Бюджетните летни гуми заслужават ли си риска?

Бюджетните летни гуми заслужават ли си риска?
Какви са рисковете, които крият бюджетните летни гуми и какви са истините за тях не присъстващи никога в разкрасени оферти?

Бюджетните летни гуми предимно са от брандове с никаква или в по-лошия случай отрицателна слава. Те често присъстват в промоционални оферти и се предлагат на потребителите като сделка, която не е за изпускане. Най-често нова бюджетна лятна гума може да бъде закупена на цена под 80 лв.

Този тип гуми могат да се ползват предимно в градски условия. Силно е препоръчително да се спазват скоростните и товарни индекси означени по тях и дори и тогава да не се използват при шофиране с висока скорост.

Бюджетните летни гуми са предназначени предимно за автомобили с малки габарити и под 90 коня под капака. Те са създадени, за да придвижат автомобила до офиса, училището, мол-а, близкия парк, среща с приятели.

В мнозинството от случаите този тип гуми са идеални за автомобили не изминаващи повече от 50 км. на ден. Те подлежат на по-честа смяна в сравнение с по-скъпи алтернативи. Причината главно е в спестяването от себестойността на вложените материали.

Важно: дори и произведени на една и съща машина, съединенията в каучука на гумите и „рецептата" им се различават при различните модели гуми. Въпросът относно качеството на по-евтини гуми, възнасяни само защото са произведени на машини ползвани за направа на именити техни събратя, не е никаква гаранция. На едни и същи машини можеш да произведеш „сирене" и Сирене: важно е какво ще вложиш в него и каква е рецептата ти. Защо производството на гуми да е по-различно?

Бранд, за който никога не си чувал дали държи на името си? По-важни за него са лесно генерираните приходи или безопасността и сигурността, която дава с продуктите си на своите клиенти? Този бранд има ли история? Инвестира ли в собствени производствени мощности или „наема" такива с цел създаване на новата партида гуми?

Бюджетните летни гуми не са с оптимални показатели за разход на гориво, ниво на шум и комфорт. Бюджетни еко гуми няма. Няма техни представители и сред елитните тестове на летни, зимни и всесезонни гуми.

Пазарувай разумно: във всеки пазарен сегмент вече изобилства от какви ли не стоки! Често разликата в цената на бюджетна лятна гума и такава с приемливи характеристики от надежден производител пада до под 30 лв. Заслужава ли си спестената сума в сравнение с компромиса по безопасност, ако автомобилът оборудван с тях често пътува по извънградски пътища?

Ако все пак закупиш летни гуми за автомобила си, не пропускай да си с максимално внимание (това всъщност важи за всички шофьори). Не „експериментирайте" с управлението на автомобила по мокри пътища, дори и с привидно не висока скорост.

Разходи се в царството на гумите: https://www.gumitebg.com/ е само на клик разстояние, а подсланява стотици модели летни гуми!

Категории

Разни

Подобни статии

Летни гуми – предимства от използването им

Летни гуми – предимства от използването им

Най-големите ползи от използването на летни гуми в сравнение с масово предпочитаните всесезонни гуми е в по-добрите показатели при тестове. ...

Температури над 7°C са за летни гуми

Температури над 7°C са за летни гуми

Пролет е, времето става все по-топло и може би е настанал моментът за смяна на зимните гуми с летни. Според препоръките на специалистите в с...

Важно при избора на летни гуми

Важно при избора на летни гуми

Кога да сменим зимните с летни гумиЗа съжаление няма точна дата, която да определя това, кога да сложим летните гуми на своя автомобил. Това...

Разберете изхабени ли са гумите на автомобила с безплатно приложение за Android и iOS

Разберете изхабени ли са гумите на автомобила с безплатно приложение за Android и iOS

Идеята на Tire Safety Group за безплатното за Android и iOS операционни системи приложение и създаването му, са породени от благородната кау...

ТОП Зимни гуми 2014 на Auto Express

ТОП Зимни гуми 2014 на Auto Express

От стартирането си през 1988 г., Auto Express наема най-добрите и най-опитни журналисти и тестери с цел публикуване на най-актуалните новини...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

04.04.2016

Обновено
Обновено

22.03.2016

Прочетено
Прочетено

1215

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия