Чистотата е здраве

Чистотата е здраве
Поддържането на добра хигиена в дома e от изключително значение за здравето на човека.

Поддържането на добра хигиена в дома e от изключително значение за здравето на човека.

За да се поддържа хигиената в дадено жилище е от значение редовното му почистване. Наличието на мръсотия по пода, мухъл в банята или по дограмите, прах по мебелите, мазни петна по готварската печка и загорели следи по съдовете са предпоставка за развитието на различни бактерии и болестотворни микроби.

Обикновено това са проблеми, с които най-често се сблъскват жените.

В семействата, където има малки деца е жизнено необходимо да се поддържа подът чист, понеже те често лазят по него и всичката мръсотия и бактерии ще полепнат по тях.

При хора, които имат алергични реакции е важно да се обръща внимание на редовното обиране на праха. Мебелите, както електро уредите като телевизор, компютър, печки и осветителните тела са като магнит за праха.

Домашни любимци като кучета и котки са причина за постоянното наличие на косми по пода и диваните.

Към поддържането на хигиената спада и почистването в банята. Заради високата влажност тя е най-уязвима на плесени. С честа вентилация от отварянето на вратата или прозореца се избягват тези петна. Друг начин е да се сложи влагоабсорбатор, който драстично да намалява влажността в помещението. Мокрите кърпи спокойно можем да ги просваме на терасата. Все пак човек прекарва там около час дневно и чистота там създава уют и комфорт.

За да избегнем мазни петна по готварската печка, както и по пода е най-добре след като се приключи с готвенето да се почисти преди да е засъхнало и да е станало по трудно за почистване. За да бъде един дом чист е необходимо също и обирането на паяжини по ъглите. Там където е най-трудно достъпно и често остава незабелязвано.

Личната хигиена също не бива да се подценява. Необходимо е да не се пропуска миенето на ръцете преди хранене. Така се избягват сериозни болести като хепатит.

Като цяло чистота в дома и добрата хигиена е трудно задължение за всеки. Но като се има предвид, че така освен красота и уют, така и предотвратяваме и развитието на бактерии и болестотворни микроби.

Следете постоянно здравето си и се доверявайте на професионалисти при почистването на Вашия дом. Знайте, че здравето и чистата са пряко свързани, особено ако се отнасят за помещението, в което прекарвате голяма част от ежедневието си.

Подобни статии

Спорт и отдих през почивните дни

Спорт и отдих през почивните дни

Как прекарваме свободното си време В този дом е винаги приятно да отидеш на гости. Може би от гледна точка на някоя образцова домакиня тук ...

Смяна на обстановката и здраве

Смяна на обстановката и здраве

Човешкият организъм винаги се повлиява добре от смяната на обкръжаващата го среда, дори само за един ден. И даже когато новото място е без у...

Натуралните сокове - здраве и младост

Натуралните сокове - здраве и младост

Натуралните плодови и зеленчукови сокове според произхода им по вид и сорт предотвратяват и лекуват различни заболявания. Без витамините, ми...

Почивка на море

Почивка на море

Почивка на море, разтоварване от напрегнатото ежедневие. През разтапящото ни лятно време и напрегнатото ежедневие всички мечтаем...

eSale

eSale

2 публикации

Публикувано
Публикувано

22.04.2014

Обновено
Обновено

14.04.2014

Прочетено
Прочетено

2439

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия