7 причини за отрицателното въздействие върху загубата на мазнини

7 причини за отрицателното въздействие върху загубата на мазнини
Броите ли всяка калория, която приемате? Отказали ли сте се от любимата си храна? И най-вече все още ли нямате резултат? Ако сте на диета, следвайки инструкциите ѝ, но всичко е напразно, тогава е вре

Понякога малките проблеми, които възникват в процеса, могат да доведат до по-сериозни проблеми.

И сега, отговорете на себе си, има ли някой от следните проблеми, засягащи вашата диета? Ако отговорът е да, тогава трябва да ги елиминирате възможно най-скоро и желаните резултати няма да отнемат много време.

1. Продължителна диета

Кажете ми кога за последен път сте напуснали масата с усещане за истинска ситост и удовлетворение? Ако имате безкрайно чувство на глад, трябва да поправите това.
Първата причина, поради която не се отървавате от излишната мазнина, може да е диета, която е с голяма продължителност. Дългосрочната диета може да доведе до хроничен калориен дефицит. Този вид хранене засяга забавянето на метаболизма ви. Препоръчваме да прочетете нашата статия "една от тайните на ускоряващия се метаболизъм". Така че, разбира се, консумирате по-малко калории, но също така консумирате по-малко и ги изгаряте, което е лошо за всеки напредък.
Ако вашата диета е много продължителна, вземете си почивка. Не се страхувайте да я прекратите за 2-3 седмици и наблюдавайте как калориите влизат в тялото ви. С това обаче не бива да се прекалява твърде много :) Прекъсването на диетата е само малка крачка назад, която ще ви помогне да постигнете резултати в дългосрочен план.


2. Проблеми с преброяването на калориите в храните


Една от най-честите причини, поради които хората изпитват затруднения да се отърват от наднорменото тегло, е тяхната неспособност да преброяват калорийното съдържание на храната, което води до приема на прекомерно количество калории, които се превръщат в излишно тегло.
Нека симулираме една ситуация: подготвяте си уж леко хапване, преди да заспите. Взимате лъжица течен шоколад и я намазвате върху филийка хляб. Но почакайте! Какво е количеството калории в тази лъжица? Може да се каже, че това е само 1 лъжица, но в действителност като сметнете калориите от шоколада и като прибавите към тях калориите от филийката хляб, се оказва, че това са сто калории, които ще погълнете. 100 допълнителни калории.. И тогава се чудите защо диетата Ви не работи!
Шоколадовата паста е отличен пример, тъй като тя е гъста маса, за която никой не се замисля и със сигурност не измерва съдържанието на калории. Това се отнася за много други продукти. Можете да допуснете същата грешка, например, с пържола, ядки, сьомга и макаронени изделия, и лесно можете да разберете защо излишната маса продължава да се установяват в тялото ви.


3. Почивка от диетата през уикенда


Колко пъти някой познат Ви е казвал, че е на диета ... през цялата седмица? И след това, през уикенда, той си позволява да се отпусне и да не мисли за диетата си.
Уикендът е около 30 % от общата седмица и това е доста дълъг период от време. Ако следвате диетата си само на 70 процента, не е изненадващо, че допълнителното тегло е Ваш постоянен спътник, защото през уикенда можете да наваксате това, което сте изпуснали през седмицата, и може би даже сте приели прекалено много калории.
Ако все пак не можете да се въздържате от нещо вкусно за една седмица, тогава ви съветвам да опитате правилото 90/10. Следвайте диетата си 90% от времето, и се отпуснете и радвайте на останалите 10. По този начин ще се насладите на нещо вкусно и на практика няма да окажете отрицателно въздействие върху вашата диета.
Бъдете стриктни със себе си, не си позволявайте да ядете допълнително храна, която няма положителен ефект върху вашето здраве и загуба на тегло. Не е достатъчно да следвате диетата си само през делничните дни. Уикендите не са изключение.


4. Пренебрегване на хранителните корекции


Хората често не забелязват резултатите от диетата, защото не коригират програмата си за хранене, тъй като правят известен напредък. Най-често те започват да следват диета, виждат успех и продължават да ядат както преди, с надеждата за по-голям успех. За съжаление, тази формула не винаги работи. Вашето тяло започва да се приспособява към вида храна, храна и други фактори, така че вашата диета също трябва да се променя с времето.
Колкото по-слаби сте, толкова повече тялото ви иска да отиде в определен режим на икономика и да съхранява енергията, която получава, и съответно излишната мазнина. По този начин, приемайки по-малко храна, можете да започнете да наддават на тегло, което не е това, което искате. Можете да избегнете това, като ядете повече въглехидрати. В допълнение, въглехидратите могат да подобрят инсулиновата чувствителност и да стимулират освобождаването на лептин, който спомага за поддържане на телесното тегло.


5. Посещение на фитнес залата само за изгаряне на мазнини


За да постигнете положителни резултати при отслабване, трябва да тренирате усилено, съгласни ли сте? Няма нищо лошо да отидете на фитнес с една цел - изгаряне на мазнини. Това обаче не означава, че трябва да се съсредоточите само върху нея. Ако целта ви е просто да отслабнете, тогава най-вероятно ще се съсредоточите само върху сърдечно-съдовата техника, дори само защото по този начин се губят калории. Между другото, можете да прочетете нашата статия за ролята на кардио тренировките в бодибилдинга.
Въпреки че тежестите, щангите и гирите са нещо, с коео не можете да определите количеството изгорени калории, те могат значително да повлияят на загубата им. И най-важното е, че когато работите с тях, не само изгаряте мазнини, но и получавате мускулна маса.
Ето защо най-малко 70% от тренировката се препоръчва да бъде силова. Сърдечните упражнения са много важни, но те трябва да бъдат повече като черешката на тортата и са необходими за консолидиране на резултата, получен по време на тренировките за сила.
За най-добри резултати се препоръчва упражненията да се извършват с най-малко време за почивка между тях. Това допринася за най-голямо изгаряне на калории в тялото.


6. Твърде изтощителни тренировки.


Посещението на фитнес залата е абсолютно задължително, ако искате да се отървете от излишните килограми, но дори и с това не бива да се прекалява. Ходенето там е полезно само ако интензивните тренировки и съответно загубата на енергия, ви позволяват да работите нормално през оставащата част от деня.
Много атлети, предимно начинаещи, тренират с максимална отдаденост. След тренировка те са напълно изтощени и принудени да прекарат оставащото време от деня в пасивно състояние.
По-кратки периоди на активност през целия ден могат да бъдат по-ефективни от една изтощителна тренировка. Ако сте уморени след тренировка и не можете дори да отидете на разходка, тогава почистете къщата или си поиграйте с децата - това е пример за добра алтернатива, която ще има положителен ефект върху изгарянето на калории. Като се придържате към този съвет, общата продължителност на вашите тренировки може да намалее, но броят на изгорените калории ще се увеличи.


7. Закуски след тренировка


И накрая, не трябва да допускате една много често срещана грешка, която хората правят след тренировка: няма нужда да се поддавате на изкушението и да се отдавате на висококалорични деликатеси. Важно е да се разбере, че когато правите силови тренировки, насочени към натрупване на мускулна маса, ще спестите мускулна маса, независимо дали решите да хапнете или не. Що се отнася до изгарянето на мазнини, тогава нещата са различни. Ако се противопоставите на изкушението и се поглезите с торти след тренировка, тогава неутрализирате дефицита на калории и цялата тренировка става напълно безсмислена. Разбира се, имате нужда от въглехидрати след тренировка, но не забравяйте, че получените от тях калории също трябва да бъдат взети под внимание, в противен случай няма да постигнете очакваните резултати от тренировките.

Източник: Anabol.bg

Подобни статии

Захарна болест (Захарен диабет)

Захарна болест (Захарен диабет)

Захарната болест е била позната още в древността и оттогава носи своето име. В последно време честотата на захарната болест нараства — до 1—...

Долекарска първа помощ на детето

Долекарска първа помощ на детето

При някои заболявания, болестни състояния и злополуки се налага тавата помощ да се окаже от някой от близките на детето, даже и от случаен ч...

Кратка азбука на някои от cpeдствата за почистване на петна

Кратка азбука на някои от cpeдствата за почистване на петна

Амилацетат - безцветна леко подвижна течност със специфична приятна миризма; температура на кипене 138°С. Огнеопасен (парите му с въздух...

Какво трябва да се знае във връзка с напояването на овощните растения

Какво трябва да се знае във връзка с напояването на овощните растения

Какво е влиянието на напояването върху овощните растения? Напояването влияе пряко върху развитието на растенията чрез попълване недостига н...

Функции на подправките

Функции на подправките

Хранителните подправки са естествени или получени по синтетичен път вещества, които подобряват вкуса и аромата на продуктите и ястията. Те и...

donalddrum

donalddrum

394 публикации

Публикувано
Публикувано

24.01.2019

Обновено
Обновено

17.01.2019

Прочетено
Прочетено

1246

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия