Как да изберем подходяща блиндирана врата за своя дом?

Как да изберем подходяща блиндирана врата за своя дом?
Истината е, че сме свикнали да разглеждаме шоурумите за врати, накрая да се спрем на нещо което ни допадне на външен вид и го купуваме, но какви са последствията от неправилния подбор на блиндирани вр

Всеобщо мнение е, че една врата трябва да бъде качествена, но и същевременно да бъде на достъпна цена.

Всеки клиент предпочита евтино и здраво, но какво значи това?!?!

Нека да разгледаме двата основни типа врати които се предлагат на пазара. Истината е, че сме свикнали да разглеждаме шоурумите за врати, накрая да се спрем на нещо което ни допадне на външен вид и го купуваме, но какви са последствията от неправилния подбор на входни врати?!? Как да изберем, накъде да се насочим, ето няколко интересни факта за размисъл….

 

  1. 1.     Метални  Блиндирани врати с фиксирана каса

Специфичното при този тип врати е олекотената конструкция. Разчупения дизайн от многобройния избор на модели позволява да се спрем на подходящата врата, но наясно ли сме с избора си?!? Трябва да знаем, че този тип врати са пригодени основно за тухлени и панелни жилища, имат отлични изолационни качества, допълват интериора и създават усещането за уют. Много малко хора обаче знаят и забелязват, че фолиото което е поставено върху метала е машинно поставено-топлопренесено върху метала, което означава, че е слепено под висока температура, при този метод  практически се споява за метала и го прави трудно разрушимо, как ви звучи, не е ли чудесно ?!?

Разбира се цените на този тип врати не са много високи, което ги прави предпочитан вариант за повечето клиенти, но и също така ги отблъсква като чуят че са произведени основно в Китай. Скъпи приятели замислете се, световно известните марки Парфюми, Бельо, Дрехи се произвеждат в Китай, но са много качествени. При изработката на врати принципа е сходен - качествен материал на достъпни цени.

  1. 2.      Блиндирани врати с MDF панел

Този тип Блиндирани врати основно се произвеждат от два панела MDF, това е обработена дървесина с висока плътност, между които е поставен метален лист за здравина и изолационен материал минерална вата. Имат изключително масивна и богата цветова структура на изпълнение. Основната част  е метална рамка – масив, как ви звучи?!?

 

Този тип Блиндирани врати са на по-висока цена, заради малко по-богатото количество материал, които е вложен в тях. Обхващат както по-тесни така и по-масивни тухлени и панелни зидове. Подходящи са за по-сериозна изолация и защита от взлом. Замисляли ли сте се колко би издържала една такава врата на набези? Вероятно незнаете,но блиндираните врати и от двата типа гореизброени са класифицирани като Трети клас на взломоустойчивост, което ги прави трудни за набезите срещу наглите крадци, плъзнали навсякъде. Повечето хора реагират с предубеждение когато чуят - Първи, втори, трети клас  на взломоустойчивост, да бе да, няма да ги спре нищо!

Така е с напредването на технологиите и изобретателността на крадците се увеличава, но паралелно с това качеството на изработката на блиндираните врати също се модифицира.

И двата типа врати са снабдени с противовзломни шипа и многоточково заключване, благодарение на което при евентуални набези от крадци, ще им е нужно да вдигнат доста голяма шумотевица за да проникнат във вашия дом,е не звучи никак зле нали?!? Не сме застраховани от щети, но поне бихме могли да се предпазим, ако някой съсед реагира навреме и ги спипа докато извършват престъплението.

Общия анализ от горните редове е, че какъвто и избор да направите за Блиндирана врата, той трябва да бъде съобразен с финансите ви, изискванията за здравина, сигурност и изолация и не на последно място красив дизайн.

Още ли сте на бюрото и четете, побързайте мисля че си дадохте отговори на един простичък, но важен въпрос за една дългосрочна инвестиция, а именно... Правилната Блиндирана врата за вашия дом.

Входни врати от Врати Експерт София

 

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Препариране на птици

Препариране на птици

Подготовка на птиците за одиране Препоръчва се всеки любител на препараторското изкуство да направи първите си опити за одиране на птица въ...

Препариране на бозайници

Препариране на бозайници

Устройство на тялото на бозайниците Препарирането на бозайници е също много увлекателно. При тях се иска по-голям скулпторски талант. Ако п...

Как да осигурим ефективно и икономично отопление за гаража

Как да осигурим ефективно и икономично отопление за гаража

Варианти за отопление на гаража - предимства, недостатъци, тънкости при избораАко домът е нашата крепост, то гаражът е убежището на автомоби...

Важно при избора на летни гуми

Важно при избора на летни гуми

Кога да сменим зимните с летни гумиЗа съжаление няма точна дата, която да определя това, кога да сложим летните гуми на своя автомобил. Това...

Каква входна врата да изберем за дома си?

Каква входна врата да изберем за дома си?

Лесен ли е избора на блиндирани врати?Не е лесно да се направи избор на качествена и евтина входна врата. Има различни модели врати на пазар...

Ivan

Ivan

1 публикации

Публикувано
Публикувано

05.01.2017

Обновено
Обновено

22.12.2016

Прочетено
Прочетено

10972

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия