Коя е вълшебната врата?

Коя е вълшебната врата?
Вратите от приказките са вълшебни и понякога са доста причудливи. А дали и нашите врати не са такива?

Спомняте си приказките, в които се разказва за врата, водеща към друг свят или към някакво вълшебство. Всеки носи детето в себе си, независимо на колко години е сега. Да преминем през вълшебната врата от света на „Алиса от страната на чудесата" или да пробваме захарната врата на вещицата от приказката "Хензел и Гретел".

Хайде за миг да забравим функцията на вратата днес в живота и да се потопим в загадъчните светове, скрити зад вълшебните приказни врати.

Зад всяка врата се крие нещо ново и непознато. Когато стоим пред затворена врата, изгаряме от нетърпение да преминем през нея, за да видим нещо ново, някой бленуван човек или вълшебен свят.

Открехвайки една врата, вие навлизате в нов свят, открил се пред вас. В приказките всяка врата се отключва със специален ключ. Не винаги обаче ключът има материално измерение. Всички знаете поговорката „Блага дума железни врати отваря" или си спомняте как се отваря пещерата на Али Баба – това става с думите „Сезам, отвори се".

А сега логически следва въпроса, дали точно това е вашата врата и какво ли ви очаква зад нея. Не винаги това, което ни чака от другата страна е хубаво и приятно, но си заслужава да опитаме и смело да прекрачим прага. Все пак, след всяко зло идва добро. Животът е една дълга поредица от затворени врати, които вие трябва да отворите и да продължите напред.

Както всичко на този свят има две страни, така и вратата има своите две лица. Докато не я отвориш, няма да знаеш какво е второто лице. Можа де добро или лошо, красиво или грозно. Можеш да избереш да не я отвориш, но има ли човек, който да издържи на изкушението да открехне затворената врата и да надникне от другата страна.

Вратите са една мистерия, която можем да разгадаем само, когато ги отворим. Те са своеобразна загадка и вълшебство.

Дали в приказките или в истинския живот, вратите съществуват и имат важна функция в живота на човечеството. Днес не можем да си представим живота без тях.

Открийте своята приказна врата, тя съществува, вярвайте! Отворете я смело и знайте, че през нея ще премине вълшебница, която ще изпълни всичките ви желания! Бъдете дете и мечтайте! Очаквайте хубавото и красивото!
Намерихте ли вече вашата вълшебна врата?

Интериорни врати в София от Голямата Врата

Категории

Дом, Интериор

Подобни статии

Нова входна врата?

Нова входна врата?

Не всеки човек е на ясно, че разликата между интериорни и входни врати е изключително голяма и, че няма как да сложиш една интериорна врата ...

Заушка

Заушка

Заушката е вирусно заболяване, което се проявява най-често с негнойно възпаление на слюнчените жлези. Предаването на заразата става по възду...

Членестоноги

Членестоноги

Това е една от най-големите групи в зоологията. Членестоногите действуват болестотворно на голям брой животни и специално на човека като пар...

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдови заболявания на централната нервна система

Съдовите заболявания на централната нервна система са едни от най-разпространените понастоящем. Широкото разпространение на хипертоничната б...

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

Гнойни, гъбични и паразитни болести на кожата

В тази група влизат едни от най-разпространените сред хората кожни болести. Под гнойни заболявания на кожата или пиодермии се разбират всичк...

Габриела Жекова

Габриела Жекова

1 публикации

Публикувано
Публикувано

08.10.2015

Обновено
Обновено

07.10.2015

Прочетено
Прочетено

1475

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия