Мобилни телефони на изплащане – предимства и недостатъци

Мобилни телефони на изплащане – предимства и недостатъци

Статистиката за последните две години показва, че у нас най-продаваната на лизинг стока е мобилният телефон. Прогнозите на premiummobile.bg сочат, че използването на преносими устройства ще се развие дотам, че след около 10 години броят на функциониращите апарати ще надхвърли този на населението на планетата, като не може да се прогнозира какъв ще бъде обликът на апаратите тогава, разбира се.

Защо разсроченото плащане на телефоните достигна настоящия ръст?

Понятието ‘’нов телефон’’ вече е доста размито, предвид факта, че водещите производители пускат нов модел смартфон поне два пъти годишно. При лидерите всяка нова версия е по-добра като визия, технология, функции и възможности, а това, означава, че вашият телефон, закупен миналата година вече е морално и технически остарял. Какво можете да направите, за да бъде в крак с последните разработки и чрез най-новия телефон да демонстрирате принадлежност към по-висока социална група? Да вземете последния модел смартфон на изплащане, разбира се, но дали това решение носи само ползи.

Предимства и недостатъци на лизинговата покупка на телефон

Всеки аспект от живота има както положителни, така и отрицателни страни и при телефоните на изплащане това правило важи в пълна сила. Тук ще разгледаме основните плюсове и минуси на този тип финансови сделки, за да помогнем на тези, които планират да закупят телефон на лизинг да вземат правилното решение.

Минуси

Недостатък на лизинговите покупки е оскъпяването на стоката. Това, разбира се е разбираемо, тъй като разсрочената продажба е вид финансов кредит, а понятие като безлихвен кредит не съществува, независимо какво се опитват да ви убеждават някои финансови институции.

Друг сериозен минус е дългосрочното обвързване с даден търговец. Като цяло действителността е такава – колкото по-скъпо устройство вземаме, толкова по-дълго ще го изплащаме, а това означава, че през целия този период ще бъдем обвързани с договор към определена финансова институция без опция да го разтрогнем.

Огромен проблем при закупуване на телефони на изплащане е задължението да внасяме в срок месечните си вноски, дори когато не използваме телефона. Ако счупите или изгубите апарата, взет на лизинг, това не ви освобождава от погасяване на задължението. Това е една от най-неприятните ситуации при лизинговите сделки, като цяло.

Плюсове

Основно предимство на това да вземем мобилен телефон на изплащане си остава възможността да разполагаме с последен модел устройство, дори когато финансовото ни състояние не го позволява. Тук трябва да поясним, че у нас хората, които могат без проблем да похарчат 1000 – 1500 лв в брой за най-новия iPhone са малцинство. Повечето нови модели, използвани от българските потребители са взети именно при разсрочено плащане.

Възможност да използвате безплатен и неограничен интернет. Това е сред плюсовете, които предимно мобилните оператори предоставят на своите клиенти при лизингова продажба на мобилни устройства. Обикновено покупката на устройство от телеком е обвързана с конкретен абонаментен план, включващ определен брой минути за разговори и изгоден или напълно безплатен интернет. Макар, че в този случай операторите предлагат доста неизгодни за клиента планове, безплатните мегабайти за мобилен интернет са плюс, който не можем да оспорим.

Подобни статии

Десет „умни“ автоаксесоара , от които се нуждаете

Десет „умни“ автоаксесоара , от които се нуждаете

Освен задължителните автоаксесоари като комплект за първа помощ и пожарогасител, добавяме още някои принадлежности, които според нас са изкл...

Лаптопи на изплащане – модерният избор

Лаптопи на изплащане – модерният избор

Защо да изберем лаптоп на лизингЛизинговата покупка не натоварва рязко бюджета ни и едновременно с това, ни дава възможност да притежаваме ц...

Курсове по английски език онлайн

Курсове по английски език онлайн

Онлайн обучението по английски при Давитоз е както приятно, така и полезно. Пести се време, а ефектът е като при конвенционален езиков курс ...

Какви методи има за плащане при пазаруване в интернет в България, предимства и недостатъци на всеки от тях

Какви методи има за плащане при пазаруване в интернет в България, предимства и недостатъци на всеки от тях

Как да плащам онлайн!През 2020-та година у нас са пазарували онлайн близо 1 милион и 600 хиляди потребители. Това е значителен ръст спрямо п...

Предимства и недостатъци на видовете мазилки

Предимства и недостатъци на видовете мазилки

Колкото и да е тегаво грубото строителство, рано или късно слагаш изолацията, мажеш теракола и... идва ред на мазилките! С това стартира сле...

curious

curious

3 публикации

Публикувано
Публикувано

29.09.2016

Обновено
Обновено

19.09.2016

Прочетено
Прочетено

1605

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия