Ето как зехтинът пази сърдечното здраве!

Ето как зехтинът пази сърдечното здраве!
Зехтинът помага да се защити сърцето от негативното въздействие на мръсния въздух и да смъкне кръвното налягане. Маслиновото масло в комбинация с определени зеленчуци овладява хипертонията.

Ето как зехтинът пази сърдечното здраве!

Зехтинът помага да се защити сърцето от негативното въздействие на мръсния въздух и да смъкне кръвното налягане. Маслиновото масло в комбинация с определени зеленчуци се проявява като таблетка против хипертония.

Зеленчуците, способни да съдействат за подобна комбинация, най-често са от групата на листните, отбелязват от meddaily.ru. Добър пример е марулята заради високото си съдържание на соли на азотната киселина.

По правило здравословното хранене включва ненаситени мазнини – зехтин, ядки, авокадо, и зеленчуци от рода на спанак, целина и моркови. Всички те съдържат соли на азотната киселина. Когато тези соли се съчетаят с ненаситените мазнини, се формират нитрокиселини. Именно те смъкват кръвното – както показват опитите с лабораторни гризачи.

Американската агенция по опазване на околната среда обяви, че зехтинът неутрализира вредното въздействие на замърсителите от въздуха. Частиците му причиняват възпалителни процеси и втвърдяване на кръвоносните съдове, повишават кръвното и създават опасност от образуване на тромби. Не е тайна, че мръсният въздух е предпоставка за сърдечни заболявания, инсулти и астма. За да се прецени защитната роля на зехтина, от Агенцията организирали експеримент с 42 здрави доброволци. Те приемали всеки ден по три грама зехтин или рибено масло – в продължение на четири седмици. Естествено, имало и контролна група, в която подобен прием не бил предвиден.

Доброволците били подлагани последователно на въздействието на чист и мръсен въздух. Стриктно било проследявано състоянието на кръвоносните им съдове през различните етапи, както и 20 часа по-късно. Замърсеният въздух причинявал спастични реакции при хората, които не приемали добавки или били на рибено масло. Стабилно било само състоянието на онези, които имали в порциона си зехтин.

За по-бърз и категоричен резултат в стабилизацията на сърдечната дейност и кондицията на кръвоносните съдове, експертите на lekuva.net препоръчват хранителната добавка КАРДИНОЛ от COMPLETE PHARMA. Продуктът подобрява еластичността и пропускливостта на кръвоносните съдове, оптимизира функциите на сърцето и нормализира артериалното налягане. Действието му се основава на биоактивни компоненти – екстракти от дрожди на червен ориз, гроздови семена, гинко билоба, глог и готу кола с добавен коензим Q10.

Продуктът предлага сигурна защита от агресивните въздействия на околната среда. Антиоксидант, който позволява стабилизиране на имунната защита. Мощен антиоксидант. Стандартният прием предвижда 20-дневни курсове с паузи от по 10 дни.

Паралелен ефект е понижаването на холестериновите стойности в кръвта. Това допълнително подобрява състоянието на кръвоносните съдове.

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Спортно значи съвременно

Спортно значи съвременно

Модата и начинът на живот Какви ли не гневни думи са казвани по адрес на модата! Тя е и капризна, и лекомислена, и деспотична, и неразумна....

Kак да подсилим имунната система? 9 съвета, които може да приложите веднага

Kак да подсилим имунната система? 9 съвета, които може да приложите веднага

Как да подсилим имунната си система? Не е ли тя тази, която върши забележителна работа като ни защитава от вируси и бактерии? На пръв поглед...

Психично развитие и психо-социални проблеми на пубертета

Психично развитие и психо-социални проблеми на пубертета

Промените, които настъпват във функциите на нервната система, ссобеностите в психичното пубертетно съзряване и в емоционалния живот са така ...

Как да се предпазим от инсулт? Помага...изпотяването!

Как да се предпазим от инсулт? Помага...изпотяването!

Как да се предпазим от инсулт? Помага...изпотяването!Инсултът може да бъде предотвратен, ако поне 3-4 пъти в седмицата здраво се изпотим! Т...

Суперхапче изпраща SMS-и от корема – вижте как!

Суперхапче изпраща SMS-и от корема – вижте как!

Суперхапче изпраща SMS-и от корема – вижте как!Американски учени разработиха уникална цифрова таблетка, която може да изпраща SMS-и до лични...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

22.05.2014

Обновено
Обновено

20.05.2014

Прочетено
Прочетено

1042

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия