SEO – не просто поредната задача, а политика и философия

SEO – това сякаш е новата вълшебна дума в света на бизнеса, която може да отвори врати за блестяща професионална реализация. Защо ли SEO толкова омагьосва днешните предприемачи? Защото изразява основната същност и цел на най-модерната форма на комуникация с потребителите – Интернет маркетинга.

Появата на Интернет промени света. Днес можеш да правиш и постигнеш кажи речи всичко, чрез Интернет – да пазаруваш, да четеш новини и статии, да разбереш кое къде се намира, да си поръчаш нещо за вечеря. Стига някой да произвежда някаква стойност и да има право да я продава, Интернет му отваря вратата към пазара – сайтове, блогове, Интренет магазини, форуми са на негово разположение, за да популяризират дейността му. Този огромен ресурс не остава незабелязан от бизнесмените, особено от предприемчивите бизнесмени. Те се качиха смело на дигиталната вълна и нямат намерение да слизат. Именно това е причината SEO да е все по-популярен и търсен актив от всяка модерна компания, която иска да запази и увеличи конкурентоспособността си.

Какво горе долу означава SEO?

SEO не е някаква необяснима магия, която малцина практикуват.SEO е съвсем рационална и прагматична дейност по постигане на качествено Интернет присъствие.SEO е цялостна политика за подобряване на позицията на даден сайт в търсачките /Google, Bing, Yahoo/ и за постигане на желания имидж в Интернет.

Какво най-общо включва SEO?

SEO включва създаване на качествено Onpageи Offpage съдържание, SEO копирайтинг, Link-building, таргетирано и стратегически обмислено използване на социалните мрежи като Facebook, Tweeter, LinkedIn.SEO може да се определи и като специфично умение, даже като нова професия, която върви ръка за ръка с Интернет маркетинга.

Има ли разбиране за SEO в България?

Въпреки блясъка и еуфорията около SEO обаче, все още за много хора в България тази дейност е доста близко до необяснимата магия. Предприемачите от по-старото поколение са много назад с материала и само някои от тях опитват да наваксат. В резултат се получават често недоразумения, нереалистични очаквания и изисквания и, естествено, провали и разочарования.

Тъй като за тях SEO е „някаква технологична сложнотия, от която младите разбират“, много от предприемачите от старото поколение или не се занимават въобще с формирането на цялостната SEO политика на компанията, или застрелват младите си служители с някакви неизпълними, даже безумни задачи – безумието тук е логично следствие от тяхното възприемане на SEO, като някаква съвременна магия.

Най-популярното изискване на шефовете е фирменият сайт да излезе бързо на първо място в търсачките и да остане там завинаги.Те изискват от служителите си да им гарантират първата позиция, при това в най-кратки срокове. За много от тях като че ли SEO не е целенасочена и постоянна политика на компанията, а една от многото задачи на специалиста по Интернет маркетинг, която трябва да се свърши в най-кратки срокове – примерно за 2 седмици.

Това отношение създава конфликтни ситуации и води до липса на ефективност. SEO обаче изисква съвсем друга нагласа – SEO изисква рационално и последователно във времето създаване на качествено съдържание за потребителите.SEO е не просто задача, а политика, даже философия.

SEO е не просто задача, а политика, даже философия

https://etel.bg


Категории

Разни

Подобни статии

Основни положения при извършване на резитбата. Резитба на зряло

Основни положения при извършване на резитбата. Резитба на зряло

Резитбата на лозата се състои в премахване напълно или отчасти на различни нейни органи. Когато това мероприятие се извършва върху зрели час...

Мед и захарни изделия (източник на въглехидрати)

Мед и захарни изделия (източник на въглехидрати)

Медът, захарта и захарните изделия са източници на концентрирани прости въглехидрати (можем да ги наричаме "концентрирани захари"). За разли...

Съвети при обзавеждане на детски стаи за момчета от Мебели Плам

Съвети при обзавеждане на детски стаи за момчета от Мебели Плам

Изборът на обзавеждане на детска стая за момче не е никак лесна задача за родителите и за интериорните декоратори. Както се казва, момчетата...

Как да накараме клиентите да купуват

Как да накараме клиентите да купуват

Реклама и маркетинг - как да накараме клиентите да казват ДАОще по времето на Втората световна война мнозина психолози са опитвали да решат ...

Как да си купим мъжки часовник?

Как да си купим мъжки часовник?

Покупка на мъжки часовникНаред със сватбения пръстен, мъжкият часовник е може би най-значимия аксесоар за един мъж. Преди да започне да разг...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

09.07.2013

Обновено
Обновено

09.07.2013

Прочетено
Прочетено

955

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия