Важни характеристики за избор на добър смартфон

Важни характеристики за избор на добър смартфон
Изборът на смартфон се свежда до вземане на решение,базирано на важни характеристики. Такива са: размер на дисплей, мегапиксели на камера, издръжливост на батерия, цветове, размери и др.

Изборът на смартфон е трудна и важна задача. Усложнява го наличието на много модели на пазара. Важен е, защото се очаква това да е покупка, която да ви служи добре дълго време. Освен това трябва и да задоволява нуждите ви. Никой не обича бавни телефони с малки екрани. Затова проверете добре преди да преминете към покупка.За да изберете добър смартфон, трябва да обърнете по-детайлно внимание на някои от характеристиките му.

Процесор

Процесорът може да се нарече мозъкът на устройството, от него зависи колко бързо ще ви позволява да отваряте приложения, да играете игри гладко и дори да гледате и редактирате видео. Най-съвременният чип за Android и Windows телефони е Snapdragon на Qualcomm 800.Този процесор предлага бърза реакция, много мощ при обработката на данни и видео при апаратите Galaxy Note 3 и Nokia Lumia 1520.

Процесорът Snapdragon 600, който се използва още и в HTC One, и S4 Pro, Moto X и др. прави тези устойства много добри. Някои от по-евтините телефони работят с Snapdragon 400 процесор, който предлага добро справяне с ежедневни задачи, но не е предназначен за по-интензивни дейности. Така например на Galaxy S4 Mini ще отнеме 7 мин. и 18 секунди, за да прекодира 1080p видео клип, в сравнение с едва 05:15 за Galaxy Note 3 със Snapdragon 800.

RAM

Размерът на оперативната памет оказва значителна роля в бързодействието на смартфонът. Днешните водещи устройства предлагат 2GB до 3GB оперативна памет, а някои телефони от среден клас са с 1 GB до около 1,5 GB. Обаче ако искате да зареждате приложенията и да превключвате между тях по-бързо, колкото повече RAM, толкова по-добре.

Екран

Размерът на дисплея на един смартфон е едно от водещите неща при избора и определено има голямо значение, а освен него - и яркостта, остротата, цветовете и ъглите на видимост. Екраните с резолюция 1080p /1920 х 1080 пиксела/ са най-отчетливата възможност при смартфони. Въпреки това съществуват някои 720p дисплеи с резолюция /1280 х 720 пиксела/, като на Moto X, които предлагат доста добро качество на изображението.

Преди да купите даден смартфон, вземете го в ръка, за да направите оценка на ъглите на видимост. Ако екранът се размазва, когато наклоните устройството, помислете добре струва ли си покупката.

Сайтът https://phonesdata.com/  ще ви помогне да направите най-добрият избор. Разполага с отлична търсачка за смартфони, както и функция за сравняване на два модела. Освен това ще намерите и много статии, новини и коментари, чрез които ще може да се научавате нови неща за всички модели, спецификациите им и оценки за тях от потребители.

 

Подобни статии

ТОП 10 на най-добрите компютърни тонколони

ТОП 10 на най-добрите компютърни тонколони

 Малко неща в живота са толкова важни колкото хубавата музика. Но, ако сте забелязали, тя може да ви достави удоволствие, само когато е добр...

Как да защитим мобилния си телефон

Как да защитим мобилния си телефон

Качествена защита за Вашия мобилен телефонНищо не може да се сравни с това да видиш прекрасния си смартфон пръснат на пода, на парчета и без...

Избор на подходящи сортове лози

Избор на подходящи сортове лози

Какво е сортовото разнообразие при лозата Още в най-дълбока древност човекът е започнал да отбира онези форми на дивата лоза, които са прив...

Как се отглежда малината

Как се отглежда малината

Как се размножава малината? Малината се размножава по вегетативен начин и чрез семена. Най-бързият и евтин начин за размножаване на малинат...

Методите за борба с болестите, неприятелите и плевелите

Методите за борба с болестите, неприятелите и плевелите

За борба с болестите, неприятелите и плевелите в овощните насаждения се прилагат различни методи (агротехнически, механичен, биологичен, кар...

Alek1983

Alek1983

9 публикации

Публикувано
Публикувано

27.10.2014

Обновено
Обновено

24.10.2014

Прочетено
Прочетено

2691

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия