Амортисьори и стрелки в едни прекрасни часовници

Амортисьори и стрелки в едни прекрасни часовници

Уникалният мъжки механичен часовник с турбийон Chopard Engine One Tourbillon

Часовникът Chopard Engine One Tourbillon се отличава от всичко останало, с което сте свикнали, и определено в него има стил. Уникатът е проектиран специално за аукциона Only Watch 2011.L.U.C. Моделът Engine One Tourbillon е задвижван от изключителен механизъм, фирмена разработка на L.U.C Calibre 1TRM. Този механичен турбийон с ръчно навиване е проектиран и произведен от манифактурата на швейцарските Chopard. Припомняме, че миналата година легендарната марка часовници отпразнува своя 150-годишен юбилей, както и десетилетията, които бе посветила на автомобилните спортове. Chopard представи модела L.U.C Engine One Tourbillon. Всичко в този уникален часовник напомня за добрата стара автомобилна традиция. Почти както при колите, и този часовник си има амортисьори, които абсорбират ударите. В случая те са три специални лостчета, вградени в средата на касата на часовника. Подобно на двигател на състезателна кола, сърцето на този швейцарски марков часовник бие с 28 800 вибрации в час и генерира 60-часов силов резерв на механизма, чиито остатък можем да следим на индикатора, разположен на позиция 12 часа. Моделът е сертифициран по COSC, което означава, че е преминал през редица екстремни натоварвания и изпитания.

Касата на часовника е изработена от титан и е водозащитена до 50 метра, а размерите са широчина 35.4 милиметра и височина на корпуса от 44.4 милиметра, като отстрани на касата е гравиран надписът "Only Watch 2011".

Циферблатът също е вдъхновен от автомобилната магия – арабските цифри и маркерите на часовете са боядисани в жълто, за да се открояват под антирефлексния сапфир. Каишката на луксозния часовник е изработена от алигаторска кожа. Моделът Chopard Engine One Tourbillon бе продаден на цена от 35 000 евро, а средствата от него – предоставени за благотворителната кауза, заради която бе създаден уникатът – борбата с мускулната дистрофия на Дюшен.

Сигурно би ставаме досадни в старанието си да ви покажем колкото се може повече от интересните часовници, продадени на благотворителния аукцион Only Watch 2011, но всяко благородно дело е редно да бъде подкрепено. Отново по този повод ще ви споменем за избора на часовникарите от Romain Jerome, комбинирали своя модел DNA с идеята за Княжество Монако. Швейцарската марка заложи на скалистия бряг, с който е заобиколен градът, така този суров материал е пренесен върху циферблата на изключителния часовник, създаден специално за аукциона.

Геологът Филип Мондиели, който е и научен директор на фондацията „Принц Алберт 2", избра западните скали, където се намират градините „Сен Мартен", само няколко стъпки от катедралата и двореца на княжеството. Той лично извлече малка частица от варовикови скали.

Парчето, запечатало еволюцията на видовете, случвала се в продължение на милиони години, в момента служи за циферблат на часовника Rock the Rock DNA. Само че е обрамчено от ултрасъвременна керамична каса в черен мат. Централно разположените минутни и часови стрелки отбелязват времето по свой собствен начин, докато секундите са изнесени в специален прозорец в позиция на 9 часа.

Тази минерална въртяща се плоча на повърхността на циферблата напомня за семната кора и невъзможността на хората да овладеят движенията й. Две червени черти пресичат часовника – едната минава под безела и продължава през каишката от алкантара. Тези ивици символизират усещането за надлъжно и напречно движение, както е на самото място, откъдето е взет камъкът за часовника.

Този уникален швейцарски часовник е придружен от сертификат за автентичност, гарантиращ произхода на използваните материали. По време на търга той бе продаден за 11 000 евро.

Подобни статии

Поставяне на тапети

Поставяне на тапети

Тапетите придават на жилището уют и топлина, изолират студа и шума. Повредите по тях се поправят лесно. Облепените с тапети по-малки помещен...

Основни положения при извършване на резитбата. Резитба на зряло

Основни положения при извършване на резитбата. Резитба на зряло

Резитбата на лозата се състои в премахване напълно или отчасти на различни нейни органи. Когато това мероприятие се извършва върху зрели час...

Високостъблено широкоредово лозарство

Високостъблено широкоредово лозарство

Високостъбленото отглеждане на лозата се практикува в Италия, Средноазиатските републики на бившия СССР, САЩ, Израел и другаде, където се е ...

Спорт и гимнастика в ученическите години

Спорт и гимнастика в ученическите години

Дневния режим на ученика Минава времето на безгрижните детски игри и увлечения. Дете­то е на 7 години и училищното звънче го зове. Погл...

Спорт и отдих през почивните дни

Спорт и отдих през почивните дни

Как прекарваме свободното си време В този дом е винаги приятно да отидеш на гости. Може би от гледна точка на някоя образцова домакиня тук ...

chasovnici

chasovnici

12 публикации

Публикувано
Публикувано

19.04.2016

Обновено
Обновено

18.04.2016

Прочетено
Прочетено

1109

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия