Лечение на рак с правилно хранене

Ако преди време сме смятали, че не можем да се предпазим от рака, днес учени са доказали, че начина на хранене може да спре развитието на рака както и да бъде причина за неговото възникване.

 

Животинските протеин са най- често сочени за причина за болестта. Доказано е , че прекомерния прием на животински протеини повишава риска от рак на гърдата , на бъбреците или на дебелото черво.

 

Захарта и бялото брашно спомагат за възникването и  развитието на рака. Нещо повече, прекомерната им употреба повишава риска от рак на гърдата. Именно затова много специалисти съветват тези продукти да се изключат от менюто.

 

Доказано е , че начинът на хранене има пряк ефект върху нашето здраве. Както има храни, които могат да повишат риска от ракови заболявания, така съществуват и такива, които могат да предотвратят заболяването. Нещо повече съществуват храни, които се прилагат успешно за това лечение.

 

Витамините са известни със своето благоприятно действие и със свойството си да лекуват и предотвратяват болести. Учени са открили, че витамин В 17 може да унищожи раковите клетки. Именно затова се препоръчва използването му при лечение на злокачествени заболявания.

 

Веществото , което убива рака можем да го намерим в плодовите костилки и най- вече в кайсиевите. Нещо повече, още преди 35 години учените са доказали действието на витамина в тези случаи.

 

Специалисти са открили, че ако се храним правилно, увеличаваме шансовете си да се излекуваме напълни и по – бързо. Има храни, които съдържат вещества, които спомагат за увеличаване на защитните ензими в организма.

 

Броколите например съдържат голямо количество ензими, които помагат на организма да унищожи химикалите, предизвикващи рак. Сулфорафанът, който се съдържа във броколите атакува раковите клетки , допринасящи за нарастване на туморите.

 

Освен  че е много вкусно, гроздето е съдържа съединения, които спомагат за по – бързо и по- ефикасно лечение. Препоръчително е болните от рак да консумират редовно грозде.

 

Друг вид супер храна, която успешно се прилага при лечение на тумори са ядките. Едно от най- важните свойства на ядките е, че те намаляват развитието на туморните клетки като по този начин спомагат за лечение на рак.

 

Соята играе много важна роля  при лечение на рак на гърдата. Доказано е , че тя съдържа фитоестрогени , които пречат на захранването на раковите клетки. Също соята намалява развитието на рака в ранните стадии.

 

От години е известно , че червеното вино подобрява здравословното състояние. Но, американски учени са открили, че то съдържа съставки, които спират развитието на раковите клетки.

 

Днес са известни различни методи за лечение на рак, но много от тях увреждат организма и причиняват нежелани последствия. Затова учени и специалисти се обръщат към природата , за да открият по- добри средства за лечение на рак - https://www.mikoterapia.bg

Подобни статии

Алкохолна болест

Алкохолна болест

Алкохолната болест заслужава много по-голямо внимание. Острата алкохолна интоксикация се познава от всички и по-голяма част от хората имат п...

Жлъчнокаменна болест

Жлъчнокаменна болест

Образуването на камъни в жлъчния мехур е било познато още на древните лекари. Жлъчнокаменната болест е доста често заболяване, особено в няк...

Остро храносмилателно разстройство

Остро храносмилателно разстройство

Защо бебета по-често получават разстройства и го прекарват по-тежко? Има две предпоставки за това. На първо място, храносмилателният апарат ...

Периоди на детската възраст

Периоди на детската възраст

Детството се дели на няколко периода, които се различават както по отношение на физическото развитие на детето, така и по отношение на реакт...

Най-вредните храни

Най-вредните храни

Човек е истински роб на вредните навици и предразсъдъци Още при първите опити за корекция на храненето неизменно става сблъсък с предразсъд...

Румяна Иванова

Румяна Иванова

77 публикации

Публикувано
Публикувано

19.02.2014

Обновено
Обновено

19.02.2014

Прочетено
Прочетено

12644

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия