Представяме ви G-Shock GPW-2000 Gravitymaster

За мнозинството от хората,харесващи високия клас часовници на Casio G-Shock, колекцията Gravitymaster GPW2000 ще бъде най-добрия часовник за 2017 г. Разбира се, че можете да си купите също и новия G-Shock MRGG2000HT със своя титаниев корпус за $ 7400, но за тази цена, можете да получите девет часовника G-Shock GPW2000-1A с подобен механизъм. Новата изработка на Gravitymaster се основава на предишното поколение Casio G-Shock Gravitymaster GPW1000, който е първият с вграден GPS модул произведен от Casio.

Когато GPW1000 се появи на пазара, голямата новина беше, че най-накрая има часовник от серията G-Shock съдържащ GPS модул, който позволява актуализация на времето от всяка точка на света посредством сателити. Нещо повече, това беше часовник с хибридна технология, в който имаше и антена за получаване на радио сигнали спомагащи за сверяването му. За съжаление GPW1000 беше огромен часовник, изключително широк и много висок и не можа да се пребори с конкуренцията.

В новият модел на Casio са намалени размерите на механизма с около 20%, като например GPS модула и акумулаторната батерия, което от своя страна допринася за направата на по-малък корпус. Със сигурност Gravitymaster не е изящен предмет, но той има един от най-елегантните и модерни дизайни на корпуса в G-Shock серията и се носи много удобно, без да изглежда твърде масивен, въпреки че е 57,1 мм широк.

Една от новите функции е Bluetooth връзка, която се осъществява чрез приложение за смартфон - G-Shock Connected. Това позволява на часовника да бъде точен навсякъде по света, като използва мобилните данни на телефона, за да се актуализира правейки го около четири пъти на ден. Ако това не помогне (което означава, че телефонът не разполага с интернет връзка), часовникът ще се опита да се свери чрез радио сигнал, а след това с GPS. Приложението за смартфон не само ще актуализира часа, но също така ще следи отблизо информация за производителността и местоположението на часовника.

За съжаление липсват технологиите на тройния сензор (алтиметър, барометър и компас), с които Casio са известни през годините, но се надяваме в бъдеще да бъде създаден „Super G-Shock" , където ще присъстват заедно новите функции Bluetooth и GPS.
Колекцията G-Shock Gravitymaster винаги е била часовник за пилоти и най-накрая Casio включи функцията „дневник на полета" в GPW2000. Това е процес, където можете просто да натиснете и задържите определен бутон и часовника автоматично ще замапети мястото и времето където се намирате, независимо от точката на света. Данните се предават към мобилния ви телефон, който използва своя GPS, приложението G-Shock Connected, както и датата за съставяне на точнен дневник.
Още една функция, която вече е на разположение с Bluetooth връзка е способността да се знае точно кога часовника е актуализиран за последно. С помощта на софтуерното приложение сега може да се види не само последния час и дата на актуализация, но и графично представяне на процеса. Това ви гарантира, че часовника ще бъде абсолютно точен.
Други функции на Casio G-Shock Gravitymaster GPW2000 включват: двойно време, вечен календар, индикация за дата и деня от седмицата, AM/ PM, възможност за лесно регулиране на функцията световно време, индикатор на заряда на батерията и др.
Часовникът е направен от комбинацията смола, метал, и елементи като въглеродни влакна. Секундарната стрелка е изработена от въглеродни влакна, а дисплея използва сапфирно стъкло с антирефлексно покритие. В каишката от полимерен материал има вградени въглеродни влакна и предпазител на металния щифт. Новост е безвинтовия дизайн на свързване на каишката, което предотвратява загубата на часовника поради вибрации. Тройната G Resist структура осигурява защита срещу удар, вибрации и центробежна сила. Часовникът също разполага с антимагнитна структура JIS Клас 1.

Casio G-Shock Gravitymaster GPW2000 ще бъде представен на 19 май в Япония, а очакваната цена е 800 долара

Автор: www.relogio.bg

Категории

Разни

Подобни статии

Най-добрите достъпни марки за мъжки часовници

Най-добрите достъпни марки за мъжки часовници

Най-запомнящите се по дизайн мъжки часовнициПреди всеки казваше "получавате това, за което плащате", когато ставаше въпрос за ръчни часовниц...

Актьорите Джордж Клуни и Дензел Уитакър носят часовници Casio G-Shock

Актьорите Джордж Клуни и Дензел Уитакър носят часовници Casio G-Shock

Часовниците Casio G-ShockАктьорът Дензел Уитакър носи часовник Casio G-Shock DW6900CB-4 във филма Abduction. Този модел е червен G-Shock с ч...

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Кратки сведения за устройството и развитието на лозовото растение

Какво растение е лозата Лозата е многогодишно растение и в зависимост от грижите, които се полагат за нея, може да живее 40-60 и повече год...

Часовници G-Shock –  надеждни спътници на своите собственици

Часовници G-Shock – надеждни спътници на своите собственици

Часовници G-Shock – надеждни спътници на своите собственициДнес часовниците имат доста значимо присъствие в нашето ежедневие.  Когато става...

Новият Casio G-Shock GW-9400 Rangeman

Новият Casio G-Shock GW-9400 Rangeman

G-Shock Rangeman GW-9400Casio обяви ново допълнение към върховната им G колекция . Това е GW-9400 Rangeman . По същество този часовник е едн...

Relogio Bulgaria

Relogio Bulgaria

1 публикации

Публикувано
Публикувано

12.04.2017

Обновено
Обновено

07.04.2017

Прочетено
Прочетено

1204

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия