Правила за поддържане на Интериорни врати

Правила за поддържане на Интериорни врати
Най – старата врата е открита в Англия. Не е известна точно автентичността на вратата, но е доказано, че материала, използван за изработката е дърво, отсечено през XI в.

Най – старата врата е открита в Англия.

Не е известна точно автентичността на вратата, но е доказано, че е била изработена само от дърво, отсечено още преди стотици години през единадесети век.

По достоверна информация старинната врата в момента е в идеално състояние и се използва до ден днешен. Може да бъдете сигурни, че вратата е просъществувала толкова много години, не само заради качеството на материала, но и от поддръжката и правилната и експлоатация. Затова винаги се старайте да поддържате вратите си в перфектно състояние! Така няма да имате никакви проблеми с тях.

Удължете живота на интериорните врати в дома си!

За да изглеждат винаги лъскави и блестящи, не бъдете пренебрежителни към тях по време на цялостното почистване в жилището. Обърнете им специално внимание, като съобразите от какъв материал са изработени и какво е тяхното покритие. В противен случай, ще го увредите, ако използвате неправилен препарат.

Вратите изработени от дърво се почистват много-лесно с известните препарати, предлагани на пазара. С тях те изглеждат подхранени и свежи, със защитно покритие, за запазване на първоначалният им вид.

При ламинатно покритие почистването е задължително да се извършва с препарат, който не съдържа абразивни вещества, киселини или алкохол. Ако в съдържанието му присъстват частици, те биха наранили повърхността на вътрешните врати и техния блясък. При никакви обстоятелства недейте да почиствайте с обилно мокра кърпа! При проникване на вода повърхността ще се съсипе, като най-вероятно, ще се подуе.

При алуминиевите врати и най- вече тези, които са подложени на влага, трябва да се наблегне върху почистване и подсушаване на уплътненията. Въпреки, че алуминиевите врати са водоустойчиви, имат гумени уплътнения, които са предразположени към мухъл и повреда. Почистването им е задължително, за да се избегнат нежеланите ефекти.

Интериорни врати от Doormann.

По- специално внимание трябва да се обърне на дръжките.

Именно там е мястото, където обикновено се събират най-много микроби. За да се дезинфекцира цялата повърхност, трябва да се избере подходящ антибактериален спрей, след това да се изчисти с чиста вода и подсуши със суха кърпа. Горната част на рамката събира доста прах, почистването с влажна кърпа е най-подходящо. А, за да избегнете скърцането на вратата, най-ефикасното решение е смазването с машинно масло на пантите. Така ще удължите издръжливостта и живота им в дългосрочен план. И като за финал, за да не остават петна е хубаво вратата изцяло да се избърше със суха мека кърпа.

Подобни статии

Всичко за покупката на недвижими имоти

Всичко за покупката на недвижими имоти

Намерете отговорите на сложните въпроси! Дали това е точното време за закупуването на недвижими имоти от Imotifree.bg? Предимствата да...

Интериорни врати в стил Хай-тек

Интериорни врати в стил Хай-тек

Интериорните врати, чиято основна задача е да изолират помещенията от шума, трябва да отговарят на редица критерии, като един от най-важните...

Когато старите интериорни врати ни омръзнат

Когато старите интериорни врати ни омръзнат

Когато старите интериорни врати ни омръзнатСмяната на вратите вкъщи не е като да си купиш нова блузка в мола. Това е инвестиция, която се от...

Интериорни врати и входни врати

Интериорни врати и входни врати

ВратиИнтериорни врати и входни врати Все повече фирми се налагат на българския пазар като вносители и производители на интериорни, входни, ...

Съвети при избор на интериорни врати от Борман Комерс.

Съвети при избор на интериорни врати от Борман Комерс.

С Борман Комерс избора на интериорни врати е лесенЕдно от украшенията на модерния апартамент - това са интериорните врати. До преди няколко ...

stefan Ivanov

stefan Ivanov

2 публикации

Публикувано
Публикувано

15.05.2015

Обновено
Обновено

14.05.2015

Прочетено
Прочетено

1337

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия