Време е да обновите компютъра или да купите нов?

Време е да обновите компютъра или да купите нов?
Практиката показва, че средно цикълът на обновяване на персоналните компютри възлиза на 3 до 5 години в зависимост от типа устройство.

Налице са ключови фактори, които подсказват, че е време да планирате покупката на нови компютри.

Ако отговорите положително на минимум три от тях, то препоръчително е да се запътите към магазина за техника.
1/ Ползвате компютъра вече над 5 години?
2/ Имате нужда от по-производително устройство или нови технологии? Например от по-голям твърд диск, тъй като не ви стига място, а защо не – сензорен екран с жестово управление, биометрична система за безопасност или възможност за дистанционно възстановяване?
3/ Дълго време чакате компютъра да осъществи задача, която преди това не му е отнемала толкова време? Възможно е вашето устройство вече бавно да се зарежда, когато го стартирате?
4/ Искате да инсталирате нов софтуер, но вашата система не съответства на базовите характеристики за нея.
5/ Производителността на компютъра не позволява да играете на определени игри или да използвате дадени програми.
6/ Вашият компютър прегрява или работи твърде шумно? Ако това ви се случва често, то производителността му е достигнала своя предел.
7/ Вашият лаптоп е прекалено тежък? В наши дни се продават модели с тегло около 2 кг. Доста по-разумно решение, нали?

Консултации
Преди да пристъпите към купуването на нови компютъри, не се колебайте да се обърнете към специалисти. Те ще ви ориентират какво точно да търсите на пазара и кой модел ще бъде най-удачен за целите, които сте му отредили.
Изборът на качествен компютър е решаващ за ползите и дълготрайността на покупката.

„За" купуването на нов компютър
В света на компютърните технологии 5 години са много. За това време вашият компютър може да остане в добро състояние, но технологично е назаднал и се нуждае от модернизиране. Съвременните модели са с по-висока производителност и може да изпълняват задачи, които преди няколко години са били посилни само на по-скъпите модели.

От друга страна новите компютри са не само по-бързи, но и по-компактни. Поради това те са по-удобни за носене. Моделите са по-малки като габарити, може да ги свържете към телевизор, проектор и дори да ги използвате в качеството на таблет.

Ключово при съвременните компютри, че разполагат с най-новите технологии – това ги прави по-производителни и с по-добро ниво на защита. Някои модели поддържат функции за сензорно и жестово управление. Колкото до потреблението на енергия, на пазара може да откриете много по-икономични и ефективни модели.

Ако се нуждаете от качествена компютърна поддръжка, потърсете КОМФИКС ООД. Фирмата има дългогодишен опит в сферата на информационните технологии и екип от специалисти които са винаги на ваше разположение. 

Подобни статии

Ботуши за Коледа - точното попадение за дамски подарък!

Ботуши за Коледа - точното попадение за дамски подарък!

Коледните празници са само след 35 дни, а вие сте мачо и искате да зарадвате половинката си? Чудите се какво да и купите за светлия празник?...

Рахит

Рахит

Рахитът е заболяване на растящия детски организъм, при което в костите не се отлагат достатъчно калциево-фосфорни соли. Нещо повече - даже с...

Вие смятате, че кърмата не ви достига

Вие смятате, че кърмата не ви достига

Веднага трябва да кажем, че най-често вие се заблуждавате. Подвеждат ви вероятно съветите на вашите близки. А може би вие си правите неправи...

Мляко и млечни продукти (източник на белтъчини)

Мляко и млечни продукти (източник на белтъчини)

Наред с месото и яйцата, млякото и неговите продукти са третият основен животински източник на белтъчини. И за тях, както за много други хра...

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соята е подходяща за всички хора, които искат да се хранят здравословно, това важи в повишена степен за спортистите, хората подложени на сил...

donalddrum

donalddrum

394 публикации

Публикувано
Публикувано

24.10.2018

Обновено
Обновено

11.10.2018

Прочетено
Прочетено

559

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия