Ето защо боледуваме от сърце!

Ето защо боледуваме от сърце!
Водещи кардиолози от САЩ степенуват причините, които довеждат до ранна смъртност от сърдечно-съдови заболявания. Кои от тях са подвластни на волевите ни усилия и има ли начин да ги преодолеем?

Ето защо боледуваме от сърце!

Сред болестите, които причиняват преждевременна смърт, първо място заемат сърдечно-съдовите страдания.

Медиците вярват, че ако пациентите им знаят повече за тези болести и тяхното предотвратяване и лечение, смъртността от сърдечни пристъпи ще може да се намали поне три пъти!

Водещи кардиолози степенуват причините за сърдечните заболявания по следния начин:

* Главен враг на сърцето е високото артериално налягане. Хипертонията е причина за всеки втори смъртен случай сред сърдечно болните, твърдят от medikforum.ru. Според кардиолозите техните пациенти трябва да правят изследвания на “мотора” три пъти годишно дори когато нямат оплаквания.

 

* Повишен холестерин в кръвта – това е втората по въздействие причина за сърдечните катастрофи. В повечето случаи високият холестерин и високото кръвно вървят ръка за ръка. Повишеният холестерин провокира образуването на тромби и плаки по стените на съдовете, което влошава кръвоснабдяването. Холестеринът може да се държи под контрол с медикаменти, но най-добре е да се внимава за здравословното хранене.

* Важна е и възрастта на човека. След 65 години вероятността сърцето ви да се разболее рязко нараства. И най-здравият възрастен човек трябва да ходи на кардиолог поне веднъж в годината.

* Полът на пациентите също има значение. Сърдечните заболявания атакуват по-често мъжете.

* Да споменем и наследствените заболявания и предразположения. Ако някой страда от затлъстяване и диабет или негов близък е имал инфаркт, то този човек автоматично става потенциална жертва на сърдечен пристъп. Лекуващият лекар трябва да бъде наясно с информацията за тези неща.

* Начинът на живот и личната хигиена: тези рискови фактори са подвластни на всеки човек и ако в някои случаи волевите му усилия са безполезни, тук е различно. Мърлявото отношение към собственото здраве може сериозно да навреди на сърцето. Застрашени са хората, които отказват физическата активност, пушат и злоупотребяват с алкохола, не са загрижени за “подробности” от рода на чистите ръце и устна кухина.

Добре е да се напомни, че грижата за сърцето и неговото здраве може да бъде подпомогната от добрите хранителни добавки, които вече могат да бъдат открити и на родния пазар. COMPLETE PHARMA предлага например продукта КАРДИНОЛ. Това е композиция от екстракти – дрожди от червен ориз, гроздови семена, глог, гинко билоба и екзотичното лечебно растение готу кола. Биоактивните вещества в тях подобряват еластичността на кръвоносните съдове, като не допускат отлагане на плаки и образуване на тромби. Оптимизират кръвообращението и постигат отлична антиоксидантна защита на сърцето. Продуктът балансира мастната обмяна, като редуцира стойностите на лошия холестерол и стимулира добрия. Експертите на Complete Pharma подчертават, че има данни за антиканцерогенно въздействие на същия продукт.

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Изненадващи открития: защо боледуваме от рак на гърдата?

Изненадващи открития: защо боледуваме от рак на гърдата?

Изненадващи открития: защо боледуваме от рак на гърдата?Появата на рак на млечната жлеза може да е провокирана от поведението на една жена п...

Защо плаче бебето

Защо плаче бебето

Ако вие имате вече второ дете, неговият обичаен плач не ви смущава. Но ако за първи път чувате пискливия глас на плачещото малко бебе, макар...

Спорт на възрастната жена

Спорт на възрастната жена

Периодът на климактериума Възрастта е условно понятие. Твърде често хората изглеждат или по-възрастни, или по-млади от истинската си възрас...

Как да предотвратяваме сърдечни болести и мозъчни инсулти

Как да предотвратяваме сърдечни болести и мозъчни инсулти

През последните 50 години в развитите страни настъпи пълна промяна на причините за смъртността всред населението В миналото най-много жертви...

Промени в храната на бебето

Промени в храната на бебето

Лекарят, който се грижи за вашето бебе и познава неговата храносмилатела система, е този, който трябва да ви посъветва относно тези изменени...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

19.09.2013

Обновено
Обновено

19.09.2013

Прочетено
Прочетено

1181

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия