Основните предимства на ролетните щори

Основните предимства на ролетните щори
Предимствата на външните щори навиващи се на ролка са известни на почти всеки сблъскал се с проблеми като мухал, шум отвън или нежелани погледи на съседи.

Термозащита

Ролетните щори за външен монтаж предлагат не само спиране на светлината, но и на топлината през лятото, тъй като те се монтират отвън на прозорците, което ефективно намалява проникването топлината в помещението. Въпреки това при леко повдигната щора, процепите между ламелите осигуряват приятно осветление в помещенията. Щорите не позволяват вашите  мебели, снимки, завеси, текстилни покривки и т.н. да избледнеят от слънчева светлина. Със своята термоизолация ролетните щори сами плащат цената си във времето чрез значителни енергоспестявания (лятна термична защита).

Повишена сигурност срещу кражба с взлом

Затворените външни щори увеличават безопасността. Вандалите са възпрепятствани, тъй като натискането, отварянето или разрушаването на щорите е трудно, шумно и отнема много време. Освен това има разнообразие от евтини, ефективни заключващи устройства. За чувствителни към сигурността обекти се предлагат особено здравия вариант изработен от екструдиран алуминий.

Енергоспестяване

Затворените щори намаляват топлинните загуби през прозорците с до 46%. Прозорците и балконските вратите, които са най-слабите части на външните стени, рядко достигат k-стойности под 1,3 W / qmK. Затворените ролетни щори образуват въздушен джоб пред прозорците, който действа като допълнителен изолационен слой при следните условия:

 • Разстоянието между платното от ламели и стъклата е около 4 - 7 см.
 • Процепите между ламелите са затварят при напълно спусната щора, крайния ламел има уплътнение което прилепва към перваза на прозореца (лента от каучук или четка).
 • Перфорираните ролетни щори допълнително повишават топлоизолацията. През зимата нощта са напълно затворени, а през деня, когато е по топло може да седят отворени. Този временно противоположен механизъм е известен като "временна термична защита".

Постигнатото енергоспестяване също намалява вредните емисии на отоплителните системи. Това е екологично важно предимство на ролетните щори изработени от щори - Съни Блинд и не трябва да се отрича. Осигурете си оптимална топлоизолация с използването на ролетни щори като топлоизолационни елементи на прозорците.

звукоизолация

В проучване почти 75% от респондентите заявяват, че основен източник на раздразнение е шума, особено шума от движението по пътищата. Причините рядко се елиминират. Затворените ролетни щори значително увеличават звуковата изолация на прозорците. Трябва да се отбележи, че звукоизолацията на прозорците се подобрява само ако разстоянието между платното на щората и стъклото е повече от 5 см. При 10 до 12 см може да бъде до 10 dB. За да постигнете подобряването на шумоизолацията чрез ролетни щори, когато спуснете щората трябва да легне плътно върху перваза. Направляващите релси за ролетни щори трябва да бъдат с гумени уплътнения и четки - същите изисквания, както при топлоизолацията.

уединение

Класическото приложение за ролетни щори. Те позволяват да живеете в собствените си четири стени без визуални контакти отвън.

Категории

Дом, Екстериор

Коментари за Основните предимства на ролетните щори

 1. 1.

  Напълно съм съгласен с посочените предиства на ролетните щори!
  Преди година бях на друго мнение, но след като ме убедиха и го монтираха, днес не искам и да чувам за друг тип щори.
  Препоръчвам ги на 100%

 2. 2.

  Не знам за щорите, но в тази къща бих живял с удоволствие :)

Подобни статии

Какви цветове щори да купите за дома си?

Какви цветове щори да купите за дома си?

Избирането на правилния цвят на щорите е важна част от процеса.Имате нужда от функционални щори, които ви осигуряват уникалност на пространс...

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за лозите

Зелени резитби, връзване и подпорни системи за лозите

Филизене | Прищипване | Кършене | Колтучено | Колцуване | Прореждане | Подпорни системи Необходимо ли е да се филизят лозите Премахванет...

Основни положения при извършване на резитбата. Резитба на зряло

Основни положения при извършване на резитбата. Резитба на зряло

Резитбата на лозата се състои в премахване напълно или отчасти на различни нейни органи. Когато това мероприятие се извършва върху зрели час...

Система смесени резитби

Система смесени резитби

Резитбите, при които на една и съща лоза се оставят къси чепове с 1-3 очи и по-дълго рязани едногодишни пръчки (стрелки, дъги, плодни пръчки...

Система къса чепова резитба

Система къса чепова резитба

Бургундска формировка Тази формировка се прилага във Франция, в Бургундския район. Лозите са с просто стъбло с дължина около 0,5 м. На върх...

donalddrum

donalddrum

394 публикации

Публикувано
Публикувано

22.11.2018

Обновено
Обновено

08.11.2018

Прочетено
Прочетено

1380

Нередност Докладвай за нередност
9 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия