Историята на детската триколка и плюсовете и за физическото развитие

Проследяване на историята на детската триколка и плюсовете и за физическото възпитание при децата. Вижте защо триколката е необходима играчка, която помага на вашето дете да се развива.

Някои родители все още се колебаят дали да купят триколка на своя малчуган. Опасенията им са свързани най-вече със сигурността и безопасността на тези играчки, но истината е, че те са едно наистина много старо средство за забавление, което днес е достигнало своя пик на развитие. Освен, че укрепват физиката и каляват костната система на мъниците, триколките са особено полезни за изграждането на координация още от съвсем ранна възраст.

За да се убедите в необходимостта от детските триколки, не е достатъчно само да се запознаете с техните спецификации, но и да проследите историята им.

Първите триколки са се появили още през 1860 г., когато са били ръчно сглобявани от части на стари каруци. На много от нас това е познато от детските години, макар те да не са свързани с далечната 1860-та.

Триколката е била любимата играчка на децата по онова време, макар че, самите триколки далеч не са били така безопасни, както днешните. Въпреки това, те бързо са станали популярни и са се разпространили в няколко континента.

През 1870-та се появяват и педалите. Само 10 години след изобретените в домашни условия триколки, те вече са такъв хит, че бързо намират място на пазара. По-находчивите търговци добавят още няколко екстри към превозното средство, като облегалка и кош за принадлежности.

1880-та идва и така важната част за управлението – кормилото. С изобретяването му рязко се сваля и възрастовата граница за карането на триколките. Те се превръщат в най-предпочитаните играчки за децата.

И така до днес! Когато триколките са не просто поредната прищявка на нашите наследници, а важна част от тяхното развитие. В много държави по света, триколките се използват дори за предвижване на учениците от училището до дома. Това се дължи на факта, че по този начин на детето не се налага да носи тежката раница и кутията с храна по целия път. Разбира се, този вариант не е особено подходящ за големите градове, където трафикът е твърде голям и представлява опасност. Въпреки това, триколката е прекрасно решение за дългите разходки на детето ви през ваканциите на село или пък в близкия парк.

Съвременните модели разполагат с всички необходими съоръжения за сигурност, като дръжка за родителски контрол, която може да махнете, когато детето е достатъчно голямо да се справя само, също и предпазен колан, мека седалка и т.н.

Ето защо триколката определено е необходима играчка, която ще помогне на вашия наследник да расте, като едно щастливо и здраво дете.

В категорията с играчки на детски онлайн магазин Охобохо (https://ohoboho.net/trikolki/) ще намерите много нови триколки и информация за тях.

Подобни статии

Увредени деца

Увредени деца

Увреденото дете е тежък проблем както за родителите, така и за лекарите. Съществуват различни степени на увреждане с изоставане във физическ...

Периоди на детската възраст

Периоди на детската възраст

Детството се дели на няколко периода, които се различават както по отношение на физическото развитие на детето, така и по отношение на реакт...

Телесната маса на бебето

Телесната маса на бебето

Нормално здравото бебе наддава през първото тримесечие около 25 грама на ден. За второто тримесечие тази норма е около 20 грама, за третото ...

Късна училищна възраст

Късна училищна възраст

Късната училищна възраст обхваща периода от 11 до 14 години. През тези години се извършва коренно преустройство на организма. Детето навлиза...

Физическо развитие през пубертетната възраст

Физическо развитие през пубертетната възраст

Растежът е биологично свойство на живия организъм. Той представлява увеличение на масата и повърхността, причинено от развитието на тъканите...

Анонимен

Анонимен

1 публикации

Публикувано
Публикувано

09.04.2013

Обновено
Обновено

09.04.2013

Прочетено
Прочетено

980

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия