Терапията с кислород като допълнително лечение за раково болни - какви са ползите?

Терапията с кислород като допълнително лечение за раково болни - какви са ползите?
Един изключително иновативен метод за, лечение нашумял през последните няколко години е терапията с кислород. Чрез вдишване на 100% чист кислород се стимулира производството на нови кръвни клетки.

Какво обаче наистина представлява лечението с кислород?

Това е терапия при, която с помощта на барокамера се подава под налягане почти три пъти повече кислород, който има изключително лечебни свойства върху човешкия организъм. Освен, че той е необходим за нашето съществуване, той е в основата при производството на нови клетки, той насища кръвта в организма с повече кислород, като по този начин достига до почти всяка част от нашето тяло. Това е особено важно ако има места, където има възпаления или увреждания.
С годините терапията се е утвърдила като изключително полезна при редица заболявания като аутизъм, ксенонова болест, алцхаймер, диабет, изгаряния, анемични състояния, язви, отравяния с медикаменти и въглероден окис и други.
Според доказани специалистите различни проведени тестове сочат, че лечението с кислород има положителен ефект и при химиотерапия и ракови заболявания.

ХБО при химиотерапия

Терапията е приемливо допълнително лечение за раково болни, подложени на лъчева терапия. Доказано е, че тя намалява възпалението в костите и съседните тъкани, където лъчетерапията създава излишък от реактивни кислородни видове. Също така помага при регенерирането на кръвоносните съдове, които са увредени от радиацията.
Изследване от 2006 г., проведено в Япония, включващо пациенти с мозъчни тумори, получаващи радиация и химиотерапия, е показало, че те са живели по-дълго време и са имали по-малко странични ефекти, при прилагането на ХБО като допълнително лечение. Същото е показало и друго проучване през 2009 г., при пациенти с глиомни тумори.

Приложение при рак

Известният изследовател по клетъчни биология и рак Ото Уорбург откри, че раковите клетки имат изменен метаболизъм и не могат да произвеждат енергия, чрез клетъчно дишане. Митохондриите във всяка клетка произвеждат енергията, която управлява клетъчните функции. При нормални обстоятелства, по-голямата част от енергията се получава в присъствието на кислород в процес, наречен аеробен метаболизъм. Раковите клетки са загубили тази способност да произвеждат енергия през цикъла на Кребс и вместо това да управляват цялата си енергия от фосфорилирането на нивото на субстрата чрез ферментация на глюкоза. Други изследователи, като д-р Томас Сейфрид, са установили, че раковите клетки изчезват, както от ферментацията на глюкоза, така и от аминокиселина (глутамин). И двата процеса са анаеробни и не използват кислород.

Кетогенна диета и кислородна терапия

Изследване на мишки, използващо само кетогенната диета, показва значително намаляване на кръвната глюкоза и забавяне прогресията на тумора. Това увеличава средното време на живот с 56.7% при мишки със системен метастатичен рак. Кислородната терапия, съчетана с кетогенна диета, повишава средното време на живот с 77% и показва значително понижение на кръвната глюкоза, скоростта на туморния растеж и подобрение в метаболизма на кетонния организъм.

Най-добрите изследователи в света (Анджела М. Пуф, Цила Ари, Томас Н. Сейфрид и Доминик П Д'Агостино) по кетогенната диета и ХБО са съгласни, че кислородната терапия самостоятелно няма ефект върху растежа и прогресията на рака. Въпреки това, когато се комбинира с кетогенната диета, той има значителен допълващ ефект при инхибиране на туморния растеж и увеличаване на времето на живот.
Много лекари прилагат кислородната терапия във всички етапи на рака: при откриване, както и преди и след операцията, преди, след и по време на химиотерапия и радиация. Всъщност, ако химиотерапията се използва заедно с ХБО, дозата на химиотерапията трябва да бъде намалена. Кислородната терапия ще задейства всяко първично лечение на рак.

Чрез увеличаване на кислородната среда на раковите клетки, те стават по-малко вирулентни и в много случаи се разрушават. За подгрупата пациенти, които страдат от късни последици от излагането на радиация, хипербарната кислородна терапия често е единственото лечение, което може да предотврати необратими загуби на кости или тъкани или да им позволи да преминат през реконструктивни процедури, подобряващи живота, като операции на гърдата или на лицето. Прилагайки тази терапия, лекарите са в състояние да осигурят по-добро качество на живот на пациенти, които вече са оцелели от опустошителни заболявания.

Изследванията показват, че кислородната терапия може да бъде полезна, когато се прилага заедно с лечението на рак, тъй като може да намали растежа на рака, подобри химиотерапията на тумор.

Резултатът е увеличение на собствените стволови клетки. Това са кръвни клетки в най-ранния стадий на развитие на костния мозък. И тъй като терапията може да увеличи стволовите клетки, тя може да има роля в трансплантацията им - лечение, което понякога се използва при хематологични (кръвни) ракови заболявания.

Макар и все още тестови и не масово потвърдено, че терапията с кислород има доказано положителен ефект върху пациенти страдащи от рак и преминаващи през химиотерапия, този иновативен метод на лечение е стъпка напред в полза на човечеството. Едно обаче е 100% сигурно и то е, че лечението с кислород наистина подобрява здравословното ни състояние и повлиява благоприятно на организма ни. Ако желаете да се подложите на терапия с кислород можете да го направите в HBO Medical Support Center в Стара Загора, а повече информация и възможност за запазване на час можете да откриете на https://hbo-center.com

Подобни статии

Хипербарна кислородна терапия – какво трябва да знаем за нея

Хипербарна кислородна терапия – какво трябва да знаем за нея

Когато дишаме 100% кислород при атмосферно налягане по-голямо от морското равнище, по-голямо количество кислород се разтваря в кръвта и се р...

Рак

Рак

Рак Лечение: своевременно, упорито, цялостно Все още раковата болест се числи към заболяванията, от които се страхуваме най-многр. Вс...

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдовите заболявания на централната нервна система са едни от най-разпространените понастоящем. Широкото разпространение на хипертоничната б...

Инфаркт на сърцето

Инфаркт на сърцето

Инфарктът на сърцето е сериозно заболяване, което се изразява в некроза (разрушаване) на известен участък от сърдечния мускул. Това се дължи...

Високо кръвно налягане (Хипертонична болест)

Високо кръвно налягане (Хипертонична болест)

Артериалното кръвно налягане се измерва с две стойности — едната по-висока (систолично налягане), а другата — по-ниска (диастолично налягане...

web fusion

web fusion

84 публикации

Публикувано
Публикувано

19.04.2018

Обновено
Обновено

19.04.2018

Прочетено
Прочетено

12137

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия