Топ10 на най-скъпите музикални инструменти на XXI век

Топ10 на най-скъпите музикални инструменти на XXI век
Музикални инструменти отличаващи се със своята уникалност постоянно се появяват на търговете на някои от най-известните аукционни къщи.

Те са или старинни по произход, изработени от знаменити майстори или пък са принадлежали на велики музиканти. И независимо от обстоятелствата си остават един от най-популярните сред колекционерските среди.

10. Кларинета на Бени Гудман.

Цената му е 25 000$. Бени Гудман е изключителен джаз музикант и несравним майстор на кларинета. ТОй умира през 1986-та година на 77 години.

9. Тромпета на Дизи Гилеспи.

Цена 31 000$. Виртуозният тромпетист Гилеспи умира през 1993-та година на 75 години, но за целият му живот той има само няколко любими тромпета. Една от тях именно е продадена през 2005-та година.

8. Бас китарата „Флора Аурум"

Нейната цена е 250 000$. Тя е свързана с мето на немският майстор, което е широко известно, но сред много тесни кръгове. Той създава по поръчка музикални инструменти с перфектно качество. На първо място бас и електрически китари с оригинален дизайн.

7. Саксофона на Чарли Паркър

 С цена от 261 000$. Този музикант живее за съжаление едва 34 години, но за краткият си живот със своят саксофон допринася за джаза толкова колкото и Луис Армстронг или Дюк Елингтън.

6. Комплекта барабани на Кийт Джон Муун

Тяхната цена е 139 650£. Той за съжаление умира на 32 години през 1978-ма година бидейки един от най-великите барабанисти на всички времена.

5. Клавесина изработен от Джоузеф Коше

 Той е с цена 267 500£. На клавесин пишат първите си произведения композитори като Моцарт, Бах, Хендел и много други.

4. Електрическата китара Fender Stratocaster

Електрическата китара Fender Stratocaster с цена2,800 000 $. Мик Джагър, Кийт Ричардс, Браян Адамс, Ерик Клептънвсички тези легенди на рока са оставили автографите си на тази най-обикновена бяла китара.

3. Пианото "Grand Crystal"

Стигнахме и до тройката - пианото "Grand Crystal" с цена 3,200 000$. То е специално разработено от компанията The Heintzman Piano специално за церемонията на Олимпиадата, и за продажба след това.

2. Цигулката „Лейди Блънт"

Тя естествено е работа на великия Страдивари и е създадена 1721-ва година. Цената и е 9 800 000£. Преди да я продаде Японската музикална асоциация я притежава от тридесет години.

1. Виолончело Дюпор

И победителят е Виолончело Дюпорт с цена 20 000 000$. То също е продукт на великия Страдивари и е произведено през 1711 година. Нарачено е на един от неговите притежатели Жан Пиер Дюпорт.

Източник: music-shop.bg

Категории

Разни

Подобни статии

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - Разсадник ЕЛИТ

Предназначение на Пауловнията - www.пауловния.comПауловнията е едно от най-бързорастящи дървета в света,на което всяка една част се използва...

Кои са най-добрите играчки за децата, според тяхната възраст и развитие?

Кои са най-добрите играчки за децата, според тяхната възраст и развитие?

Много безопасни и подходящи материали за играчки бихте могли да откриете у дома. Картонени кутии, пластмасови купи и капаци, колекция от пл...

Мехлеми от прополис с вазелин и други мазни смеси

Мехлеми от прополис с вазелин и други мазни смеси

Вазелин или течен парафин (вазелиново масло), смес от вазелин и ланолин, чист ланолин, рибено масло, свинска мас, слънчогледово масло (олио)...

Какво е Пауловния (Paulownia) - Разсадници Елит

Какво е Пауловния (Paulownia) - Разсадници Елит

Какво е Пауловния (Paulownia) - www.пауловния.comПауловнията (Paulownia),(сем. Scrophulariaceae) включва няколко бързорастящи видa с ценна д...

Демонтаж на климатик точно навреме

Демонтаж на климатик точно навреме

Времето рязко застудя и ако точно сега установите, че климатика Ви не работи добре, това никак няма да е приятно. Сред дейностите, които неи...

Ivanova

Ivanova

4 публикации

Публикувано
Публикувано

19.02.2016

Обновено
Обновено

19.02.2016

Прочетено
Прочетено

3063

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 1 не харесват
Публикувай статия