Блиндираните врати са добър избор

Блиндираните врати са добър избор
Съвременните блиндирани врати са най-добрия избор за защита на входа на жилището от външни посегателства.

В последните години употребата на блиндирани врати се разшири драстично. Те не се монтират само в офиси на фирми и предприятия, или с цел да се защити имущество. Този вид врати навлязоха масово в частните домове. Така много хора успяват да гарантират безопасността на семейството си.

Разбираема е високата цена на блиндираните врати. Те са значително по-здрави и сигурни в сравнение с обикновените врати. Няма спор, че инвестицията в качествена входна врата е правилен ход. Засиленото им търсене обуславя и разнообразните модели, които се предлагат в търговската мрежа. Така всеки желаещ да притежава сигурна входна врата, ще успее да намери подходящата за своя дом и интериор.

Ето още малко полезна информация за блиндираните врати в ежедневието ни!
Този вид врати имат правоъгълен, оребрен скелет, с което се цели по-добра устойчивост. За да се постигне по-голяма стабилност, се заваряват стоманени листове на скелета на вратата. Така тези листове изпълняват ролята както на основата, така и на покритие.

Входната рамка, с която се закрепва вратата за касата, е стоманена. Покритието може да бъде от дървесина, изкуствени материали или полиуретанова боя.

Вътрешната част на блиндираните врати е куха или , в по-добрия случай, с изолация. Вратите с притвор на една от страните и на касата са много по-качествени.

Наличието на сигурна ключалка на вратата допълва списъка с непреодолими за крадците елементи. Като един от най-добрите модели непреодолими ключалки се споменава „цилиндричната" ключалка. Според специалистите, този вид ключалки са малки, сигурни и позволяват лесна подмяна на ключа. Съществува и възможност за използването на електронна заключваща система, но тя задължително трябва да отговаря на определени изисквания, за да бъде действително сигурна.

Друга важна препоръка при използването на блиндираните врати е да има налични поне две ключалки и винтово резе отвътре.

Необходим аксесоар за всяка врата е шпионката. Тя ви позволява да видите кой стои пред вратата. Шпионките също имат разновидности. Можете да поръчате монтирането на втора шпионка на друга височина за още по-добър оглед на района пред вратата.

Положителните качества на блиндираните врати са много, но определящота е сигурността, която дават на дома и семейството ни. Друго, също не по-маловажно качество, е добрата шумо и топлоизолация. И като завършек на списъка с предимства на този тип врати, ще спомена естетическия външен вид. Те определено придават авторитетен вид на дома.

Блиндирани врати в София от Врати Експрес

Категории

Дом, Екстериор

Подобни статии

Каква входна врата да изберем за дома си?

Каква входна врата да изберем за дома си?

Лесен ли е избора на блиндирани врати?Не е лесно да се направи избор на качествена и евтина входна врата. Има различни модели врати на пазар...

Как да изберем и закупим най-качественият латекс за боядисване на дома

Как да изберем и закупим най-качественият латекс за боядисване на дома

Ако се направи правилно от първия път, няма да се налага да се повтаря няколко години напред. Едно от най-важните решения, с които ще се сбл...

Интериорни врати и входни врати

Интериорни врати и входни врати

ВратиИнтериорни врати и входни врати Все повече фирми се налагат на българския пазар като вносители и производители на интериорни, входни, ...

Какви изолации на входни врати съществуват?

Какви изолации на входни врати съществуват?

     От всичко изброено дотук от най-съществено значение е въпросът, каква да бъде изолацията на входната врата. Тя може да ви спести много ...

Как да изберем подходяща блиндирана врата за своя дом?

Как да изберем подходяща блиндирана врата за своя дом?

Всеобщо мнение е, че една врата трябва да бъде качествена, но и същевременно да бъде на достъпна цена. Всеки клиент предпочита евтино и здр...

Иван Стефанов

Иван Стефанов

2 публикации

Публикувано
Публикувано

26.10.2015

Обновено
Обновено

23.10.2015

Прочетено
Прочетено

1426

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия