтидж картичка.

Съвет: използвайте отлежали материали
Изтърканата шикозна покана напомня донякъде на старо писмо от семейния сейф. Хартията за покани може да бъде изкуствено състарена. Може да се постави в плик с восъчен печат или имитация на печат от полимерна глина. Друг вариант е да сгънете поканата в свитък и да я завържете с ленен канап или отлежала плитка.
Ретро реколта сватбени покани
Ретро-винтидж стил предполага изобилие от дантела, меки, течащи тъкани, минимум пайети и кристали. Цветовата схема на сватбата в ретро-винтидж стил е бежово, пясъчно-жълто, сиво-розово.

Посетете нашият сайт за да можете да разгледате по обстойно какви услуги предлагаме свързани с фотографията: https://www.fotografite.com/svatben-fotograf-sofia/

Категории

Разни

Подобни статии

Магията на сватбените букети

Магията на сватбените букети

Магията на сватбените букетиПреди години беше традиция кумата да поръчва букета на булката в буквалния смисъл. Много булки виждаха букета си...

Сватбени покани – красив и романтичен жест на внимание

Сватбени покани – красив и романтичен жест на внимание

Сватбата е едно от най-важните събития в нашия живот. Още от векове сватбените тържества и обреди присъстват във всички общества. Сватбата и...

Как да изберем подарък?

Как да изберем подарък?

В днешно време сме заобиколени от толкова много информация и продукти, че понякога на всички ни се случва да попаднем във въртележката при и...

От къде да започнем подготовката за сватба?

От къде да започнем подготовката за сватба?

Съвети и идеи за начало на сватбената подготовкаПредстои ви да кажете най-важното ДА в живота си, но не знаете как да започнете организацият...

Кухненско обзавеждане – полезни съвети и идеи

Кухненско обзавеждане – полезни съвети и идеи

Кухненското обзавеждане дава възможност за импровизация и създаване на уникална атмосфера в кухнята, а и в целия дом. Едно от най-важните н...

Илия Митков

Илия Митков

31 публикации

Публикувано
Публикувано

16.09.2020

Обновено
Обновено

12.09.2020

Прочетено
Прочетено

988

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия