Най-учудващите световни рекорди, свързани с храна

Най-учудващите световни рекорди, свързани с храна
Чували сме за неочаквано високите цени на някои продукти или за неистови количества храна, погълнати на доста разпространените в други части на света състезания по надяждане.

 

Днес ще ви разкрием няколко рекорда, свързани с храната, които ще ви учудят.

 1. Най-много бургери, изядени за 3 минути
  На 11 юли 2014 състезателят в различни конкурси по надяждане Такеру Кобаяши поставя нов световен рекорд за най-много изядени бургери за период от 3 минути, като успява да погълне цели 12 за посоченото време. Тъй като никой не обича сух сандвич, той е имал право на сос по избор и решава това да е майонеза за всеки един от погълнатите бургери.
 2.  Най-скъпата гъба
  Белият трюфел (Tuber magnatum pico) е обявен за най-скъпата ядлива гъба. Цената му за килограм може да достигне феноменалните 3 000 щатски долара. Този деликатес е толкова скъп, защото може да се открие само в определени региони в Италия и Хърватия и тъй като е заровен под земята, за откриването и изравянето му от почвата са необходими специално тренирани кучета.
 3. Най-скъпият хот-дог
  Това произведение на уличната храна е известно в почти цял свят и се консумира по всякакви начини с различни подправки и добавки. Въпреки че е сравнително достъпно ястие, най-скъпият хот-дог е продаден на цена от 169 щатски долара в Сиатъл, щата Вашингтон през 2014 година.
 4. Най-тежкият морков
  През 2017 година рекордът официално е счупен от моркова-гигант, който тежи цели 10,17 килограма. Той е отгледан в Минесота, САЩ.
 5. Най-много погълнат чесън за ограничено време
  Някой от вас може да смръщят лица при следващия факт, но през 2012 г. световният рекорд по ядене на чесън за време бива подобрен от състезателят Патрик Бертолети, който успява да изяде цели 36 скилидки чесън за 1 минута. Дано не е бил на среща след това.
 6. Рекордът за фъстъчено масло
  Андре Ортолф поглъща 378 грама фъстъчено масло за една минута, с което подобрява рекорда. Той е известен с участието си в различни състезания по надяждане и подобряването на други рекорди, свързани с храна като ядене на картофено пюре и пиене на горчица.
 7. Най-скъпата порция суши
  През юни 2010 година, във Филипините се продават 5 хапки суши, покрити със злато и диаманти на "скромната" цена от 1 978 щатски долара. Това ги прави най-скъпоструващите продадени хапки суши в света.
 8. Гъбите Мацутаке
  Това е вид гъба, който се произлиза от Япония, но може да се срещне и в други азиатски страни. Той е толкова рядък, че цената му може да достигне до 600 щатски долара за един килограм. Тъй като този сорт не може да бъде култивиран, има голяма вероятност тези гъби да изчезнат в бъдещето.
 9. Най-скъпата подправка
  Само половин килограм от подправката шафран може да струва около 5000 щатски долара. Солидната цена идва от факта,че за да се добие това количеството от невероятно ароматната и дъхава подправка, е необходимо трите близалца на около 75 хиляди шафранови минзухара да бъдат откъснати ръчно.
 10. Най-скъпото кафе
  Кафето Копи Лувак се произвежда в Индонезия и Филипините и се характеризира с по-различен цвят, мек и сладък вкус и никаква киселинност. Интересното при този сорт кафе е начинът му на добиване. Кафените зърна привличат азиатската палмова цибетка, която е представител на местната фауна. Тя ги поглъща и след време изхвърля с изпражненията си. След това кафените зърна се събират, почистват и запичат. Цената му може да достигне до 1 300 долара за килограм.

Ако от четенето за толкова много храна, вече сте огладнели, защо не поръчате вкусно хапване от foodpanda с бърза доставка до вашия адрес.

Категории

Разни

Подобни статии

Гадене и повръщане

Гадене и повръщане

Гаденето и повръщането са честа изява на вътрешните заболявания. За изясняване естеството и причините на гаденето и повръщането е от значени...

Нарушения в изхожданията по голяма нужда

Нарушения в изхожданията по голяма нужда

Приема се, че изхождането по голяма нужда на възрастните нормално е еднократно за денонощие. Нормалните изпражнения са с гъста консистенция,...

Когато детето се оплаква от болка

Когато детето се оплаква от болка

Болката е често оплакване при детските заболявания. Нерядко и лекарят е затруднен при установяването на нейната истинска причина. През отдел...

Запек у децата

Запек у децата

Някои здрави деца се изхождат по 2 дори 3 пъти дневно, а други - по един път на 2-3 дни. За запек говорим, когато децата се изхождат по един...

Опасността от наркотици през пубертетната възраст

Опасността от наркотици през пубертетната възраст

Различните форми на наркомания проникват все по-широко в ежедневието на хората в страните на капиталистическия свят. Това проникване взема о...

businessnews

businessnews

22 публикации

Публикувано
Публикувано

26.04.2021

Обновено
Обновено

26.04.2021

Прочетено
Прочетено

1024

Нередност Докладвай за нередност
2 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия