От къде да започнем подготовката за сватба?

От къде да започнем подготовката за сватба?
Как да започнем подготовката за сватбата? Съвети и идеи в помощ на бъдещи младоженци

Съвети и идеи за начало на сватбената подготовка

Предстои ви да кажете най-важното ДА в живота си, но не знаете как да започнете организацията и подготовката? Колебаете се дали може да се справите сами или е по-добре да се доверите на агент? Ето нашите съвети и идеи как да стартирате този така плашещ в началото процес.
Определете бюджета, с който разполагате
Първата стъпка, и може би най-важната, е реално да съпоставите това, което си представяте като идея за вашата сватба и разходите, които може да отделите. Не конкретизирайте веднага сумата, но си отбележете горна граница. С ясно определен лимит на бюджета, ще ви е в пъти по-лесно да започнете своята подготовка. Ако в процеса на планиране случайно забогатеете повече е добре дошло, но ако се появяват извънредни разходи, то бързо ще вземете решение от кое да се лишите или да промените.
Обсъдете с партньора си как реално си представяте сватбата
Това върви ръка за ръка с определянето на бюджета. Споделете своите виждания и представи с тези на партньора и отбележете кое е наистина най-важното и значимо както за единия, така и за другия. Може вие винаги да сте мечтали да се ожените край брега на морето, а пък вашия партньор да държи сватбата да е в много тесен кръг. Когато срещнете неразбирателство, не бързайте да налагате своето. Напишете го ако трябва някъде, проучете как стоят нещата и след някой друг ден или седмица отново обсъдете въпроса.
Разпределете си задачите
Не е тайна, че когато стане дума за организация на сватба, основно жените действат,а мъжете само кимат или коментират. Истината е, че това натоварва и психически, и физически двойката, особено ако жената почти сама се оправя. Още в началото е добре да си разпределите някои задачи и всеки да отговаря за нещо. Един мъж например, не разбира много от агенции за украса и декор на сватбата, а една жена би се затруднила в избора на сватбена кола, DJ и понякога ресторант. Нека всеки има отговорност да открие и проучи възложените му въпроси, а вземането на решение да е общо.
Проучете мнения и се ориентирайте ценово
Вече имате начална представа как и къде искате да е сватбата ви, знаете също и ориентировъчния брой гости, които ще поканите. Идва ред реално да прецените как стоят нещата и да направите най-добрия избор. Винаги в такъв момент, мненията и съвети от близки приятели са най-търсени, но понякога са нож с две остриета. Вземайте съвети от хора, които реално са минали по този път и знаят какво искате.
Не премисляйте много
Да, сватбата е един от най-важните дни в живота ви, но ако имате навика да се колебаете във всичко, трудно вземате решения и да ви е страх от импулсивни действия, може да си докарате доста главоболия. Ако нещо ви грабне още в първия момент и партньора ви споделя същото мнение, просто действайте. Нещата винаги са по-прости отколкото мислим. Понякога не е нужно да проверите 10 места, които са подходящи за сватба, а само едно което да ви привлече достатъчно силно. Не е нужно да се допитвате за съвет непрекъснато и да търсите задължително мнения из форумите. Колкото повече решения със сърцето си вземате, толкова по-бързо и в същото време ефективно ще организирате сватбата си.
Поддържайте си списък
Може би няма бъдещи младоженци, които да нямат създаден списък за своята сватба. Той е безценен помощник, който ви спестява доста чудене и мислене. Важното е да го поддържате актуален и да го допълвате редовно. Убедете се, че и двамата с партньора сте наясно кое е довършено и кое не, за да няма конфузни ситуации.
Не спирайте да търсите нестандартни и креативни идеи
Намерете сватбени блогове, страници и сайтове. Те помагат и вдъхновяват, без да се усетите. Такъв сайт е сватбения блог www.gotovizasvatba.com Може, разглеждайки или четейки някоя публикация внезапно да ви дойде някоя страхотна идейка или да научите нещо, което ви е убягнало от ума. Бъдете търпеливи и не спирайте да дерзайте. Това е вашия ден и вие заслужавате най-доброто.

Категории

Разни

Коментари за От къде да започнем подготовката за сватба?

  1. 1.

    Не оставяйте планирането на медения месец за последния момент. Обсъдете къде ви се ходи, изберете дестинация и разгледайте за оферти. При ранно планиране може да бъдат открити много изгодни предложения.
    Можете да намерите списък с оферти на нашия сайт: <a href="http://www.globalen.bg/tour-agency/agency/3215/">Арт Травел</a>

Подобни статии

Какви условия трябва да се спазват при създаването на овощни градини

Какви условия трябва да се спазват при създаването на овощни градини

Кои овощни видове може да се отглеждат в нашата страна? България е разположена в умерената климатична зона, където може да се отглеждат с у...

Как се отглежда лешникът

Как се отглежда лешникът

Къде се отглеждат лешниковите храсти? Лешникът е влаголюбив овощен вид. Haй-благоприятни условия за развитието му има в планинските части н...

Посадъчен материал и засаждане на лозите

Посадъчен материал и засаждане на лозите

Защо лозите не се размножават със семена Лозата може да се размножава по два начина - чрез семена и по вегетативен път. Размножаването чрез...

Гимнастика за бебето и детето до 7 години

Гимнастика за бебето и детето до 7 години

Детето и движението Какво ви се е родило? Момиченце ли? Е, смятайте, че ви е потръгнало. Все пак с момиченце е по-лесно, има по-малко грижи...

ДОМАШНИЯТ РЕМОНТ – ЧАСТ 3 – БОЯДИСВАНЕТО

ДОМАШНИЯТ РЕМОНТ – ЧАСТ 3 – БОЯДИСВАНЕТО

ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕМ?Може би двете най-важни решения, свързани с боядисването на дома ви, са изборът на клас боя и изборът на цветове и цвето...

Нели Стефанова

Нели Стефанова

1 публикации

Публикувано
Публикувано

04.04.2019

Обновено
Обновено

02.04.2019

Прочетено
Прочетено

999

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия