Преносима памет - удобно и лесно

От няколко години насам, преносимата памет е задължителен компонент към един компютър. Ако преди беше лукс, сега е необходимост, от която повечето хора се нуждаят. Тя е изключително полезна и улеснява работата както на потребителите, така и на устройството.

Вярно е, че имаше време, когато паметта на самите компютри беше достатъчно голяма, но с течение на времето, хората увеличиха работата си, информацията и въобще изискванията си, заради което и възниква нуждата от повече пространство за съхранение на данни.

Флашката вече е притежание на всеки втори потребител. Точно заради това, разнообразието в магазин.фар.com е огромно – марки, модели, цветове, форми, да се чудиш, коя да избереш. За да ви улесним поне малко, ще ви разкрием най-важните особености, на които трябва да обърнете внимание, когато си купувате първата флашка.

Скорост за записване и четене на информацията – те са малко по-скъпи, но са и по-качествени и определено си струват. Помислете, какво главоболие причинява забавянето на компютъра, а какво остава за флашката, така че мислете разумно.

Добра защита на личната ви информация – нарича се криптиране. Тази опция отново води след себе си по-голямата сума, но тя не е фрапираща, така че няма защо да бъдете един от онези, които се отказват от хубавото и се задоволяват с по-долно качество.

Големината – трябва да бъде съобразена с предназначението на флашката. За какво ще ви трябва, какво ще записвате, най-напред си отговорете на тези въпроси. Най-често, клиентите залагат на нещо средно – между 2 и 8 GB.

В началото преносимите памети бяха малки по обем. Но скоро след това обема  им започна да се увеличава и както разбрахте – потребителите избират флашки с побиращи 2-8 ГБ информация. Това разбира се не означава, че няма и с по-големи възможности!

Обърнете специално внимание на гаранционния срок. Те варират между няколко месеца, години или до живот. Все пак, зависи на каква марка и производител залагате.

Подобни статии

Детето има повишена температура

Детето има повишена температура

Повишената температура у детето хвърля в тревога родителите и те искат от лекаря бързо да я снижи. Това обаче невинаги е възможно и не винаг...

Лакиране и полиране

Лакиране и полиране

Чрез лакиране и полиране дървените плоскости придобиват особено красив блясък и се предпазват от атмосферни влияния. Лакове и лакови бои &...

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди, болести и неприятели по лозата

Повреди от студ | Градушка | Изресяване | Пригор | Хлороза | Мана | Оидиум | Сиво гниене | Антракноза | Бактериен рак | Филоксера | Гроздови...

Обработка, торене и напояване на лозата

Обработка, торене и напояване на лозата

Кога и как да се загрибват лозите Лозите се загрибват късно през есента, обикновено след листопада, с цел да се предпазят от измръзване пре...

Техника на резитбата

Техника на резитбата

Дивата лоза, растяща при естествени условия, обикновено има по-голяма дълговечност от културната лоза. Намалението на дълговечността на лозо...

ivanov101s

ivanov101s

49 публикации

Публикувано
Публикувано

28.01.2014

Обновено
Обновено

27.01.2014

Прочетено
Прочетено

868

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия