Ефективна мрежа от връзки и през 2014

Ефективна мрежа от връзки и през 2014
Какви ще са елелементите на ефективната мрежа от линкове тази година

 

Изграждането на мрежа от връзки е един от най-ефективните планове, в които се развива SEO оптимизацията. 2014 г. ще бъде белязана от много промени, но връзките ще останат все така важни за цялостната стратегия в оптимизацията за търсачки и успеха на всеки сайт. Ще ви представим перспективата, над която трябва да помислите, за да се справите с предизвикателствата, които стоят пред вас.

1. Не се вманиачавайте за метриките
В никакъв случай не казваме, че метриките не са важни за SEO оптимизацията. Все пак не бива да се забравя, че те са опростена гледка на цялостната картина. Това е и причината за нашия съвет да не се вглеждате само в числата. Оптимизацията за търсачки не е точна наука. Линковете, които печелите за сайта си, не винаги могат да бъдат измерени. Вземете решение според личното си убеждение. В случай, че смятате, че този линк ще ви спечели много нова аудитория, веднага го свържете със сайта си. Не бива да го отхвърляте, само защото няма да се отрази положително на метриките ви.

2. Използвайте Email outreach (б.а. имейл за достигане, преминаване)
Това е още едно от местата, където ще използваме английския термин, за да бъдем максимално точни. Все пак да се върнем към изграждането на линкове и SEO оптимизацията. Email outreach е дейност, която се простира много нашироко. На първо място, помислете кой получава имейлите ви. Вероятно това са и мъже и жени, затова не ги адресирайте само със „Скъпи господин...".
Освен това, не е много добра идея да засипвате с имейл предложения някой, който се занимава със същата дейност. Тези две причини трябва да ви накарат да дадете линк за спиране на съобщенията на тези хора.
Email outreach е един от основните методи за изграждане на линкове в SEO оптимизацията. Той работи много добре, затова трябва да му се отдели подобаващото време. Не изпращайте на хората неща, които не искат да четат. Ако все пак изберете да го направите, оставете им възможността да спрат получаването на писмата ви.

3. Вижте как изглеждате в резултатите от търсенето
Проверявате мястото си в органичните резултати и откривате, че се класирате на втора позиция. От гледна точка на SEO оптимизацията това е чудесно постижение. Вие обаче не сте особено доволни, защото не получавате желания трафик. Погледнете сайтовете, които са около вас в класирането. Има ли някаква конкретна причина хората да избират тях пред вашия сайт?
Вашите специалисти по оптимизация за търсачки вероятно могат да ви осигурят линкове от много авторитетни сайтове. Все пак, да се задържат именно при вас зависи от усилията, които полагате за съдържанието си.

4. Разменете визити
За SEO оптимизацията на сайта ви няма да е достатъчно да изпращате само имейли. Ако можете, обменете автори със сайтове, които имат висок ранг. Това ще е процес на симбиоза, който ще подпомогне както вашата оптимизация за търсачки, така и тази на колегите ви. Това е наистина чудесен начин да спечелите линкове. Освен това, не е никак егоистично, защото вие обменяте ресурси. Всеки специалист по SEO оптимизация ще ви каже, че това е страхотен начин да спечелите повече трафик.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (каквато е темата относно очакванията за SEO оптимизацията за 2014-та). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Методи за добиване и пастьоризиране на натурални сокове

Методи за добиване и пастьоризиране на натурални сокове

При домашни условия след надробяването се практикуват два начина за добиване на сок: 1. Дифузия чрез пара.2. Пресоване. Добиването на сока...

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?

Кои са най-важните етапи за SEO оптимизацията?   Да си направиш сайт, който да няма оптимизация за търсачки, е все едно да отвориш магазин...

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Мрежовите компании - нови тенденции в бизнеса и възможност за предприемчивите

Бихте ли представили себе си с няколко думи? Името ми е Жулиета Боюклиева и съм управител на българска компания Бютифорс ЕООД, която пред...

Реклама в Интернет

Реклама в Интернет

Маркетингът и Рекламата през 2016-та От около 10 години се интересувам от реклама и маркетинг и освен като образование имах възможност да н...

Рекламата във Фейсбук става все по-желана

Рекламата във Фейсбук става все по-желана

Огромната ефективност на този тип реклама, съчетана с изключително приемливите цени, заслужиха вниманието на повечето от фирмите, които осъз...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

24.01.2014

Обновено
Обновено

17.02.2014

Прочетено
Прочетено

1429

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия