С какво новият туристически сезон ще се различава от миналогодишния

С какво новият туристически сезон ще се различава от миналогодишния
Очаква се успешен летен туристически сезон за България.

Летният туристически сезон през 2016 г. ще е по-различен от този през миналата година. Промяната ще е положителна що се отнася до наплива на туристи. Това разкрива проучване на OnFire – една от големите онлайн платформи за почивки у нас. Основание за горното твърдение дава повишеният интерес от страна на чужди и български туристи към морските ни курорти и това, че голяма част от хотелите вече имат пълна или висока заетост.

В много отношения миналото лято можеше да се определи като слабо за туроператори и хотелиери. При положение че се наблюдаваше нисък интерес от страна на руски туристи, хотелиери и мениджъри трябваше да привлекат възможно повече летовници от Израел и други европейски държави. Това беше осъществено с реклама, промоции и драстично намаление на цените.

Този сезон обаче цените не падат.

Напротив, поради отливът от туристи в Турция и Северна Африка, това лято се наблюдава значителен интерес както към нашето Черноморие, така и към планинските и спа курорти в страната. Това води до повишаване на цените за почивка през лятото тази година.

Къде планират да летуват българите?

На база на проведено интернет запитване на 1000 потребители на сайта onfire.bg, е установено, че нашите сънародници възнамеряват да отделят между 750 и 1000 лв. за почивка. 65% от запитаните си позволят от 3 до 5 ваканции през годината. Най-желаните месеци за отпуска и пътуване си остават юли и август, следват ги юни и септември. Най-малък интерес към закупуване на оферти за почивка има за месеците октомври и май.

Характерно за офертите това лято е, че липсват оферти за записвания в последния момент, които през миналото бяха доста и на изключително ниски цени. Най-значителен е интересът към морските курорти Созопол, Слънчев бряг, Несебър, Елените, но не по-малко атрактивни са северните курорти Албена, Св. Константин и Елена, Златни пясъци и Каварна. Резервации се правят и за спа курортите Велинград, Девин, Хисаря, Вършец, а така също за Банско и Пампорово.

Може ли да се летува с бюджет от 750 – 1000 лв.?

Проучването на OnFire установява, че с тази сума тричленно семейство може да отседне в три или четири звезден хотел по родното Черноморие за 7 дни на база All Inclusive или пълен пансион.

За да се насладите на плажовете и атмосферата в Гърция трябва да отделите 10-15 % повече средства, в сравнение с почивка в България, но ще спечелите значително по-чисти плажове и нова впечатляваща обстановка.

Въпреки многото предложения за летуване в чужбина, голяма част от българските туристи планират да посрещнат лятната си ваканция в български курорт. Ако и вие сте от тях и все още търсите оферти за почивка, може да посетите https://www.onfire.bg/.

Подобни статии

Пампорово – мястото за ваканция през всеки сезон!

Пампорово – мястото за ваканция през всеки сезон!

Зимната ваканция често пъти бива пренебрегвана, а и доста пъти – пропускана. Всъщност никак не са малко хората, които признават почивката ед...

Как се отглежда прасковата

Как се отглежда прасковата

В кои райони може да се отглежда прасковата? Прасковата се отглежда навсякъде в нашата страна, но най-високи и качествени добиви се получав...

Препариране на бозайници

Препариране на бозайници

Устройство на тялото на бозайниците Препарирането на бозайници е също много увлекателно. При тях се иска по-голям скулпторски талант. Ако п...

Едно приказно лято в Созопол

Едно приказно лято в Созопол

Едва ли лятото би будило толкова приятни чувства и спомени у нас, ако не бяха хубавите ваканции и почивки, които си спретваме през горещия с...

5 страшни парфюма лансирани през Март

5 страшни парфюма лансирани през Март

Кои са модните трендове при парфюмите през Март 2014?Тази пролет на мода ще са уханията с аромат на зюмбюл, диви пролетни цветя, роза и моми...

PollyK

PollyK

5 публикации

Публикувано
Публикувано

29.06.2016

Обновено
Обновено

29.06.2016

Прочетено
Прочетено

1244

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия