Билките като средство за лечение на бебешки колики

Билките като средство за лечение на бебешки колики
Коликите са състояние на дискомфорт и са част от живота на бебето още в първите седмици след раждането. То може да засегне почти всяко бебе.

 

Коликите са състояние на дискомфорт и са част от живота на бебето още в първите седмици след раждането. То може да засегне почти всяко бебе. Коликите отшумяват когато бебето навърши четири месечна възраст. Обикновено стомашните спазми започват по едно и също време на деня и са съпроводени с интензивен плач. Това състояние трае около три часа на ден. 

Още помощна информация относно този проблем можете да намерите в здравен портал Фрамар.

Причини за появата на колики

Причините за появата на колики са:

-          Бебетата плачат поради чувство на болка или дискомфорт, който е следствие най-вече на някои медицински състояния. Това може да се случи и ако майката кърмачка е консумирала храна, която е трудна за възприемане от организма на бебето.

-          Коликите могат да са причинени от лекарства.

-          Други причини могат да бъдат алергични реакции от хранителни продукти.

Симптоми, които подсказват наличието на колики

Най-видимия симптом на колики е интензивния плач на бебето. Други характерни признаци за това състояние е неспокойния сън на бебето, свиване на краката към корема, стискане на юмруците, изпускане на газове и др.

Билкови средства за лечение на колики

Естествените средства са най-доброто и лесно лечение на бебешки колики. Съществуват някои билки, които имат добър ефект за облекчаване на спазмите.

-          Ферула – това е растение наподобяващо на копър с остър и неприятен мирис. То пречи на растежа на микрофлора в червата. Използва се при колики, тъй като предотвратява образуването на газове в корема на бебето и намалява болката, причинена от нередности в разлагането на храната.

-          Гардения Гуммифера – използва се за предотвратяване на стомашни проблеми.

-          Мента – използва се за направата на чай за да предотврати болките в стомаха. Ментовия чай има силен аромат. Той съдържа етерични масла, които се използват за направата на много лекарства. Използва се и за ароматерапия.

-          Сена – основните елементи в листата са ефективно слабително и помагат за увеличаване на чревните течности, които подобряват движението в храносмилателния тракт.

-          Джинджифил – той също намалява симптомите на морска болест. Използва се при бебета, за да се намалят неудобствата причинени от производството на излишни газове в стомаха.

Подобни статии

Отравяне

Отравяне

В зависимост от това, по какъв път е постъпила отровата в организма, отравянията биват хранителни и нехранителни. При хранителните отравяни...

Защо плаче бебето

Защо плаче бебето

Ако вие имате вече второ дете, неговият обичаен плач не ви смущава. Но ако за първи път чувате пискливия глас на плачещото малко бебе, макар...

Функции на подправките

Функции на подправките

Хранителните подправки са естествени или получени по синтетичен път вещества, които подобряват вкуса и аромата на продуктите и ястията. Те и...

Билкови бани

Билкови бани

Обикновено билковите бани се правят със смес от отвари, приготвени от няколко вида растения. Те се прилагат за лекуване на заболявания както...

Приложение на билките в козметиката

Приложение на билките в козметиката

Билките още в най-древни времена освен за лечение са служили и като средство за поддържане и възстановяване на красотата. Козметиката била н...

mariaframar

mariaframar

155 публикации

Публикувано
Публикувано

05.06.2012

Обновено
Обновено

31.01.2014

Прочетено
Прочетено

3410

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия