Преместване, пълно с емоции

Преместване, пълно с емоции

Повечето от нас гледат на евентуалното преместване като на технически неприятна стъпка, най-вече заради много подробности, които носи след себе си – пренасяне на вещи, опаковане, подреждане, почистване и така нататък.

Това, за което не си даваме сметка, обаче, е емоционалната страна на едно преместване. Тя не бива да се подценява, тъй като процес като този може да окаже голямо влияние върху личността и емоциите ни.
Всяко преместване се свързва с напълно ново начало за много от хората, независимо дали става дума за преместване в нов град, или пък за обикновена смяна на апартамента или къщата. Едно преместване носи със себе си много емоции и промени, колкото и невероятно да ни се струва това отстрани.

Когато става дума за преместване в нов град, обикновено налице са няколко основни неща, които ръководят всичките ни емоции и настроения по време на процеса. На първо място е тръпката от това, че нашето преместване е насочено към изцяло ново място със съвсем нови и различни хора. Тръпката може да повлияе по различен начин на различните хора, но обикновено носи положителни емоции, тъй като показва добрата страна на извършваното преместване – търсенето и откриването на нещо ново, запознанството с нови хора и началото на един нов етап от нашия живот.

Почти винаги на второ място при всяко преместване се крие страхът от непознатото, който може да окаже голямо влияние. Да се страхуваме от непознатото е заложено във всеки от нас като рефлекс – напълно човешка черта е, но неприятното е, че нейните последствия могат да бъдат лошото настроение и негативните емоции.

Интересът е ръководещ при едно преместване в нов град, той е смесицата между тръпката от новото, което предстои, и страхът от непознатото, което ни чака някъде там.
Ако говорим за преместване в нов дом, нещата стоят по напълно различен начин, тъй като тук промяната не е толкова голяма и сериозна. Или поне така ни се струва отстрани.

Преместване в нов дом е свързано със смяната на познатата досега обстановка, което може да ни повлияе по много различен начин. Всички знаем, че у дома си се чувстваме изключително удобно и спокойно най-вече защото сме свикнали с обстановката. При преместване тази обстановка се сменя и има период на привикване, по време на който често може да се чувстваме сякаш не сме у дома си, а сме на чуждо място. Това може да окаже много негативно влияние върху емоциите на повечето хора, но обикновено този период отминава бързо, веднага, след като приемем промяната и нашето преместване като положителна стъпка към нещо по-добро.

Преместване - https://cargolift-bg.com

Категории

Разни

Подобни статии

Какви условия трябва да се спазват при създаването на овощни градини

Какви условия трябва да се спазват при създаването на овощни градини

Кои овощни видове може да се отглеждат в нашата страна? България е разположена в умерената климатична зона, където може да се отглеждат с у...

Коледа е! Най-хубавият празник!

Коледа е! Най-хубавият празник!

Великолепен е зимният сезон, изпълнен с романтични моменти и семейни мигове. Декември е специалният празничен месец. Единственият месец в го...

Преместване на лични вещи

Преместване на лични вещи

На всеки му се налага в един момент да се изнеса от старото жилище в ново и тогава идва момента за преместване на лични вещи. Голяма част от...

Пълно ръководство за Спа етикет

Пълно ръководство за Спа етикет

Пълно ръководство за Спа етикетМога ли да избера жена терапевт? Какво трябва да нося в спа центъра? Трябва ли да се обезкосмя преди процедур...

Силните емоции разболяват бъбреците

Силните емоции разболяват бъбреците

Силните емоции разболяват бъбрецитеВсеки човек трябва да усвои някаква методика за самоуспокоение – това е важно за овладяване на емоциите. ...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

10.02.2014

Обновено
Обновено

07.02.2014

Прочетено
Прочетено

1233

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия