Предимства при ремаркетирането на PPC кампании

Предимства при ремаркетирането на PPC кампании
Нека изброим предимствата на PPC ремаркетирането

 

Ремаркетирането е един от основните елементи, на които се дължи успехът в онлайн рекламата. Този вид PPC кампании дават доста свобода в сравнение с първоначалното провеждане. В последните години този дял от маркетинга има все по-голям успех. Освен това големите търсачки започват да създават доста повече инструменти в помощ на специалистите, които се занимават с Pay per click реклама. Съществуват някои успешни тактики, които можете да използвате в рамките на своята кампания.

По-високи оферти, отколкото в нормална PPC кампания
Фактът, че клиентите се връщат на вашия сайт и все по-задълбочено търсят сред вашите продукти, означава, че те са наистина заинтересовани. Все пак, въпреки че потребителите ви посещават и разглеждат продуктите, това не винаги означава, че са готови да направят покупка. Има няколко причини, поради които потребителят не взима решение веднага да пазарува чрез вашата Pay per click акция.
Много често срещано явление е клиентът просто да прави проучване на пазара, без да има сериозни намерения да пазарува. В случай, че потребителите видят именно рекламата на вашата фирма по време на тези проучвания, е много вероятно те да кликнат на нея.
Друга възможност, която е често срещана, е клиентът да не е намерил онова, което е търсил на вашия сайт, заради инфраструктурни затруднения. Интернет потребителите рядко обръщат внимание на детайлите в URL адресите. Това е и причината, поради която не можете да се надявате те да не се върнат към търсенето си в Google. Точно тук идва една от големите ползи на ремаркетирането в PPC кампанията ви.
Освен това ви се дава възможност да давате по-високи оферти за определени ключови думи.

Специални промоции за повторни покупки
Когато става дума за онлайн търговия и Pay per click кампания, няма нищо лошо да се опитате да накарате определен потребител да се връща при вас за нови покупки. Повечето запитвания от клиенти обикновено означават повече продажби за вас и съответно повече пари в банката. Това е страхотен начин да увеличите авторитета си в очите на потенциалните клиенти, както и на онези, които вече ви познават по-добре като компания.
В света на ремаркетинга ще ви отнема наистина много време да проучвате потребителското поведение на клиентите, които вече са направили предишната ви PPC кампания успешна. Това означава, че наистина ще трябва да свършите много работа с данните. Няма нищо лошо да се опитате да напишете текста за рекламите, като се опитате да привлечете потребителите, които вече веднъж са избрали именно вас.
В ремаркетирането на Pay per click акции отново ще ви се наложи да тествате различни рекламни текстове. Това е един от начините да достигнете по-качествено до избраната от вас аудитория.

Образователен рекламен текст
Това е един от големите плюсове на ремаркетирането. Щом вече сте наясно, че част от потребителите ви знаят защо посещават именно вашия сайт, можете да напишете реклами, които дават специфична информация за някои от продуктите ви. Много маркеторлози казват, че това ще ви осигури повече внимание от страна на клиентите и повече разговори и коментари, свързани с продуктите.

Dynamic Remarketing
Dynamic Remarketing е най-новата функция от Google, която можете да използвате, за да подпомогнете своята PPC кампания. Dynamic Ремаркетинг използва вашите Shopping данни и дава възможност на Гугъл да покаже специфични продукти на потребители, които преди това са посещавали същите тези артикули на вашия сайт.

Подпис

За автора: Добрин Георгиев пише статии в разнообразие от области и теми (какъвто е този материал за предимствата на PPC ремаркетирането). Винаги се стреми да предоставя полезна и адекватна информация на своите читатели.

Подобни статии

Как се таксува PPC рекламна кампания?

Как се таксува PPC рекламна кампания?

  Едно от най-големите предимства на платеното търсене е, че можете да създадете акаунт AdWords. PPC рекламата ще доведе до повишен трафи...

5 стъпки за одит на акаунт в AdWords

5 стъпки за одит на акаунт в AdWords

5 стъпки за одит на акаунт в AdWords1. Последните функции на платформата Платформата за PPC реклама AdWords се променя невероятно бързо. Въ...

Вакуумни слънчеви колектори - видове и техните предимства

Вакуумни слънчеви колектори - видове и техните предимства

Такъв вид системи са новите технологии, който придобиват все по-голяма популярност сред хората са слънчевите колектори. Вакуумни слънчеви к...

Вакуумни слънчеви колектори - основни предимства на моделите

Вакуумни слънчеви колектори - основни предимства на моделите

 Едно от най-ефективните решения на всяко домакинство, което има нужда от понижаване на сметките за електроенергия са именно новите технолог...

Какви методи има за плащане при пазаруване в интернет в България, предимства и недостатъци на всеки от тях

Какви методи има за плащане при пазаруване в интернет в България, предимства и недостатъци на всеки от тях

Как да плащам онлайн!През 2020-та година у нас са пазарували онлайн близо 1 милион и 600 хиляди потребители. Това е значителен ръст спрямо п...

Dobrin Georgiev

Dobrin Georgiev

53 публикации

Публикувано
Публикувано

26.02.2014

Обновено
Обновено

26.02.2014

Прочетено
Прочетено

799

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия