Наднорменото тегло променя характера – ето как!

Наднорменото тегло променя характера – ето как!
Трупането на наднормени килограми може да повлече след себе си не само промяна във физиологичните показатели, твърдят учени от Флорида. Настъпва и трансформация на личността - променя се характерът.

Наднорменото тегло променя характера – ето как!

Трупането на наднормени килограми може да повлече след себе си не само промяна във физиологичните показатели, твърдят учени от университета във Флорида. Според медиците увеличената телесна маса причинява и трансформация на личността: напълнелият човек променя характера си.

Увеличението на теглото причинява психологически промени, коментират от medikforum.ru. Американското изследване показва, че дори незначително увеличение на телесната маса води до трайни промени във функциите на психиката. При повишение на теглото дори с 10% човекът става по-импулсивен; по-трудно му е да противостои на всяка съблазън, повишава се рискът от различни зависимости.

До такъв извод специалистите са достигнали, след като проанализирали данните на 1900 пациенти от различни възрастови и социални групи. Информацията за телесната им маса, както и за личностните характеристики и промените в тях била събирана в продължение на десет години. Изяснило се, че хората, при които теглото се е повишило с 10%, имат проблеми с контрола върху емоциите. Те значително по-често се поддавали на изкушения в сравнение с тези, чиито килограми си оставали стабилни.

Много често похапването става например от скука или автоматично пред телевизора, а не от глад. Похапвайки, хората изпадат в състояние на благодушие и комфорт. Организмът запомня усещането за това състояние и лесно пожелава то да се повтори. Импулсивността се проявява в това, че при отсъствието на физиологично желание да яде, човекът не може да се сдържи при вида на някаква храна. Водещо става желанието да изпита същото удоволствие, което си спомня от предишни подобни епизоди.

Това обяснение, почиващо на изследване с научни методи, обяснява защо много от хората с наднормено тегло не успяват да постигнат редукция на килограмите. Подобни програми изискват мотивировка и психонастройка, каквато по обясними причини в такива случаи е трудно да се постигне.

В такива случаи се препоръчват средства за подкрепа от рода на FAT BURNER от SWANSON. Продуктът, препоръчан от lekuva.net, действа успешно в три посоки: ускорява изгарянето на мазнините, подпомага извеждането на токсините и излишните течности и позволява успешен контрол върху апетита.

FAT BURNER е хранителна добавка, композирана върху екстракти от грейпфрут, ябълков оцет и камбоджанска гарциния заедно с хидроксилимонена киселина, витамин В6, хром, холин, инозитол, L-метионин, лецитин, таурин. Приемът на продукта, съчетан с физически занимания, позволява за месец да се стопят 2 до 6 килограма. С помощта на FAT BURNER се разкъсва омагьосаният кръг: наднормените килограми променят психонастройката, а това пречи…да се разделим с наднормените килограми.

Подобни статии

Захарна болест (Захарен диабет)

Захарна болест (Захарен диабет)

Захарната болест е била позната още в древността и оттогава носи своето име. В последно време честотата на захарната болест нараства — до 1—...

Варикозни вени – симптоми, причини и лечение на заболяването

Варикозни вени – симптоми, причини и лечение на заболяването

 Функцията на вените е свързана с кръвообръщението, а именно да транспортират кръвта от органите обратно към сърцето. Когато тези вени се ра...

7 причини за отрицателното въздействие върху загубата на мазнини

7 причини за отрицателното въздействие върху загубата на мазнини

Понякога малките проблеми, които възникват в процеса, могат да доведат до по-сериозни проблеми.И сега, отговорете на себе си, има ли някой о...

Плеврит (научна версия)

Плеврит (научна версия)

Плевритът представлява възпалителен процес... Плевритът представлява възпалителен процес на плеврата с набиране в плевралната кухина на...

Рак на стомаха

Рак на стомаха

Рак на стомаха, най-честите локализации на рака на храносмилателната система. Ракът на стомаха е една от най-честите локализации на рака...

Мартина

Мартина

159 публикации

Публикувано
Публикувано

28.05.2014

Обновено
Обновено

26.05.2014

Прочетено
Прочетено

987

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия