Тъгата има пет лица: открий своето!

Тъгата има пет лица: открий своето!
Съществуват пет вида тъга. Това може да ви се струва маловажно, но всъщност от идентифицирането на вашия тип зависи как ще се обяснят някои отклонения в поведението ви.

Тъгата има пет лица: открий своето!

Ако си мислите, че хората тъгуват по един и същи начин – дълбоко се лъжете!  Науката познаваше доскоро четири типа тъга, а сега вече е формулирана същността на нов, пети тип. Тя се нарича апатична тъга.

Четирите познати са индиферентна, градуираща, пронизваща и реагираща, обясняват от medikforum.ru.

Индиферентната тъга е свързана с разпускане и затвореност, градуиращата – с неувереност и силна възприемчивост към промените, пронизващата – с безпокойство и активно търсене на промени, реагиращата – с безпомощност.

Учени от САЩ, Канада и Германия формулираха след обстойно съвместно изследване пети тип тъга – апатична.

За апатичната тъга е характерно чувството на безразличие. На практика това е най-разпространеният тип тъга и тя засяга около 36% от хората. Апатичната тъга се проявява при ниско ниво на възбуждане и високо ниво на отвращение в етапите на обостряне.

Изследователите са публикували своите заключения в научното списание Motivation and Emotion. В текста се споменава, че у всеки човек се проявява един от петте вида тъга. Ако той бъде определен, това ще помогне да се обясни някоя черта от поведението на даден човек в определен момент – например разстройство на вниманието, лошо възприемане при обучение, неудачи в кариерата и личния живот.

Различните типове тъга водят и до различни емоционални и физически реакции, от безпокойство и тревожност – до безразлично вцепенение.

Новият тип тъга е бил формулиран, след като 143 доброволци – студенти и тийнейджъри, се съгласили да бъдат наблюдавани в продължение на две седмици. Всеки от доброволците редовно попълвал анкета, чиито въпроси се отнасяли за дейностите през деня и за това как конкретният човек се е чувствал.

Имате ли усещането, че “вашата” тъга ви спохожда по-често през този сезон? Логично е. Ето защо е добре да се погрижите за стабилността на нервната си система – продуктът НЕВРОЛИН на COMPLETE PHARMA подобрява кондицията й, благодарение на което не се допускат състояния на безпокойство, тревожност и раздразнителност (вижте повече за НЕВРОЛИН в lekuva.net). Тъгата бързо си отива и състоянията на апатия, безразличие отшумяват, тъй като комплексът от подходящи витамини в добавката подобрява енергийния  баланс, клетъчното хранене и кръвообращението. Добре действащият механизъм на тялото не допуска депресивните състояния да превземат мислите и емоциите!

Категории

Здраве, Медицина

Подобни статии

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдовите заболявания на централната нервна система са едни от най-разпространените понастоящем. Широкото разпространение на хипертоничната б...

Сифилис (Луес)

Сифилис (Луес)

Сифилисът (луесът) е заразно заболяване, което се причинява от бледата спирохета. Ако не се лекува, той протича хронично и може да засегне р...

От зачатието до раждането

От зачатието до раждането

1. Преди да се роди детето Родителите малко знаят за живота на детето от зачатието до неговото раждане. Медицинската наука обаче е успяла ...

Майката - първият възпитател

Майката - първият възпитател

Възпитанието започва още в първите седмици след раждането и продължава през всички периоди на детската възраст. То трябва да бъде съобразено...

Психично развитие и психо-социални проблеми на пубертета

Психично развитие и психо-социални проблеми на пубертета

Промените, които настъпват във функциите на нервната система, ссобеностите в психичното пубертетно съзряване и в емоционалния живот са така ...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

21.11.2013

Обновено
Обновено

20.11.2013

Прочетено
Прочетено

3448

Нередност Докладвай за нередност
4 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия