Съвети за използване на кола маска

Съвети за използване на кола маска
използване на кола мска, процедура и стъпки, ефективна епилация, съвети за безопасност при използването на кола маска

Съвети за използване на кола маска

Кола маската е сред най-популярните процедури за отстраняване на така нежеланите косъмчета. Този вид епилация е ефективен и с дълготрайни резултати. Затова и си остава предпочитан от мнозина. Кола маската има редица предимства пред друг много известен метод за обезкосмяване – с използване на самобръсначка. В този случай ефектът е краткотраен – косъмчетата поникват наново едва след няколко дни. Също с времето стават по-твърди, дебели и по-гъсти. Ако вместо самобръсначка използвате кола маска, тези недостатъци са изключени. Известно е, че ако редовно се епилирате с кола маска, косъмчетата стават по-тънки, растат по-бавно и са по-редки. Процедурата гарантира няколко седмици гладка кожа.
За да бъде епилацията възможно най-ефективна, трябва да имате предвид няколко фактора. Единият е дължината на косъма, като е прието, че най-подходящата е 6 мм.
Колкото и последователно и стриктно да спазвате съветите за епилация, обаче няма да постигнете ефект, ако не използвате качествена кола маска. Добрите характеристики на продукта са задължително условие за успеха на процедурата. Съществуват десетки видове кола маска. Изберете този, който е най-подходящ за вашата кожа и търсения ефект от процедурата. Съобразете продукта внимателно, ако имате чувствителна или алергична кожа.
Предлагаме Ви няколко съвета и последователност на стъпките за успешната кола маска.
Започнете с ексфолиране
Препоръчително е да ексфолирате кожата в деня преди кола маската. Това ще премахне мъртвите клетки и така восъкът по-лесно ще се прилепи за косъмчетата.
Вземете топъл душ
Непосредствено преди процедурата се препоръчва да вземете душ или вана. Топлата вода ще отвори порите и ще направи косъмчетата по-меки. Това ще улесни и епилацията.
Подгответе кола маската
За да подготвите кола маската, трябва да я загреете до точна определена температура. Ако е по-студена може да не се прикрепи към косъмчетата. Нанесете малко количество от кола маската – тя не бива да пари, а да се усеща топлина. За да загреете кола маската по най-добрия начин, използвайте нагревател. С него ще постигнете перфектната температура.
Епилацията
Стигнахме и до същинската част – отстраняването на косъмчетата. Нанесете кола маската по посока растежа на космите. Притиснете лентата, така че продуктът добре да полепне. Издърпайте лентата рязко, движението трябва да е обратно на посоката на растежа. През това време придържайте кожата опъната с другата ръка.
Последваща грижа
Не забравяйте след епилацията с кола мака да се погрижите за успокояването на кожата. Използвайте масла или лосиони, специално създадени за нанасяне след процедурата. Те ще успокоят кожата и ще подпомогнат нейното заздравяване.

Красота и Стил - кола маска, козметично и фризьорско оборудване.

Подобни статии

Петролни горива – видове и употреба на течните горива

Петролни горива – видове и употреба на течните горива

Нефтът е изключително полезно течно гориво и се получава естествено от придобиване на нефт. В най-чистата му форма, придобитият продукт се н...

Съвети за пътуване с кола из Европа

Съвети за пътуване с кола из Европа

Съвети за пътуване с кола из ЕвропаБезспорно е, че ако обичате да шофирате, колата е добра идея, за да реализирате международните си пътуван...

Съвети при наем на кола

Съвети при наем на кола

Когато се опитвате да изберете най - добрата е важно да разберете какви са цените и какви услуги могат да ви предложат. По принцип ще направ...

Столчета за кола – съвети и препоръки

Столчета за кола – съвети и препоръки

Столче за кола според теглото и годините на дететоИзборът на всяко столче за кола, трябва да бъде съобразен както с годините, така и с килог...

Пране на бельото и облеклото

Пране на бельото и облеклото

Водата като средство за пране Твърдост на водата. Природните води, каквито са кладенчовите, речните, изворните и др., почти винаги съдържат...

Красота и Стил

Красота и Стил

3 публикации

Публикувано
Публикувано

23.11.2015

Обновено
Обновено

19.11.2015

Прочетено
Прочетено

4066

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия