Как да си направя тонколони

Как да си направя тонколони
Първоначални насоки за изработката на тонколони.

Изработка на тонколони

Слушането на страхотен звук не трябва задължително да е на висока цена. Само с няколко материали, може да си изработите кутия за високоговорители с прилично качество на звука като това на на тези, които можете да си купите в техномаркет.

Прочетете повече статии в интернет от различни форуми и блогове относно тонколоните за да сте наясно с какво се захващате.

Необходимите материали са следните:

1. Качествени говорители
2. Дървени плоскости с добра акустика
3. Лепило за дърво
4. Ъглови скоби за сглобяване на тонколоната
5. Види за скобите
6. Пропусклив плат за предния панел на тонколоната
7. Филтри за високи и ниски честоти
8. Кабели

Купете шест дървени плоскости. Тези плоскости ще бъдат страните на кутията на на вашите тонколони. Преди да решите от какво дърво да бъдат плоскостите, които смятате да купите, попитайте продавача кое дърво предоставя най-добрата акустика. Или прочетете какво пише в чужди форуми относно акустиката на различните материали. Необходим е възможно по-плътен материал.

Измерете говорителите, които смятате да монтирате във вашата тонколона и срежете плоскостите, така че говорителите да паснат перфектно. Измерванията ще зависят от размера и стила на кутията, която искате да изградите за вашите говорители.
Монтирайте говорителите за предната плоскост и изрежете плат за да покриете предния панел на вашата тонколона. Залепете добре платът за краищата на дъската. Така ще получите предния панел на вашата тонколона.

Сглобете пет от дъските заедно с предния панел използвайки лепилото, ъгловите скоби и видите, които сте закупили предварително.
Монтирайте филтрите за ниски и високи честоти към една от дървените плоскости и ги свържете с говорителите, за които са предназначени.
Напълнете кутията с изолация. Изберете изолация, въз основа на звука, който искате да създадете.

Експериментирайте с различни количества изолация, докато не усъвършенствате акустиката на тонколоната.
Направете дупка в задния панел за проводниците на говорителите, за да можете да ги свържете с усилвател. Не използвайте лепило върху задна плоскост а само види и скоби за да може да експериментирате с количеството изолация или евентуално да подмените филтри или говорители. По-детайлна информация относно тонколоните може да намерите на сайта на Про Аудио. Можете да прочетете статията им относно правилния избор на тонколони.

Категории

Разни

Коментари за Как да си направя тонколони

  1. 1.

    как да си направя осилвател 100 вата

Подобни статии

Кои тонколони са по-добри?

Кои тонколони са по-добри?

Тонколони - видове и размери При избора на тоноколони първо трябва да решите какъв тип искате и след това да стесните търсенето си до марка...

ТОП 10 на най-добрите компютърни тонколони

ТОП 10 на най-добрите компютърни тонколони

 Малко неща в живота са толкова важни колкото хубавата музика. Но, ако сте забелязали, тя може да ви достави удоволствие, само когато е добр...

Калоричен шок

Калоричен шок

Как се отразява коледният пост и следващите го седмици на преяждане върху теглото? Ако изключим алкохола и приемем, че тренировъчният му ...

Проблеми на кърмаческата възраст - Плач през първите седмици

Проблеми на кърмаческата възраст - Плач през първите седмици

Какво означава плачът. При първо дете това е обикновено важен въпрос. С увеличаване възрастта на детето плачът е много по-малък проблем, защ...

Каква е разликата между активните и пасивните тонколони?

Каква е разликата между активните и пасивните тонколони?

При активните тонколони усилвателят е вграден в кутията на тонколоната. Бюджетните модели имат един усилвател...

Dimitur

Dimitur

4 публикации

Публикувано
Публикувано

09.11.2012

Обновено
Обновено

09.11.2012

Прочетено
Прочетено

8080

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия