Ски в Италия

Ски в Италия
Италия е любима дестинация за скиорите заради белите, слънчеви ски писти, поддържани винаги бели с изкуствен сняг

Ски в Италия

Италия е любима дестинация за скиорите заради белите, слънчеви ски писти, поддържани винаги бели с изкуствен сняг. Повечето от курортите в Италия са сред най-популярните както в Европа, така и по целия свят.


Най-известните ски региони са Cortina d' Ampezzo , Val di Fassa , Paganella , Trentino , Val Gardena и Livigno. Най-голямото предимство на Италия е планинската верига „Доломити", която предлага на туристите 12 отлични ски региона с обща дължина на ски пистите от 1.220 км. и многобройни слънчеви дни. Високото качество на обслужването, поносимите цени са характерни за италианците. Като допълнение, тези които имат ски карти могат да се възползват от транспорта с автобус до основните ски региони и писти.


Четирите географски зони предлагат отлични условия за ски ваканции. Без значение дали ще изберете западната част на Турин, долината Аоста, планината Доломитии, където са разположени и най-известните курорти в Италия, там можете да карате ски целогодишно.


Един от най-известните региони е Cortina d' Ampezzo, разположен в сърцето на Доломитите, домакин на зимните олимпийски игри през 1956 г., като всяка година е домакин на състезание от световната купа ски алипийски дисциплини. Има стадион и писта за бобслей. С обща дължина на ски пистите от 140 км. скиорите могат да практикуват любимия си спорт от Ноември до Април.

Регионът Val di Fassa е идеален защото може да осигури лесен достъп до другите курорти в Доломитите. Тук е и най-голямата ски въртележка в света, Superski. 220 км. писти с различни нива на трудност посрещат гостите на курорта всяка година.


Регионът Paganella е подходящ и за ски и за сноуборд. 50 км. ски писти са на разположение на запалените скиори, а за тези, които предпочитат ски бягането има две много добре поддържани писти с обща дължина от 15 км.


Най-известният ски регион в Италия е Трентино, разположен на границата между Австрия и Швейцария. Пресича се от планината Доломити и заедно с региона Тирол в Австрия формират Европейски Тирол – Южен Тирол – Трентино. Има невероятни пейзажи и поради южното му разположение повечето дни са слънчеви. 1200 км. ски писти и 12 ски зони са отворени за всички туристи. Не забравяйте и ски програмите с традиоционна Тиролска вечеря и релакс в СПА центровете.


Val Gardena е известна долина в Доломитите в северна Италия, където се провежда световна купа за ски, а също така е известна с възможността за катерене и дърворезба.
"Happy Island " в Италия е регионът Ливиньо, разположен между националния парк Stelvio и швейцарския национален парк, един от най-добре поддържаните и оборудвани ски курорти в Алпите. Безмитна зона, от която всеки може да си купи много продукти на ниски цени, включително и гориво.


Насладете се на една незабравима ски почивка в Италия с туристическа агенция Перфект Тур, която предлага специални оферти с отстъпки за ранни записвания за резервации през 2013 и 2014.

Етикети

ски, италия

Категории

Туризъм

Подобни статии

Кратки сведения за текстилните влакна

Кратки сведения за текстилните влакна

Според произхода им текстилните влакна се подразделят на две основни групи: естествени и химични.Естествените влакна от своя страна се подра...

История и състояние на лозарството в света и у нас

История и състояние на лозарството в света и у нас

Какво е известно за произхода на културата лоза зкуството да се приготвя вино да е предшествало културата на лозата и може би желанието да ...

Влияние на околната среда върху лозата

Влияние на околната среда върху лозата

Топлолюбиво растение ли е лозата Лозата е растение с определени изисквания към температурата. От тези изисквания зависи нейното географско ...

Избор на подходящи сортове лози

Избор на подходящи сортове лози

Какво е сортовото разнообразие при лозата Още в най-дълбока древност човекът е започнал да отбира онези форми на дивата лоза, които са прив...

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди от студ | Градушка | Изресяване | Пригор | Хлороза | Мана | Оидиум | Сиво гниене | Антракноза | Бактериен рак | Филоксера | Гроздови...

Kiril Dinov

Kiril Dinov

26 публикации

Публикувано
Публикувано

18.10.2013

Обновено
Обновено

17.10.2013

Прочетено
Прочетено

1581

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия