Хартиени опаковки - тенденции за развитие на пазара

Хартиените опаковки са сред най-широко използваните видове опаковки, поради наличието на голямо разнообразие от източници, лесното съхранение, ниската цена и възможността за лесно рециклиране.

Нарастващото търсене на пазара на хартиени опаковки и конкуренцията между производители на този тип опаковки по цял свят води до значителни технологични разработки в етапите на преработката и производството на материали за хартиени опаковки.

Пазара на хартиени опаковки е „бойно поле" на множество технологични промени и регионални размествания, които се очаква да предложат нови възможности за растеж в бъдеще. В индустрията се очаква да станем свидетели на огромни промени с появата на нови продукти и процеси, както и наличието на по-добри продукти за хартиени опаковки.

Световната икономическа криза доведе до рязък спад в търсенето на хартиени опаковки, което от своя страна доведе до множество фалити на предприятия, предоговаряне на вече сключени договори и съкращения на персонал.

Търсенето на хартиени опаковки е в застой поради неблагоприятните икономически условия и обсъждане на въпросите свързани с околната среда. Все пак вече се отчита признаци на възраждане на индустрията.

Докато потреблението на хартиени опаковки в Тихоокеанска Азия, Източна Европа и Латинска Америка е в най-силния си темп, САЩ, Западна Европа и Япония бележат бавен растеж поради локални и неблагоприятни икономически условия.

С течение на годините делът на Западна Европа и Северна Америка в глобалното производство на хартия и картон е регистрирал постоянен спад. Тенденцията е индикация на непрекъсната промяна на производствената дейност към регионите, които са по-близо до пазарите на високо потребление.

Свидетели сме на увеличаване на търсенето на хартиени опаковки главно от страна на развиващите се икономики, по-специално Бразилия, Китай, Индия, Русия и Полша. Растежът също е повлиян от променящите се тенденции на потребителите, които са за увеличаване на търсенето на храни за бързо приготвяне и полуфабрикати, които налагат използването на специални видове хартиени опаковки. Нарастващата популярност на онлайн пазаруването в тези държави също увеличава търсенето на хартиени опаковки от производители и търговци в различни браншове.

Хартиени опаковки - https://europacbulgaria.com

Категории

Разни

Подобни статии

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

По какъв начин и с какви средства може да се предпазят овощните градини от болести, неприятели и плевели

Какви методи за борба се прилагат срещу болестите и неприятелите по овощните растения? Борбата с болестите и неприятелите по овощните расте...

Как да оцелеем при криза: 10 съвета за малкия бизнес

Как да оцелеем при криза: 10 съвета за малкия бизнес

Кризата носи не само промени в обичайните условия на работа, оттегляне на клиенти или загуба на бизнесКризата ни принуждава да преразгледаме...

Еволюцията на хостинг услугите

Еволюцията на хостинг услугите

Всеки собственик на малък и среден бизнес може да поеме глътка въздух на облекчение. Доставчиците на хостинг услуги започват своята сигурна ...

Да се научим да купуваме

Да се научим да купуваме

Да се правят покупки е изкуство, което трябва да се изучи. Има хора, които просто имат нюх къде и какво може да се намери, и то на по-изгодн...

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за  лозите

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за лозите

Филизене | Прищипване | Кършене | Колтучено | Колцуване | Прореждане | Подпорни системи Необходимо ли е да се филизят лозите Премахванет...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

10.03.2013

Обновено
Обновено

10.03.2013

Прочетено
Прочетено

1141

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия