Пет важни факта за сърдечната аритмия

Пет важни факта за сърдечната аритмия
С различни разновидности на аритмията се срещат над 60% от възрастните хора. Ето защо е важно те да се познават и да се вземат адекватни мерки, съхраняващи здравето и живота.

Пет важни факта за сърдечната аритмия

С различни разновидности на аритмията се срещат над 60% от възрастните хора. Ето защо е важно те да се познават и да се вземат адекватни мерки, съхраняващи здравето и живота.

Какви са най-важните особености на сърдечната аритмия, разкриват от medikforum.ru.

 

1. Симптомите могат да бъдат слаби, умерени – или силно изразени. В последната група е т.н. прескачане на сърцето, което усещате почти при всяко ставане. Сърцето може да учести ударите си до 220 в минута. Това не означава, че жертвите на умерената аритмия не могат да имат пулс от рода на 70-80. Тази патология – сърдечната аритмия, обикновено се проявява у хора с понижена физическа издръжливост.

 

2. Сърдечната аритмия не е старчески приоритет. В повечето случаи назованата патология се диагностицира у хора, приближаващи до 80-те години, но лекарите са я наблюдавали и у млади – дори при 20-годишни пациенти. В подобни случаи са налице и други симптоми на сърдечно заболяване, които именно са причина за аритмията.

Има определени фактори, които причиняват аритмия при млади хора. Към тях се отнасят хипертонията, сърдечно-съдови заболявания, диабет, хипертиреоза и белодробна емболия.

Здравословното хранене и живот предпазва от сърдечна аритмия и предотвратяват развитието на подобно заболяване у млади хора. Резките скокове на артериалното налягане без съмнение провокират аритмията – затова е важно да се следи количеството на потребяваната сол, нивото на холестерина; необходими са редовни занимания със спорт и здравословно хранене.

Професионалните спортисти по-често са жертви на сърдечна аритмия. Много хора, които интензивно спортуват, са изложени на висок риск от аритмия – например състезателите по маратон, тежкоатлети или футболисти. Това е свързано с големите натоварвания по време на тренировки и състезания. Спортът наистина закалява организма и го прави устойчив пред много заболявания, но високите натоварвания оставят друг тип следи и провокират някои недъзи.

Въпросът очевидно опира до намирането на оптималната лична мярка на живот, хранене и спорт, която редуцира опасността от аритмия. Сред положителните фактори, които въздействат в тази посока, е приложението на добра хранителна добавка с протектор-функции за сърцето. Тя може да е препоръчаната от lekuva.net – КОЕНЗИМ Q10 от COMPLETE PHARMA. Продуктът въздейства положително при негативни промени в обмяната и риск от хипертонични кризи. Предотвратява прояви като исхемична болест на сърцето, кардиомиопатия, сърдечна недостатъчност. Събитията с аритмия се овладяват по-лесно, интервалите между тях се удължават и се неутрализират причините за появата им. Постига се оптимален баланс на артериалното налягане и стойностите на холестерола и кръвната захар, отстраняват се причините за отключване на хипертония и последващи сърдечно-съдови увреждания. Добавката съдържа екстракт от зелен чай, коензим Q10 и витамин С.

Категории

Здраве, Медицина

Коментари за Пет важни факта за сърдечната аритмия

 1. 1.

  Единственият в света апарат за измерване на кръвно налягане, който открива сърдечната аритмия - предсърдно мъждене и спасява живот е A200 Afib MICROLIFE !!!
  Изключителен!
  Признат от най - добрите кардиолози в света!
  Успешно преминават клинични тестове според международните протоколи на най - известните международни експертни общества!
  http://www.microlife.bg/

 2. 2.

  Пиша и се надявам колкото повече хора научат ,че предсърдното мъждене, аритмията , сърдечната недостатъчност се лекуват тук в България да знаят ,че имат избор !!!
  Аз преди години бях с тахикардия 220 удара , аритмия , световъртеж и сърдечна недостатъчност 3-4 степен. При който и кардиолог да отидох само по егн-то в регистара виждаше състоянието ми и казваше ,че скоро умирам ако не направя спешна операция на смяна на клапи. Аз знам ,че след операция имаш около 10 години живот и то в инвалидност , затова започнах да търся лечение. Съвсем случайно се запознах с наш български професор, който каза ,че ще живея и то без операции. Започнах стриктно да спазвам указанията му и точно след 9 месеца аз вече бях възстановена ,без тахикардий, без задух, без отоци - аз бях здрава!!!
  Сега си живея живота , чувствам се чудесно и даже не се сещам за сърцето си !
  Искам да помогна на повече хора , които страдат от проблеми със сърцето и те да станат като мен. Само ако искате да бъдете здрави , ще се радвам да помогна . Мейла ми е : vsv2303@abv.bg

 3. 3.

  само един малък пропуск , че храната която професора раздава навсякъде иска цени които са фантастични .. само първия курс е около 800-1000лв, за балъците.. е за някои хора нищо не е толкова но за мен е много

 4. 4.

  втори пропуск , апарата за кръвно по-горе измерва обикновена аритмия ако имаш такава и тогава с доста неточни показания за кръвното от самата аритмията се отчита на показанията на апарата . Вие не различавте пълна аритмия ПРЕДСЪРДНО МЪЖДЕЕНЕ от обикновенА АРИТМИЯ ! ПРЕДСЪРДНОТО МЪЖДЕЕНЕ НЕ СЕ ОТЧИТА ОТ УРЕДА , просто ти отбелязв ЗНАК ЧЕ ИМАШ АРИТМИЯ

Подобни статии

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдовите заболявания на централната нервна система са едни от най-разпространените понастоящем. Широкото разпространение на хипертоничната б...

Язвена болест

Язвена болест

През последните години заболяванията от язвена болест зачестяват. В някои страни язвената болест обхваща 10% от възрастното население. Болед...

Кафе - химичен състав и физиологично действие.

Кафе - химичен състав и физиологично действие.

Химичен състав Химичният състав на кафето е сложен. С помощта на различни химични и инструментални методи той бе в голяма степен разгадан...

Спорт на възрастната жена

Спорт на възрастната жена

Периодът на климактериума Възрастта е условно понятие. Твърде често хората изглеждат или по-възрастни, или по-млади от истинската си възрас...

КАК ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ВЕЩЕСТВА ДЕЙСТВАТ ВЪРХУ ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ

КАК ЛЕКАРСТВЕНИТЕ ВЕЩЕСТВА ДЕЙСТВАТ ВЪРХУ ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ

Казано най-общо, като лекарствено, или фармакологично, се окачествява онова действие, което различните вещества (от химичен или растителен п...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

16.07.2014

Обновено
Обновено

14.07.2014

Прочетено
Прочетено

2941

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия