Лечение на хормонално акне

Лечение на хормонално акне
Хормоналното акне е проблем, който засяга хората от всеки пол и възрастова група. Това е проблем, който най-често е предизвикан от хормонален дисбаланс в организма. В повечето случаи акнето засяга жен

Хормоналното акне е проблем, който засяга хората от всеки пол и възрастова група. Това е проблем, който най-често е предизвикан от хормонален дисбаланс в организма. В повечето случаи акнето засяга жени и юноши. Въпреки, че лечението на хормоналното акне е трудно и е различно при всеки човек, повечето хора успяват да контролират проблема с комбинации от възможности за лечение. Някои от тях можете да намерите в https://problem.framar.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5 . Ето някои от тях:

Домашно лечение на акне

Домашното лечение на акне е едно от най-добрите средства за справяне с хормоналното акне. Тук ще посочим няколко съвета за лечение при домашни условия:

1.Смесете лимонов сок с обикновена или розова вода. Намажете кожата за около половин час и след това отмийте. Ако забележите, че кожата започва да се зачервява, измийте лицето веднага.

2.Нанасянето на чесън върху засегнатите зони за една нощ, може да облекчи състоянието ви, ако не причинява твърде голям дискомфорт.

3.Използването на стрити листа от ниим също помагат за лечение на хормонално акне.

4.Мед и канела, маска от сандалово дърво и розова вода, маска от папая и др. са много ефикасни за облекчаване на състоянието.

Кремове и лосиони за лице

Редовното почистване на лицето е много важен елемент от лечението на акне. Натрупания излишен себум или мазнини по лицето могат да доведат до по-нататъшни проблеми. Има някои лосиони за лице сред изобилието от продукти за грижа за кожата, които са полезни за облекчаване на проблема. Те включват лосион с масло от чаено дърво, алфа хидрокси киселини или AHAs и алое вера. Кремовете за локално нанасяне, които са антисептични или антибактериални също са много ефикасни. Повечето дерматолози препоръчват кремове със съдържание на витамин А или съдържащи бензоил пероксид. При по-тежки случаи се предписват стероидни кремове.

Лекарства и медикаменти използвани за лечение на акне

Лекарствата се предписват при лечение на тежки случаи на хормонално акне. Този метод се използва като последна възможност за лечене. Използването на леки противозачатъчни хапчета е често използван начин при хормонално акне при възрастни хора. Въпреки това, прекалената употреба на тези хапчета може да доведе до тежки странични ефекти при жените. Също така тези от тях, които планират да създадат семейство, трябва да спрат приема на тези лекарства най-малко шест месеца преди зачеването.


 


Промяна в начина на хранене при борба с акнето

Често се казва, че кожата е отражение на това, с което човек се храни. Следователно за красива кожа, човек трябва да спазва здравословна диета, включваща много зеленчуци, които са богати на антиоксиданти. Консумацията на плодове, съдържащи витамин С, също се препоръчва за борба с акнето.

 Повече за лечението на младежки пъпки можете да намерите в здравен портал Фрамар: https://problem.framar.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5/%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5.html .

 

 

 

Акне

Подобни статии

Акне и elos технологията

Акне и elos технологията

Mладежкото акне е най-често срещания вид акне, което се появява по време на пубертета и е хормонално обусловено. Протича със засилено омазня...

Съществуват ли методи за лечение на белези от акне?

Съществуват ли методи за лечение на белези от акне?

Лечението на белезите предизвикани от появата на акне се третират в зависимост от вида на акнето и причините за неговото развитие. Същес...

Критична възраст на жената (Климактериум)

Критична възраст на жената (Климактериум)

Значителна част от жените имат твърде погрешна представа за критичната възраст, поради което някои съвсем не се интересуват от нея, а други ...

Сифилис (Луес)

Сифилис (Луес)

Сифилисът (луесът) е заразно заболяване, което се причинява от бледата спирохета. Ако не се лекува, той протича хронично и може да засегне р...

Половото развитие през време на пубертета

Половото развитие през време на пубертета

Половото развитие у момчетата, с което се характеризира настъпването на пубертета, включва окосмяване около половите органи, развитие на скр...

mariaframar

mariaframar

155 публикации

Публикувано
Публикувано

19.04.2012

Обновено
Обновено

09.10.2012

Прочетено
Прочетено

6481

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия