Няколко неща, за които да помислите когато давате бакшиш в Спа Център

Няколко неща, за които да помислите когато давате бакшиш в Спа Център
Да дадете бакшиш на служител в Спа център е общоприето и това е чудесен начин да го възнаградите и да покажете вашата признателност за добре свършената работа.

Няколко неща, за които да помислите когато давате бакшиш в Спа Център

Да дадете бакшиш на служител в Спа център е общоприето и това е чудесен начин да го възнаградите и да покажете вашата признателност за добре свършената работа. Както и да е, може да бъде доста объркващо и смущаващо, ако не знаете колко е действащата ставка за определена спа процедура.

Бакшишът е относително субективен
Може да зависи от това как вие възприемате нивото на обслужване, което сте получили. В действителност, няма твърдо определено правило колко точно бакшиш трябва да оставите. Точно както в ресторантите и други организации ориентирани към услугите, има определени препоръчителни нива за бакшиш за служителите като благодарност. Стандартния процент на бакшиш в Спа център е 15-20%.
Много Спа Центрове и здравни клубове вече добавят бакшиша или така наречената такса обслужване към цените си, така че даването на бакшиш ще е най- малкото ви притеснение. Но ако смятате, че вашият терапевт ви е предоставил отлично обслужване, тогава може да му дадете малко повече, като възнаграждение за усилието му.

Имате възможност да дадете бакшиша директно на терапевта ви или да го оставите на рецепцията в посетения от вас Спа Център. Ако двама или повече терапевти са ви обслужвали, всеки от тях трябва да получи бакшиш. Вашият терапевт ще оцени ако дадете бакшиша му на ръка.

Кога да дадете по- малък или да не давате такъв

  • Ако смятате, че терапевта ви е любезен, но предоставената услуга не е била качествена, имате възможността да му дадете по- малък бакшиш или да му дадете стандартния бакшиш, но да не се върнете отново и просто да си намерите друг Спа Център.
  • Ако цената за спа процедурата е прекомерно висока, можете да дадете 10-15% бакшиш, което е по- малко от стандартното.
  • Няма никакъв проблем да не давате бакшиш на собственика на Спа Центъра, дори ако лично ви е помогнал.
  • Дори ако терапевта ви е с лоши маниери или прави похотливи настъпления към вас, не трябва да му давате бакшиш и трябва да информирате собственика за случилото се, така че да бъдат взети мерки веднага.
  • Не се очаква от вас да дадете бакшиш за медицински процедури като Ботокс, микродермабразио и други значителни медицински услуги. Медицинските спа центрове не насърчават бакшишите, защото това може да ги отклони от медицинската им практика. Както и да е, ако си правите масаж на тяло или процедури за лице в същия медицински Спа център, трябва да оставите бакшиш.
  • Ако са ви направили подарък ваучер за спа услуги, информирайте рецепционистката, тъй като в него може да е включен бакшишът.
  • Не забравяйте, че спа терапевтите зависят от бакшишите си, за да увеличат дохода си, така че измамите относно бакшиша се приемат неодобрително. Ако нямате възможност да дадете бакшиш, ви предлагам да не посещавате Спа център, докато не отделите малко допълнителни пари.

Достъпни цени и добро обслужване, можете да намерите с Спа и Релакс център Блясък.

Подобни статии

Проблеми на кърмаческата възраст - Плач през първите седмици

Проблеми на кърмаческата възраст - Плач през първите седмици

Какво означава плачът. При първо дете това е обикновено важен въпрос. С увеличаване възрастта на детето плачът е много по-малък проблем, защ...

Развитие на вашето бебе

Развитие на вашето бебе

То повтаря цялата история на човешкото развитие. Няма нищо по-увлекателно от това да наблюдавате растежа и развитието на детето. Отначало ви...

Защо детето кашля

Защо детето кашля

Кашлицата е честа проява при децата. Родителите са много обезпокоени, когато кашлицата е упорита и продължителна и не се успокоява от предпи...

Бебето става все по-умно

Бебето става все по-умно

У възрастните доброто настроение се изразява с думи, с песен, то проличава и по израза на лицето. У новороденото това трудно може да се прец...

Съмненията у родителите през бременността са естествени

Съмненията у родителите през бременността са естествени

Противоречиво отношение към бременността. Според идеализираните представи за жената майка всяка жена се преизпълва от радост, когато разбере...

kraspeto

kraspeto

12 публикации

Публикувано
Публикувано

13.01.2014

Обновено
Обновено

13.01.2014

Прочетено
Прочетено

1492

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия