Най-добрите ски курорти в Австрия

Най-добрите ски курорти в Австрия
Планирането на ски почивка в Австрия може да се окаже трудна задача, тъй като това е страната с най-много ски курорти в Европа, 275, и e на трето място в света след Северна Америка и Япония.

Австрия

Планирането на ски почивка в Австрия може да се окаже трудна задача, тъй като това е страната с най-много ски курорти в Европа, 275, и e на трето място в света след Северна Америка и Япония. Преди да решите къде ще пътувате сравнете условията, услугите които се предлагат и направете най-добрия избор, без значение дали ще пътувате за почивните дни или сте планирали по-дълга ваканция.


Хубав ски регион е Тирол с известни ски курорти като Alpbach, Niederau, Soll, Scheffau, Ellmau, Westerndofr или Kitzbuhel. Последният е един от първокласните в Австрия, където най-добрите скиори тренират за състезанието Hahrenkammrennen. Тук е и най-стръмната ски писта в света:Streif. Не се спускайте по нея, освен ако не сте професионалисти.


Регион Arlberg е предпочитан от английските туристи от 1928 г. Разполага с модерни ски писти, които са пренаселени и максималната надморска височина е 2650 м. Lech и St. Anton са някои от най-добрите ски региони в областта.


Gasteinertal е известен с уелнес процедурите. Напомня на всички за Сейнт Мориц, Швейцария и разполага с 121 ски писти от всички нива на трудност и надморската височина не надхвърля 2300 м.


Залцбург е изключително красив град през зимата. Има много дворци, църкви и има ледена пързалка в центъра на града. Разположен близо до международни пътища може лесно да се стигне до желания от Вас ски курорт.


Pazznauntal е известен със ски курорта Ischgl, който е бил преди време фермерско селище, оградено от високи планини. Тук местните пресичат границата с Швейцария до малкия безмитен курорт Samnaun. Ски пистите са с дължина 235 км. и разполагат с модерни лифтове. Има и парк, който е подходящ за сноубордисти.


Инсбрук е за повечето хора най-добрата дестинация за ски почивки в света. Столица на Тирол и исторически град с лесен достъп до летището, идеален за ски ваканция в комбинация със забележителности за посещение. Има и автобус, с който можете да стигнете до многобройните ски курорти в района за по-малко от час. Инсбрук има ски писти с обща дължина от 300 км. с различна надморска височина от 900 м. до 3000 м.


Seefeld е разположен на 25 км. от Инсбрук и има 142 км. зимни туристически пътеки. Паркът Crazy Hole предлага отлични условия за сноуборд, също може да се практикува плуване в закрити или открити плувни басейни в Олимпийския спортен център. Тук е едно от най-големите и най-добри ски училища в страната.


Kuhtai е любима дестинация за планинари и скиори както в началото така и в края на сезона, поради високата надморкса височина. Домакин на състезанието за сноуборд на младежките олимпийски игри за 2012 г.


В долината Oltz, най-големият ски курорт е Solden с огромен ледник с размери (1377-3255 м.) подходящ за ски и сноуборд. Курортър е разположен сред трите най-високи планински върха в страната, също така известен с своите ски партита.


Насладете се на едно пътуване в Австрия с офертите за ранни записвания от туристическа агенция Перфект Тур.

Категории

Туризъм

Подобни статии

Най-добрите ски курорти в Европа - Франция

Най-добрите ски курорти в Европа - Франция

ФранцияЗа запалените по зимните спортове има добри новини, ски сезонът ще започне съвсем скоро. Въпреки че туристическите агенции предлагат ...

Препоръки за ски курорти в Австрия

Препоръки за ски курорти в Австрия

Австрия е райско кътче за всички запалени скиори. Дали ще отидете там с половинката си, с приятели или с цялото семейство, тези ски курорти ...

Най-добрите ски курорти в Европа - Франция

Най-добрите ски курорти в Европа - Франция

ФранцияЗа запалените по зимните спортове има добри новини, ски сезонът ще започне съвсем скоро. Въпреки че туристическите агенции предлагат ...

Най-добрите ски курорти в Швейцария

Най-добрите ски курорти в Швейцария

Най-добрите ски курорти в ШвейцарияШвейцария е известна със своите ски курорти, които предлагат отлично настаняване, добри ски писти в Алпит...

Известните ски курорти в Австрия

Известните ски курорти в Австрия

Zillertal-Zell am See –Kaprun-Saalbach - Hinterglemm - Leogang Австрия е най-желаната дестинация за ски в Европа защотот предлага ски писти ...

Kiril Dinov

Kiril Dinov

26 публикации

Публикувано
Публикувано

02.10.2013

Обновено
Обновено

01.10.2013

Прочетено
Прочетено

3962

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия