Английски език – къде и от кой се учи по света

Английски език – къде и от кой се учи по света
Вижте данните за смесицата от чуждестранни студенти, които учат английски език в държавите най-подходящи за изучаване на езика.

Канада

Английски език в Канада се изучава предимно от корейци, които формират 15% от чуждестранните студенти. След това се нареждат с 14% японци, 12% бразилци, 11% араби и 5% китайци. Студентите от други националности са общо 44%.

САЩ

В страната на неограничените възможности чуждестранните студенти изучаващи езика са най-много. 11% от студентите са араби, 10% са бразилци, 9% корейци, 6% китайци, 6% японци и 54% са студенти от други националности.

Ирландия

Дъждовното време не пречи тази държава да е желана дестинация за обучение от хиляди студенти от цял свят. Там английски учат най-много представители на Италия – италианските студенти са впечатляващите 29%, след това се нареждат с 20% испанците, 10% са австрийци, 8% французи, 8% са и представителите на Бразилия. Чуждестранните студенти изучаващи английски език от други националности са 25%.

Великобритания

Тази държава има изградени солидни традиции в обучението, макар и по-скъпо от колкото обучението в редица други европейски държави Великобритания се радва на хиляди чуждестранни студенти изучаващи езика. Най-много от тях са италианци – 12%, 8% са испанци, 7% са от Турция, 7% араби, също 7% са корейците. Чуждестранните студенти изучаващи английски език от други националности са 59%.

Малта

Освен страхотна природа, приятелски настроени жители и луксозни хотели, Малта е и средище за обучение. Не само с шоколадов тен можете да се приберете от там, а и със солидни познания по английски език. Чуждестранните студенти в Малта са най-вече италианци – 15%, руснаци – 13%, 11% са французи, 8% са немци, 6 % са испанци. Чуждестранните студенти изучаващи английски език от други националности са 48%.

Южна Африка

Южна Африка също е сред местата с най-много чуждестранни студенти изучаващи английски език. Най-голяма част от тях са от Ангола – 23%, Бразилия – 13%, Германия – 9%, ОАЕ – 5%, Корея – 4%. Чуждестранните студенти изучаващи английски език от други националности са 47%.

Австралия

Нищо чудно, че студенти от цял свят искат да подобрят знанията си по английски в Австралия. Там има предимно млади хора от различни националности, забавляващи се и търсещи приключения. Плюс е близостта на Азия, както и гостоприемността на местното население. Чуждестранните студенти изучаващи английски език там са – 12% японци, 11% корейци, 10% бразилци, 9% китайци, 7% колумбийци и общо 51% са от други националности.

Нова Зеландия

Също добра дестинация както за пътешествие, така и за обучение. Чуждестранните студенти изучаващи английски там са - 16% японци, 14% китайци, 12% араби, 12% корейци, 8% бразилци и 39% са от други националности.

Данните са на Study Travel Magazine. Източник Езиков Център Омега – качествено обучение по английски език https://www.omegals.com/

Категории

Разни

Подобни статии

Речникът на детето става все по-богат

Речникът на детето става все по-богат

Едногодишното дете произнася десетина думи, рядко повече. Обаче то разбира смисъла на доста повече думи, т.е. неговият пасивен речник е мног...

Какво е онлайн езиково обучение ?

Какво е онлайн езиково обучение ?

      Представяме ви един нов и много полезен начин за учене – чрез Интернет. Мрежата и компютрите са достъпни, широко разпространени и поле...

MONT ROSE COLLEGE LONDON набира студенти. Таксите за обучението се поемат от Англия

MONT ROSE COLLEGE LONDON набира студенти. Таксите за обучението се поемат от Англия

НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА РЕАЛИЗИРАТЕ И СБЪДНЕТЕ МЕЧТИТЕ СИ В СФЕРАТА НА БИЗНЕСА СЛЕД КАТО ПОЛУЧИТЕ ВИСОКО-КАЧЕСТВЕНО АНГЛИЙСКО ОБРАЗОВ...

Какво трябва да знаем преди наемане на кола?

Какво трябва да знаем преди наемане на кола?

Коли под наем във ВарнаВсе пак през последните няколко години се забелязва сериозно отваряне на хората към този тип услуги, а най-видно е то...

Защо да запишем курсове по английски?

Защо да запишем курсове по английски?

Английският е един от най-широко използваните в световен мащаб езици и е оказал значително въздействие върху много хора по земното кълбо с в...

Georgi Brezin

Georgi Brezin

97 публикации

Публикувано
Публикувано

13.06.2014

Обновено
Обновено

11.06.2014

Прочетено
Прочетено

992

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия