Курорти и забележителности по Северното Черноморие

Курорти и забележителности по Северното Черноморие
Научете повече за хотелите по северното ни Черноморие, както и за забележителностите около тях.

резерват калиакра

Офертите за почивки през лятото са безброй. Всеки курорт предлага изкушаващи пакети с нощувки и услуги. И на море, и на планина - условията и цените са завидно добри. Тази година в България офертите за почивки на море са повече от атрактивни.

Ако ще е на море, да е на север.
Северното Черноморие изобилства от невероятни предложения за почивки в курортите си през лятото. Освен хотелите обаче, привлекателен тук е и самият регион. Климатът, забележителностите, културната програма. Да не забравяме, че тук е самата морска столица на България – Варна.

Северното Черноморие – почивки

Да видим какво предлагат курортите. Един от най-известните и посещавани курорти за почивки на Северното Черноморие е Св. Константин и Елена.

Хотел „Чайка“ например се намира почти на самия бряг на морето. Разполага с огромна леглова база и условия на база ол инклузив. В този хотел можете да отседнете за цена от 42 лв през слабия сезон до 67 лв през силния. Хотелът предлага при резервация от 6 нощувки, 7-мата да е подарък. По същия начин за следващите – 8, 9, 10 или 12. В пакета на офертата се включва хранене на база ол инклузив, басейн, шезлонги, чадъри.

Друг предпочитан курорт за почивки на Севeрното ни Черноморие е Албена. Там ол инкулзив хотел „Елица“ ще Ви посрещне с оферта от 104 лв в силния сезон до 49 лв в слабия сезон в двойна стая. В тази цена ще получите хранене ол инклузив в хотела, чадър и шезлонг, ползване на открит басейн към хотела и още екстри.

Забележителности

От къде да започнем? Местата са толкова много, а трябва да има време и за плаж.

Делфинариума
Не пропускайте прекрасното шоу на делфините във Варненския „Делфинариум“. Намира се в самото начало на Варна, влизайки в града откъм курортите.

Морската градина
След това можете да продължите към прекрасна Варна и нейната забележителна морска градина, с крайплажните ресторанти и барове. Непременно погледнете културната програма на Летния Театър, Двореца на Спорта и Варненската Опера.

Римските терми
Разгледайте „гръцката махала“,един от най-старите квартали на Варна, и римските терми.

Балчик
Отправете се още по на север – Балчик. Едно от най-забележителните кътчета на района със своята Ботаническа Градина и Двореца на Румънската Кралица. Построен е от италиански архитекти, а градината е дело на швейцареца Жул Жони, известен цветар. Твърди се, че идеята на кралицата за двореца е била да създаде подобие на Божиите земи. Красотата на мястото е безспорна – фауната, флората и архитектурата са забележителни.

Нос „Калиакра“
Продължете 30 км по-нататък и ще стигнете до нос „Калиакра“.
Място, спиращо дъха. Гледката към морската панорама е зашеметяваща. Носът навлиза в морето около два километра и повече напомня на полуостров. От носа можете да наблюдавате играещи си във водата делфини. Легендите разказват, че от този нос са се хвърлили 40 български девойки, отказващи да приемат чуждата вяра. На името на една от тях и кръстен и носът. На н. Калиакра има морски фар, музей и ресторант, които можете да посетите. 

Мястото е определено за природен и археологически резерват „Калиакра“, за който може да прочете по-подробно на https://www.rooms.bg/zabelejitelnost-arheologichen-rezervat--kaliakra1.html

Подобни статии

Едно приказно лято в Созопол

Едно приказно лято в Созопол

Едва ли лятото би будило толкова приятни чувства и спомени у нас, ако не бяха хубавите ваканции и почивки, които си спретваме през горещия с...

Очарованието  на българската национална кухня

Очарованието на българската национална кухня

Първата срещата на чужденец с българската национална кухня винаги протича по един някак си необикновен начин. Магията и чара биват усетени и...

Почивка на море – къде?

Почивка на море – къде?

Вече е средата на март 2013 и все повече хора започват да си задават въпроса къде ще е най-добре да отмарят след напрегнатата зима, придруже...

Свети Влас – неизследваната черноморска перла

Свети Влас – неизследваната черноморска перла

Свети Влас - хотели и къщи за гостиЕдва ли вече има хора, които да не са чували за Свети Влас. Макар и да не сте го посещавали, то поне знае...

Как да изберем автомобили под наем в Бургас

Как да изберем автомобили под наем в Бургас

Пътя към южното българско Черноморие минава през най-големия град в Югоизточна България – БургасБургас е голям град, но той не е известен са...

PollyK

PollyK

5 публикации

Публикувано
Публикувано

11.08.2016

Обновено
Обновено

22.08.2016

Прочетено
Прочетено

2221

Нередност Докладвай за нередност
1 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия