Как да инсталирате LED ленти в няколко стъпки

RGB LED Лента Светодиодни ЛЕД Ленти ЛЕД Ленти Осветление с ЛЕД Ленти Свързване на LED Ленти

Отлично средство за осветление и икономичен вариант за пестене на енергия в изминалите години се превърна LED осветлението. С него може да внесете уюта, хармонията и красотата във всяко едно помещение, при това с голяма възвръщаемост. Наред с многото положителни страни на ЛЕД лентите за осветление днес всяко домакинство може да икономисва електрическата енергия и да допринася за пестене на ресурсите по един целесъобразен и екологичен начин.

Ако и вие се замисляте за този начин на осветление в дома е добре да знаете и начините за монтаж на ЛЕД светлини. Само в няколко стъпки ще може да превърнете всяко кътче в по-комфортно, а обстановката приятелска, свежа и светла.

Ето как стъпка по стъпка да спазите инструкциите за инсталиране на светодиодно осветление:

Като обща тема, която днес вълнува много хора е "как да инсталирате LED светлини ленти по гишета и кабинети?"

Процесът е лесен и има много подобен набор от стъпки в двата случая. Дори и да не разполагате с напреднали познания по проекти за електроника или да сте завършили електротехника може да се направите вашата революция с RGB LED Лента.

Разбира се чудесна идея би било да се консултирате с електротехник, преди да стартирате работи по електричеството.

Как да инсталирате по LED ленти безопасно:

С малко въображение  и ясна картина на вашия проект, можете да направите почти всичко с LED светлини.

Инсталиране на осветление с ЛЕД ленти върху бар плот – на първо време този метод ще донесе комфортна обстановка и ще предостави възможност да се насладите на по-ведрата атмосфера. Чрез инсталиране на светодиоди може да получите меко осветление, а бялата лента ще подобри визуалния достъп до всяко кътче в помещенията.

За целта направете избор на осветление и проучете захранването.

LED светлините могат да се купуват на брой.  Първо трябва да изберете цвят и яркост за светодиодната лента. Докато търсите най-подходящите светлини за вашите помещения предвидете яркостта. Препоръчителни са светодиодна лента, които разполагат с 600 светодиода на барабана и са достатъчни за почти всички ситуации. Винаги е препоръчително да отидете на по-ярка светлина от очакваната за по-голям контрол. Кой знае кога ще ви трябва, допълнително осветление, добре е да сте подготвени.

При топлите цветови нюанси може да разчитате на комфортна обстановка и насърчаване на усещането за релаксация. Така например пастелните нюанси излъчват много повече светлина, отколкото други светодиодни ленти на пазара. С малко ярка ивица от тях, може да направите идеално решение за осветление във всяко едно помещение, като акцентирате деликатно на конкретни места.

Захранването може да стане с помощта на предварително създаден проект.

Обикновено, трябва да изберете източник на захранване с допълнително 20% капацитет от товара, който се изисква по различни причини.

Стъпка 1: Проверете светлините преди режете или инсталирате

При инсталиране на LED осветителната ивица под броячите е важно тя да бъде тествана.

За да се създадете макет на инсталация се уверете, че имате всички необходими инструменти.

Развийте светодиодите ленти от пластмасовата макара

Прикрепете ненарязаното осветление към захранването и включете захранването

Лентите трябва да светнат. Ако това не стане веднага проверете връзките.

Когато светлините функционират правилно и сте сигурни, че сте избрали правилния цвят температурата и осветеност по желания проект може да преминете към стъпка две.

Стъпка 2: Измерване на ЛЕД лентата

Преди да пристъпите към каквото и да било последващо действие, направете внимателни измервания, за да се определите колко ивици ще са необходими. След това изрежете ивиците по дължина с остри ножици, за да ги подготвите за бърз процес по инсталация.

Забележка:  Добре е да предвидите и че LED лентите могат да се режат само по ясно обозначени линии, които са равномерно разпределени.

Стъпка 3: Подготовка на връзката ЛЕД лента и енергия

За да прикачите първия раздел на светлини в димер и захранването, трябва да добавите дължина на разширението ниско напрежение и проводник към края на първия манш от LED светлините.

Изолирайте добре всяка оголена жица и се уверете, че кабелите са със защитна връзка.

В случай, че всичко това ви изглежда прекалено сложно или опасно може да се доверите на специалистите по Светодиодни ЛЕД Ленти.

Зрението е това, което ни вдъхновява да правим онова, което правим! Имате шанса, не пропускайте възможността да осветите живота си във всеки аспект.

 

Подобни статии

Използвайте LED ленти, за да акцентирате осветлението си

Използвайте LED ленти, за да акцентирате осветлението си

Повечето от нас са на ясно, че когато правите някакво подобрение за дома си сами, това ще добави лично отношение, но и ще ви спести пари. Ак...

Няколко стъпки в борбата с бебешки колики

Няколко стъпки в борбата с бебешки колики

  Плаче ли вашето бебе неутешимо в продължение на часове? Нахранено ли е, чисти ли са му пелените, болно ли е? Много родители изпадат пан...

Батик чрез завързване (възлов батик)

Батик чрез завързване (възлов батик)

При този начин на домашно десениране на тъкани се постигат най-разнообразни форми при багренето чрез завързване, усукване, зашиване, напласт...

За прозорците в жилището

За прозорците в жилището

Прозорците в жилището имат двояко предназначение. От една страна, те осигуряват достъп на светлина и въздух в помещенията, а от друга, ги пр...

Поставяне на тапети

Поставяне на тапети

Тапетите придават на жилището уют и топлина, изолират студа и шума. Повредите по тях се поправят лесно. Облепените с тапети по-малки помещен...

Анонимен

Анонимен

2 публикации

Публикувано
Публикувано

09.02.2015

Обновено
Обновено

09.02.2015

Прочетено
Прочетено

9329

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия