Струват ли си роботите за почистване на басейни?

Сега, когато сте собственик на басейн, искате тази чиста вода, на която съседите завиждат. Как обаче да постигате тази кристално чиста вода, когато нямате време да я почиствате? Наемането на услуга за

Почистване на басейни под налягане

Почистването на басейни под налягане обикновено са най-популярни, тъй като могат да почистват големи отпадъци, те са трайни и лесни за поддръжка и не избутват отпадъците във филтъра или помпата.

За да работят използват налягане от помпата и филтъра на вашия басейн. Водното налягане премества колелата наоколо, за да изтласка чистача, а струите създават воден вихър. Мръсотията и отпадъците се вдигат във филтърната торбичка.

Роботи за почистващи басейни

Роботите за почистване на басейни са най-добрите по нашите стандарти. Те обаче са и най-скъпите. Роботите почистващи басейни са ефективни при почистване на големи и малки отпадъци. Те също така циркулират водата в басейна, когато филтърът ви не работи и почистват вашите плочки и стени на басейна.

Захранвани от електрически двигател и помпа, роботизираните почистващи устройства се свързват към трансформатор с ниско напрежение, който се включва в един от вашите външни контакти. Почистващият робот вдига отпадъци във филтърния плик чрез своята помпа, така че не разчита на вашата филтърна система.

Някои по-нови роботизирани устройства за почистване на басейни съдържат компютърен чип, който проследява активността и ви помага да бъдете по-ефективни с почистването на вашия басейн. Това е чудесен начин да спестите време и пари.

Почистващи басейни с всмукване

Последното автоматично почистващо устройство за басейн е почистващо устройство от страната на засмукване.  Използва засмукване от вашия скимер, за да се движи около басейна си и да почиства отломки. По същество това е вакуум, който се движи самостоятелно и не се нуждае от вашата система за басейн за захранване и филтриране.

 Какво е робот за почистване на басейн?

Има три често срещани типа роботи за автоматично почистване на басейни.

Всмукателна страна: Те са прикрепени към съществуващата смукателна линия във вашия басейн и филтрират замърсявания и отломки, като използват смукателя, за да почистят произволно всички повърхности на басейна. Това филтрира водата и я оставя чиста.

От страна на налягането: Това се нуждае от налягане, за да работи и често се нуждае и от помощ от външна помпа. Използва външна торбичка за филтриране на отпадъци, което намалява износването на собствената филтрираща система на басейна.

Електрически робот: За разлика от другите, този не се нуждае от външно оборудване, за да работи. Използва собствения си електромотор. Той има свой филтър.

Има и автоматични скимери за басейн, които не почистват пода и стените, но премахват отпадъци от повърхността на басейна.

На басейн почистване със смукателната страна често се препоръчва на хора, които нямат нужда от честа употреба. Те са евтини и лесни за инсталиране. Отнема много повече време, за да завършите почистването поради фактора на случайното почистване. Той ще окаже натиск върху помпата и филтъра на басейна и ще бъде по-скъп за пускане от типа робот.

Най - малко вероятно е да се препоръча почистващото устройство под налягане. Въпреки че се справя по-добре с почистването от страна на смукателната, той изисква специфична линия за налягане, която е скъпа за преоборудване, ако вече не е налице. Той също често изисква усилвателна помпа, което е допълнителен разход.

Роботизираното устройство за почистване на басейни не е толкова евтино, колкото модела от страната на засмукване, но има няколко причини да се счита за по-добрият залог. Почиства много по-добре, отколкото някой от другите два модела, тъй като е систематичен и способен да почиства много малки отпадъци или мръсотия. Той не се нуждае от инсталация или външна помпа или система: той е толкова лесен като включване и игра.

Струва ли си парите?

Безспорно е по-скъпо да получите робот за почистване на басейни, но те варират значително в разходите, така че трябва да можете да намерите такъв, който да отговаря на вашия бюджет. Основният въпрос, който всеки има предвид, е: заслужава ли парите си?

Има цял списък от причини, поради които е добра инвестиция да похарчите тази допълнителна сума за робот за почистване на басейни:

По-добро почистване като цяло

Намалява необходимото количество химикали

Използвайте много по-малко енергия, ефективна и енергоспестяваща

По-добра филтрация на водата

Лесен за инсталиране и използване

Колко дълго мога да очаквам, че моят робот за почистване на басейн ще продължи?

Идеята е, че почистващите устройства под налягане могат да издържат повече от осем години, тъй като техните части обикновено могат да бъдат заменени. Това е допълнителен разход за поддръжка. Очаква се робота за почистване на басейни да продължи между 3 до 5 години и може да продължи до 8 години. Няма да има подмяна на части.

Въпреки че е необходима поддръжка за роботизирано устройство за почистване на басейни, особено за почистване на отломките, няма скъпа годишна поддръжка. 

Докато по-евтините модели са склонни да издържат само три години, малко по-скъпият модел може много добре да издържи до 8 години, без да е необходимо да бъде заменен. Някои от моделите от най-високия клас като Роботизирано почистващо устройство за басейни Dolphin Premier предлагат 3 години гаранция. По-добрите модели обикновено са оборудвани с интелигентни функции, които ще почистват недостъпни ъгли и ще дадат на басейна цялостно почистване за по-малко време.

Категории

Дом, Градина

Подобни статии

Домашният ремонт – знаем ли всичко за материалите и алтернативите – част 2

Домашният ремонт – знаем ли всичко за материалите и алтернативите – част 2

Фреските – фото тапет, превърнат в шедьовърВ първа част от поредицата статии за домашния ремонт изразихме мнение, че качеството и характерис...

Как да си подберем основните инструменти

Как да си подберем основните инструменти

Първо, помислете затова къде ще държите всички тези необходими инструменти. Купуването на всички наведнъж може да ви струва стотици или дор...

Как да изберем и закупим най-качественият латекс за боядисване на дома

Как да изберем и закупим най-качественият латекс за боядисване на дома

Ако се направи правилно от първия път, няма да се налага да се повтаря няколко години напред. Едно от най-важните решения, с които ще се сбл...

Как да пречистим водата в басейна – с хлор или без хлор

Как да пречистим водата в басейна – с хлор или без хлор

Хлорът е традиционният химикал, който се ползва за химическо пречистване на водата в басейните (освен химическо пречистване се извършва и от...

Прибори и помощни средства, необходими за почистване на петна

Прибори и помощни средства, необходими за почистване на петна

За почистването на петната ни е необходимо следното: Една ИЛИ две дъски, които по вид и форма наподобяват дъските за гладене на дрехи. Ед...

Анонимен

Анонимен

7 публикации

Публикувано
Публикувано

09.02.2021

Обновено
Обновено

25.01.2021

Прочетено
Прочетено

420

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия