Никотинови течностти

Никотинови течностти
Никотиновата течността за електронните цигари не е нещо скъпо или трудно за правене, но както всяко нещо има тънки моменти. Пропилен гликол или растителен глицерин, аромати и никотин това е сместа.

Никотиновата течността за е. цигарите сама за себе си не е нещо скъпо или невъзможно за направа дори в домашни условия. Можем да намерим примери за това навсякъде около нас, нали от същите материали се правят пушечните визуални ефекти по дискотеките както и във филмите.

Растителния глицерин и пропилен гликола използвани и в много хранителни продукти сами по себе си са безвредни за човешкия организъм вещества, стига някой разбира се да не се пробва да си вкара няколко десетки кубика венозно или не вдиша дима им предизвикан от горелка . Все още няма крайни резултати от използването им като заместител на цигарите, което е странно от една страна тъй като ако са вредни какво им пречи на производителите на цигара да инвестират някой долар в убиването на конкуренцията. И от двете страни на барикадата настояват, че другата е вредна.

По-важното в случая е, че вече не вдишваме останалите над 3000 вредни химични вещества и елемента съдържащи се в цигарения дим, както и самия дим като носител на катрана. Никотина е друго нещо. Той е отровен! В големи концентрации или дори при допир с човешката  кожа може да предизвика бърза смърт в следствие на парализата на дихателните пътища. Не случайно имаше на времето една приказка, че никотина от една кутия цигари може да убие и кон. И това си е самата истина. Смъртоносната доза е 6 мг.

Абсорбацията на никотина от нашия организ в изпарено състояние няма нищо общо обаче с това вследствие на горенето на тютюневата цигарата. Факторите са най различни. Един от тях е по-лошото абсорбиране на никотина в следствие на полепване на катранени микро частици по алвеолите на белите ни дробовете колкото повече катран - толкова по-лошо абсорбиране. В следствие на замърсяването на белите дробове, абсорбирането става все по малко и организма иска все повече и повече.

Трудно се преценява какво количество никотин се усвоява от течностите за електронни цигари. Това което е сигурно обаче от личния ми опит - всички пушачи, които са спрели тютюневите цигари и са продължили с такива електронни, първоначално се хвърлят на течности с много никотин. След известно време обаче ( при всеки различно) започват да търсят по-ниски концентрации,  минават и на по меки аромати. Когато се поочистят дробовете и съответно започнат нормално да абсорбират никотин, нещата постепенно си се нормализират и си идват на точното място. Синусите се прочистват, повечето бивши пушачи твърдят, че след като са отказали цигарите обонянието им се е подобрило значително.

Всяка никотинова течност - слаба, силна, истинска или менте се усеща различно при различните хора, също като аромата. Много е специфично да се направи никотинова течност по някаква рецепта която да се усеща еднакво от всички - няма как да се получи!  Изключения правят плодовите аромати, които имат ясно изразен аромат и понеже досега не сте пушили подобни този аромат се запечатва в паметта ви.

Всичко по принцип е въпрос на индивидуално усещане, някои хора усещат даден аромат при малка концентрация, други при голяма.  Парата не е най-добрия преносител на аромат който трябва да се усети чрез вкусовите рецептори на езика. Опитайте се да лапате пара над тенджера с вряща манджа и да кажете каква е, без да гледате или подушите - мисия почти невъзможна.  

Предозирането на ароматите  също не е добра идея, тютюневия аромат има много финна и тънка линия на насищане. Ако се предозират остава лош вкус или по-скоро само остатъчния после-вкус без основния. Има и друг един момент, че тютюн се произвежда от много десетилетия - много пари и средства са хвърлени в този бранш. Няма как да не се получат добри резултати вследствие на това естествено !  

Никотиновите течностти са на пазара от 2009 г.  и мисля, че за това време има развитие по въпроса в положителна посока. Както във всяко нещо и тук има силна конкуренция. Появиха се доста производители на никотинови течностти, кои големи кои малки.  Свободния пазар има удивителното свойтво да се саморегулира, следователно като мине известно време по силните изплуват - дали това обаче е вярното решение за консуматорите? Ще разберем съвсем скоро ...

 Високо качествени никотинови течности може да намерите в магазина Smoking-maniac

Категории

Разни

Подобни статии

Видове никотинови течности за електронните цигари

Видове никотинови течности за електронните цигари

Тънкият момент в електронните цигари Предполага се в батерията ( освен ако по някакъв начин несработи защитната и електроника и тя не гръ...

Никотинови течности - какво знаем за тях?

Никотинови течности - какво знаем за тях?

     Електронните цигари не следва да се разглеждат само като средство за отказване на тютюневите. Те могат да бъдат един безвреден алтернат...

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соя - Растението чудо (източник на белтъчини)

Соята е подходяща за всички хора, които искат да се хранят здравословно, това важи в повишена степен за спортистите, хората подложени на сил...

copyman

copyman

3 публикации

Публикувано
Публикувано

16.11.2012

Обновено
Обновено

21.11.2012

Прочетено
Прочетено

2125

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия