Видът лепило за плочки зависи от основата

При подбора на лепило за плочки трябва да се съобразяваме с това, върху което ще се направи покритието. При слагането на дадена настилка и подбор на лепило за плочки  е важно е да се знае дали плочките ще се полагат върху други стари плочки, дали ще се прави отопление на пода и какви по размер ще са новите плочки.

Сиво прахообразно лепило с по-голяма еластичност е идеално за лепене на плочки върху плочки или за слагане на настилка върху отоплен под. Това лепило за плочки е удобно, защото позволява ново покритие , без да се премахва старото. Позволява по-големи по размер плочки и е устойчиво на големи натоварвания. Издържа на лоши условия отвън и отвътре. Това лепило за плочки има по-голяма еластичност и е приложимо при различни условия, например за покриване на бетон, варово-циментови мазилки, газобетон, гипсокартон и гипсов фазер при вътрешни закрити условия.

С тaкива лепила за плочки могат да се лепят керамични плочи, теракот, гранитогрес, естествен камък и стъклокерамични плочки с максимално тегло до 40 кг/кв.м и размер до 30х30см за стени и 60х60см за подове.

Освен това лепила за плочки с широка гама от приложение има лепила, които са по-тясно приложими. Има лепила за плочки, камък и топлоизолационни плоскости, еластично, издръжливо на вода, ниски температури, приложимо при външни условия и вътрешни.

Други лепила са за лепене на естествен камък, бетон, керамика и гранитогрес, като не оцветява и може да се полага и на дебел слой заради неравни повърхности. Бързосъхнещо е и позволява три часа след монтажа да се използва настилката.

Еластично лепило за плочки на основата на цимент, подходящо за камък, гранитогрес, фаянс, устойчиво на влага,  с добавки против избелване.

Има светло еластично лепило на основата на бял цимент, което е подходящо за стъклени, керамични и порцеланови мозайки.

Една от известните фирми за лепила за плочки ни предлага универсално лепило за гранитогрес , керамични плочки, естествени каменни плочи,  което може да се ползва за хидроизолации, подово отопление, тераси.

Лепилото е със силно сцепление към основата, която може да бъде боядисано покритие, гипсова или анхидритна замазка.

Същата фирма предлага супергъвкаво бяло лепило за плочки, подходящо за керамични плочки, гранитогрес, стъклокерамика, фини мозайки. Всичко може да се лепи върху гипсокартон, ПДЧ, OSB, наред с  обичайните основи.  

Разнообразието от лепило за плочки на различни производители на пазара е толкова голямо, че задоволява напълно изискванията  в строителството и ремонтите, така, че проблемите да се решават бързо, без излишна загуба на време и средства.

лепило за плочки -

https://www.boro-bg.com/lepilo-za-plochki

 

Подобни статии

Ловни трофеи и тяхното значение

Ловни трофеи и тяхното значение

В най-древни времена ловът е бил главното средство за препитание на човека. Наред с месото, което е използвал за храна, първобитният човек е...

Съвети за чувствителните към шума хора

Съвети за чувствителните към шума хора

Борбата срещу шума е още в началото си и успехът й зависи повече от съзнанието на хората, отколкото от техническите ме-роприятия против него...

Поставяне на тапети

Поставяне на тапети

Тапетите придават на жилището уют и топлина, изолират студа и шума. Повредите по тях се поправят лесно. Облепените с тапети по-малки помещен...

Наименование и свойства на частите на лозовата главина

Наименование и свойства на частите на лозовата главина

При лозата се различават подземни надземни части. Към подземните части на лозата спадат кореновата система, кореновата пета и подземното стъ...

Препариране на риби

Препариране на риби

Устройство на тялото на рибите Рибите се отличават рязко от гръбначните животни, тъй като са пригодени да живеят изключително във водна сре...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

21.10.2013

Обновено
Обновено

21.10.2013

Прочетено
Прочетено

3092

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия