Видове никотинови течности за електронните цигари

Видове никотинови течности за електронните цигари
В последно време много се говори и коментира около новата мода - е. цигарите. Къде обосновано а къде просто като слух. В какво е всъщност тънкият момент на тези цигари?

Тънкият момент в електронните цигари

Предполага се в батерията ( освен ако по някакъв начин несработи защитната и електроника и тя не гръмне) няма нищо опасно. Значи остават като компоненти изпарителя иликартомайзер и течността за изпаряване. Изпарителя е проста система - фитил от стъклотъкан и малък реотан, просто и ефективно.

Остава единствено никотиновия разтвор - той е това което усещате, вкусвате и изпарявате. Основните и компоненти сапропилен гликол или растителен глицерин, ароматизатори и разбира се - никотин. За никотина може много да се прочете в мрежата за това, че е вид наркотик към който пристрастяваш. Основната причина да се ползва тук е тази, че трябва да се създаде подобно усещане за пушене а никотина е един от най значимите фактори за това. Понеже той няма вкус и мирис се слагат допълнителни ароматизатори - от много близки до популярните видове тютюн до плодови екзотични аромата, тънки подправки и есенции.

Трудно е да се доближиш много близко да специфичните нюанси на тютюна отглеждан и култивиран вече толкова десетилетия, но все пак до голяма степен това е успешно за много течности на реномирани производители. Значително по лесно е при плодовите аромати - там има голямо разнообразие от есенции по цял свят. На последно място, но не и по значение е базата за всичко това - споменатитепропилен гликол и глицерин. Общото между тях е лекия сладникав привкус който дават на никотиновата течност. Химическите им формули доста се различават една от друга.

Пропиленгликола - PG е безцветна, вискозна и силно хигроскопична течност, неговата химическа формула е C3H8O2, кипи при 188С . Ползва се в кремове, дезодоранти, пасти за зъби, като овлажнител също се ползва и в тютюна. Не се лъжете по агитацията, че се пушите антифриз - той е най вече етиленгликол който отровен при поглъщане. Вярно е че напоследък и пропиленгликола се ползва за незамръзваща течност, но рядко защото е по скъп. Ползвания в марковите никотиновите течности е максимално пречистен и проверен - за което си има и съответните сертификати които е хубаво да видите преди да сте купили от любимия си аромат.

Растителния глицерин - VG също е безцветна , много силно хигроскопична течност която трайно се е настанила от столетия в козметичната промишленост. Формулата му е C3H5(OH)3, кипи при 290С , добива се чрез един доста сложен процес, наречен хидролиза на кокосово или палмово масло. Добавя се и към бонбоните с пълнеж както се ползва и за хранителна добавка.

Какви са разликите между двете течности?пропилен гликолае най разпространената база за никотинови течности, характеризира се със силен "удар" както му казват пушачите и малко пара. Обратно при глицерина удара е по слаб, но пък пушека е много. Отново въпрос на избор за всеки индивидуално, но статистиката показва, че най добрата комбинация сместа от двата вида. Най- често срещаното съотношение според маниаците е 60/40 PG/VG, другото предпочитание е 50/50. Така съчетавате най доброто и от двете течности - силен удар и много дим.

Другото характерно и различно е вискозитета на двата вида бази - PG е с по-малък вискозитет и малко по добре се просмуква във фитила. VG  е по-гъст, но пък е по малка вероятността да протече от някои видове изпарители. Както вече бе споменато - сместа е най доброто решение.

Качествени никотинови течности може да намерите в магазина Smokig Maniac.

Пропилен гликол и растителен глицерин

Категории

Разни

Подобни статии

Никотинови течности - какво знаем за тях?

Никотинови течности - какво знаем за тях?

     Електронните цигари не следва да се разглеждат само като средство за отказване на тютюневите. Те могат да бъдат един безвреден алтернат...

Как да познаете най-добрите градински пръскачки

Как да познаете най-добрите градински пръскачки

Въпреки че някои са страстно запалени по него и са го превърнали в своя професия, а други просто се стремят да поддържат собствената си град...

Какво представлява грипа – признаци и симптоми

Какво представлява грипа – признаци и симптоми

Грипа е силно заразна вирусна инфекция, причинена от грипни вируси. Най-честите симптоми на заболяването са втрисане, висока температура...

Никотинови течностти

Никотинови течностти

Никотиновата течността за е. цигарите сама за себе си не е нещо скъпо или невъзможно за направа дори в домашни условия. Можем да намерим при...

Електронните цигари активират супербактерии!

Електронните цигари активират супербактерии!

Електронните цигари активират супербактерии!Потребителите на електронни цигари рискуват да се заразят с опасни бактерии, твърдят учени. Микр...

copyman

copyman

3 публикации

Публикувано
Публикувано

21.11.2012

Обновено
Обновено

22.11.2012

Прочетено
Прочетено

7103

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия